ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Семейство от Пловдив: Приключихме с този ресторант, явно децата са пречка
Автор: Ивет Калчишкова 13:05 / 07.08.2023Коментари (63)122973
© Фейсбук
Пловдивчанка се оплака от лошо отношение към детето й в известен пловдивски ресторант, видя Plovdiv24.bg в страницата "Забелязано в Кичука" във Фейсбук. Случката е от съботната вечер.

Множество коментари и недоволство заваля минути след публикуването на сигнала.

"Здравейте!

Днес пиша, за да ви предупредя и уведомя за дискриминация спрямо родители с деца и ужасно отношение от ресторант в "Айсберг". Вие преценете дали бихте седнали там и дали бихте позволили така да се отнесат с Вас и детето Ви.

Подчертавам, че миналото лято често вечеряхме там с мъжа ми и дъщеря ми и никога не е имало проблем. Детето ми е от кротките деца и не вдига шум или пък да бяга около масите. Управителят е един и същ, просто направиха ремонт и явно се взеха насериозно…

В събота вечерта с мъжа ми и дъщеря ми посетихме въпросния ресторант за вечеря. Управителят ни посрещна и настани, като видя, че сме с дете на 3,5 години.

След малко се заигра с дете от съседната маса, първо играеха тихо и кротко ту на нашата маса, ту на тяхната, после се разхождаха по пътеката от входа до масите. Не са викали или вдигали шум, не са правили и бели. Не са се навирали и по масите при хората.

След около 30 минути управителя дойде при нас, говорейки тихо, с молбата да изкарам таблет или телефон, да го дам на дъщеря си и да седне без да става, защото хората вечеряли и децата им пречили. Нямах време за реакция буквално, защото господина се изнесе за секунди. Но и не отразих казаното от него. Това е дете на 3,5г, няма как да я вържа и то с телефон или таблет.

След още 10 минути въпросният отново дойде на масата със същите думи, но с още по-тих тон, явно да не се чува. Като добави, да не се притесняваме, че ще говори с родителите на другото дете също. Започнах спор с него, но той не пожела да отговори на въпросите ми, а повтаряше като латерна същото изречение.

Мъжът ми също се опита да му обясни, че това неговото изискване е невъзможно, попитахме го и защо, след като му пречат деца, ни настанява или поне не казва изискванията си на входа. Никакви отговори само повтаряне на едно и също нещо. Махна се от масата и малко след това се покри някъде вътре. Детето ми искаше да яде и само за това я изчакахме, защото тъкмо ѝ бяха донесли яденето. Аз лично не исках и да си плащам, но мъжът ми ме разубеди.

Така нашето посещение приключи там завинаги, въпреки факта, че миналата година ходехме често, празнувахме РД на мъжа ми, в който ден бяхме много важни гости за ресторанта, защото сметката растеше постоянно. Тогава детето ни бягаше и играеше около нас, но нямаше проблеми.

П. П. Преценете сами за себе си, аз Ви предупреждавам, че децата ни не навсякъде са желани и дори са пречка.

В този ресторант явно е забранено за деца или може да ходите с деца, които постоянно са забили в екрана и не издават и звук. Благодаря, че ме изчетохте! Хубав ден на всички!"

Очаквайте позицията и на заведението.


Още по темата: общо новини по темата: 4
10.08.2023 »
10.08.2023 »
09.08.2023 »
07.08.2023 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Прекрасно!Тъкмо хората ще почиват спокойно без деца да тичат около тях!Лично на мен ще ми стане любим.Никой не е длъжен да ви търпи децата,ако не сте ги възпитали.След като са буйни-вкъщи.
+1
 
 
Бих казала, че управителят е бил много мек и търпелив с тази госпожата и дъщеря и. Да, не е приятно дете да се разхожда покрай масите, докато човек се храни, особено толкова малко. Детето не разбира, че пречи, но родителите му би трябвало да са наясно и да вземат мерки преди два пъти да им се направи забележка. Извинението също е изсмукано от пръстите. Не познавам дете, което да се привлече от екрана на устройство. Всъщност и това е начинът по който повечето родители задържат децата си по масите в ресторантите. Накрая госпожата мислила да не плаща. Ми просто щяха да извикат полиция и тогава да станете за още по-голям смях.
0
 
 
Хе-хе-хе!Децата пречели,ами възрастните!?Седнали в ресторант и такава врява вдигат,че в целия квартал се чува.Викат,крещят до небесата!Интересно дали управителят/управителите/ пък и който е от персонала им прави забележка!?А би трябвало, защото децата копират от възрастните.Имат си и техни игри,но най+вече копират.Отишли възрастни на ресторант,разпищолили се,викат крещят и вдигат по-голяма врява от децата!Така че забележки на такива,а не само на родители с деца.Когато бях малка моите родители ме водеха понякога с тях на ресторант,но източно ми казваха че трябва да стоя на стола си и да си кротувам!Иначе си тръгваме и повече няма да ме водят! А относно този ресторант "Айсберг"преди 3_4 години такъв рожден ден ми спретнаха управителят и обслужващите,че се зарекох повече да не стъпя там.Вечерта извикали майстори с бръмчащи машинки,чукове и какво ли не за да им правят остъкляване!Е,това е,така се прави, нали!?Не знам дали е бил същият управител,но въпреки нашите забележки не спряха!Пълно безобразие! Никаква култура на обслужване и уважение към клиентите,отишли да прекарат една вечер уж приятно!А колко е било приятно при този невъобразим шум,сещате се!Така че пълна липса на нормално културно обслужване!Точно обратното!
0
 
 
АМА КИФЛО МЪРЗЕЛИВА ЗАЩО НЕ СИ ВЕЧЕРЯШ УВАС. НО ТИ СИГУРНО НЕ МОЖЕШ ДА ГОТВИШ
+2
 
 
ба*ти и наглите селяндури! Не си възпитават децата, всички трябва да им търпят олигофренясалите отрочета и се оплакват и мрънкат ако някой направи забележка. Ама оу, хората на са на ресторант за да ти търпят детето щото теб те мързи да го гледаш?! Аман!
+1
 
 
Кое му е лошото на отношението?! Имаш деца гледаш ги,ако не искаш да ти пречат за какво си ги правил. Не ги възпитават и после като пораснат и нали са научени че всичко им идва на готово и се правят на много отворени и се налага някой да ги възпитават на улицата. Карат с 200 блъскат се и на място. Това е
+2
 
 
Здравейте, Не сте права госпожо найстина децата притеснява ако не са седнали на масата до родителите си. Човек е седнал да хапне и се надява на малко спокойствие. Все пак децата си искат своето. Естествено не съм аз тази да Ви каже, че едно дете трябва да си бъде в къщи след определен час, а не да обикаля заведенията. В такива случай се наемат модерно казано бавачки. Все пак ресторантите са за големи хора. Не се оплаквайте, че собственика Ви е направил забележка. Само си помислете ако папагала Ви беше ухапало детето Ви как щяхте да оплаквате от ресторанта и ще намерите хиляди неща как трябвало да бъде. Има си изисквания и правила. Вземете си поука и спрете да недоволствате ако беше и в друг уважаващ себе си ресторант щяха да постъпят по същия начин. А,че Вие сте поискали да изхарчите пари в определения ресторант не е необходимо да го изтъквате като нещо когато Ви настъпят по мазола.
+1
 
 
Като служител в заведение ще отбележа, че децата са бедствие!Непрекъснато разместват столове, бутат маси, чупят чаши, цветя и каквото хванат, докато родителите им си мислят , че ги наблюдават ! Подкрепям управителя ,защото всички сме принудени - персонал и клиенти да търпим прищевките на наследниците им!
+1
 
 
Аз имам две деца, на 3 и 6. Трудно е да обясниш на човек, който не е бил възпитаван по определен начин какво е нередното в това да оставиш дете да се разхожда между масите, за да си играе и не пречи на вас. Госпожо, за Вас вече е късно да се промените защото дори не разбирате и за съжаление и за вашите деца най-вероятно. Надеждата ми е всички ресторанти да имат политика както този, в който сте били.
+1
 
 
Навъдиха се само мрънкачи и кюнлии в нашият град!Може ли мъжът Ви да се сети,че проблемът е в детето ви,а Вие не ?Даже решила била да не плаща.... пфу,явно имате мозък голям,колко аспирин-байер без чертичка?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: