ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Атлантици: Махнете омразния символ на руската окупация от най-стария град в Европа
Автор: Гено Петров 09:08 / 07.08.2023Коментари (22)4995
© Plovdiv24.bg
Атлантическият съвет на България с ново отворено писмо към областния управител на Пловдив - Илия Зюмбилев. Припомняме, че те с отворено писмо, призоваха областните управители на София и Пловдив да предприемат бързи мерки за демонтиране на монументите на окупационната съветска армия в двата града.

Пред Plovdiv24.bg Зюмбилев обяви, че в областната администрация не е получавано такова писмо, без да сподели своята позиция за паметника. Каза единствено, че въпросът за премахването на паметниците трябва да се отнесе към общината, а не към областната управа.

През 2019 г. той бе кандидат за кмет на Пловдив от БЗНС. Един от лозунгите на своята кампания бе, че е твърдо "за" демонтирането на Альоша от хълма.

В столицата бе предприета подобна стъпка. Припомняме, че също така че след решението на МС за деактуване на монумента от публична в частна държавна собственост има напълно изпълнима възможност ПСА/МОЧА в Княжеската градина на София да бъде демонтиран. По този начин решенията на СОС ще бъдат реално изпълнени до местните избори. 

"За съжаление от Пловдив нито чуваме, нито виждаме нещо да се прави.

Новият областен управител на Пловдив г-н Илия Зюмбилев даже не намери време да отговори на писмото на АСБ или да обяви пред пловдивските граждани своите намерения", казват от АСБ.

"Като лидер на БЗНС, една от най-потърпевшите партии в България от съветската окупация, г-н Зюмбюлев обещаваше на своите симпатизанти и гласоподаватели, че ако има лостовете на властта, то той ще демонтира “Альоша" от тепето в Пловдив".

Обръщаме се директно към г-н Зюмбюлев:

Господин областен управителю,

Изпълнявайте си обещанията!

И ежедневно информирайте гражданите на област Пловдив за вашите намерения и действия.

Вземете пример от колегата ви от област София и започвайте работа. Местните избори наближават и всяко бездействие ще бъде наказано от избирателя. Този път те няма да приемат оправдания. Вие представлявате изпълнителната власт на правителството в област Пловдив. Имате инструментите на властта. Не губете нито ден повече, а работете!

Махнете омразния символ на руската окупация от най-стария град в Европа!, призовават още от АСБ.


Още по темата: общо новини по темата: 115
12.04.2024 »
02.03.2024 »
27.02.2024 »
23.02.2024 »
23.02.2024 »
23.02.2024 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Ей,боклук невеж. Селянин долен.Само да пипнете Альоша ще видиш какво ще стане.Само рушите,долни мекерета.
+3
 
 
Пак има да дращят в този форум АНТИ-БЪЛГАРСКИТЕ РУШЛЯЦИ!Каква история,идиоти - това са ОКУПАТОРИ,ЗАГРОБИЛИ България!ВСИЧКИ СТЕ ЗА ПРАВЕЦ - ПРИ ЦИГАНИНА ЖИВКОВ!
-4
 
 
ПИСНАХТЕ МИ! На всеки нов кмет първата задача е да маха Альоша. Това е от години. Уважаеми Евроатлантици! Може би не сте и от Пловдив. Не питайте кога ще махат Альоша, задайте други въпроси. Целият град е разкопан. Кога ще се завърши ремонта на Даме Груев, Брезовско шосе, Голямо Конарско, Ал. Стамболийски и Димитър Талев. Да не говорим за централна гара, авт. Юг. Не мога да ги изредя всичките. Не може да бъде откъснат цял район Южен. А вие ЕВРОАТЛАНТИЦИ ми говорите за Альоша. Сигурно ще го вържете за врата и ще го съборите. И сигурно това ще стане без пари. Ставате смешни вече. Като искате да бъдете активни, вижте какво става с града ни. Да не говорим за безразборното жилищно строителство/ всичко с разрешение за строеж/. Жалко за хубавия ни град.
0
 
 
Дебилността е по-заразна от чумата! :):):)
-3
 
 
Убийства има на всеки час , пребивания на всеки половин час , обаче "Атлантиците" не ги вълнува , важното са доларите !
+3
 
 
Махайте го. Не му е там мястото. Има музей на комунизма, да се премести там. Отвратително е чужд войник окупатор, с автомат в ръката, да виси над втория по големина град в държавата. Отдавна трябваше да се разкара от там, един ден децата ни ще се срамуват от това овчедушие. Или все още има вярващи,че той е освободител?
на 07.08.2023 г.
0
 
 
Ще съм 100% за премахването му ако първо видя да се съборят във Виена и Берлин. Хората пари правят от история ние само рушим. Пример градският транспорт в Пловдив
0
 
 
Да да. Точно Зюмбюлев ще го махне. Той е толкова земеделци ,колкото и Кирчо е евроатлантик. Лицемерни копеленца на бащите си. Червени лайна.
0
 
 
Защо постоянно се намират "родолюбци" да разделят обществото с такива предложения. Паметници,национални празници,кой на къде се е ориентирал и това с нищо не помага за развитието на тази държава. 33г. и още искаме да рушим защото на някой не им харесвало миналото,а какво ще оставим за бъдещето.....
на 07.08.2023 г.
0
 
 
Абе не станахте ли вече нагли - Хелскински комитети , Атлантици , Русофили и всякаква антибългарска паплач ... Я всички си ходите там от от където сте поникнали ... Тук е България и само - българите решават , кое трябва да се маха и кое - на тези , които не им харесва да мирясат . Писна ми от всякаква паплач , която с активизира по време на избори - да раздинява народа да трупат ненавист сред гражданите и да ни разделят ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: