ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
"В Турция съм Мюмюн, a в Пловдив бях Милко": Трогателна история за български изселник в Измир
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:29 / 02.08.2023Коментари (4)15674
©
Трогателна история за български изселник в Турция набра популярност в социалните мрежи. Авторът на текста е Ружка Братанова. В разказа герой е главен готвач на ресторант в Измир.

"В Измир хлътваме в един ресторант. Сервитьорът не можа да ни вземе поръчката, щото не знаеше английски, но пък е разбрал, че сме българи и доведе главният готвач, който се оказа наше момче.

Едно такова миличко, русичко, синеооко, срамежливо. Черви се като момиче. Вика "в Турция съм Мюмюн, в Пловдив бях Милко. Направиха ме готвач в казармата в България, сега готвя тук, от като ни изселиха" и... се разплака. Извини се, а на нас ни стана едно такова гузно, гаче ние сме го прокудили. Сервира ни, кланя се, покани ни на вечеря в 19ч. Ние, тежкарите Ганювците, отидохме с половин час закъснение, а Милко и патронът му са ни чакали на входа на заведението все едно ще ходи на гости великият везир. Досрамя ме.

С 300 зора настояхме да седнат на масата и да вечеряме заедно. След час кандърми приеха, след като отрупаха масата от пиле мляко. Милко беше преводач. Патронът му се разплака, когато ни разказа как е бил във фалит, с борчове отвсякъде и как наш Милко му дигнал ресторанта на крака, ами с труда си му вдигнал и втори етаж на ресторанта. И пак стана прав след Наздравицата и вдигна втора:


" За България, родила и отгледала такива деца като Мюмюн, не ще стоя прав на една вечеря, а ако трябва и на колене пред Вас ще пълзя! Защото той не си е ходил в България 10 години и за него Вие сте му роднини и му носите Родината му, а тя е в сърцето и ума му, и често го виждам как тихо си поплаква и ако са Ви пресолени гозбите от неговите сълзи е! За България!"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Велик китайски император, беше казал: "Не ме интересува, котаракът жълт ли е или черен. Важно е да хваща мишки." Охранителя, който наряза с 200 шефа момичето и с татус:"Свобода или смърт" се води български котарак, но аз искам сънародник да ми е котаракът Милко.
0
 
 
Преди 2000 хилядната пътувах 2 пъти седмично до Истамбул,запознах се със стотици прокудени от Комунистите Българи..И познайте всички те са Успели и Трудолюбиви хора и България е в Сърцата им!
+2
 
 
За съжаление България е мащеха за своя народ! - Не само за българските турци, но и за чистокръвните българи! Само личния джоб на управляващите има значение!
+2
 
 
Здравейте, моля да ми кажете кой е ресторантът, ще отида там. Бяхме в Одрин и 3ма души в единия ресторант бяха изселени от Пловдив, а единия дори познаваше мой близък роднина (то е ясно, че поне до Босфора са си наши там).
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Аматьорски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: