ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Този обяви Кавала за българска територия и свали гръцкото знаме
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:43 / 07.08.2023Коментари (18)4460
© БНТ
35-годишен мъж от Банско е българинът, който в петък свали гръцкия флаг от пристанището в град Кавала и издигна на негово място българския с викове "Тук е България“.

За кратко мъжът е бил арестуван и привлечен като обвиняем за обида на националните символи, след което е освободен със забрана да напуска страната.

Той обаче не е спазил наложената му мярка и е влязъл в България, преминавайки преди това през полицейска блокада в района на град Драма.

Около 22.00 часа в петък Георги Асев влиза в България през граничен пункт “Илинден-Ексохи" с автомобил без номера. Спира за кратко на бариерата, след което потегля и я чупи. Това казаха от пресцентъра на гранична полиция. Мъжът е спрян и задържан от българските гранични власти за 24 часа в полицията в Гоце Делчев. Направен му е тест за алкохол и наркотици, който е отрицателен.

В момента 35-годишният мъж е настанен в психиатрично отделение в Благоевград, a състоянието му тепърва предстои да се изясни.

Георги Асев е от Банско, но през последните години живее тук в Добринище. Работи като таксиметров шофьор. Негови съседи разказаха, че е тих човек, който досега не се е забърквал в неприятности, разказва БНТ. Познат е със своите патриотични възгледи.

На 2 август той организира протест на входа на Банско срещу нередностите и неправдите в страната и в света, по време на който блокира пътя за 3 минути.

Българското посолство в Атина остро осъди действията на Георги Асев в Кавала, определяйки ги като “абсолютно неприемливи и в пълно противоречие с отличните добросъседски отношения между България и Гърция".

Очаква се Гърция да поиска екстрадиране на българина, който е с обвинения от тамошните власти освен за свалянето на националния флаг и за опасно шофиране, така и за унищожаване на обществено имущество. Мъжът има предишна присъда в България за управление на автомобил след употреба на алкохол.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 08.08.2023 г.
+3
 
 
НЕ НИ ЗАНИМАВАЙТЕ С ГЛУПАЦИ!!!
-2
 
 
А бе муфлоните в СОС сложиха окраинското знаме, ама никой нищо не им направи - що така? Безродници.... а тоя наистина е сгафил... :-))))
+2
 
 
Сбъркал е държавата. Можеше спокойно да свали българския флаг на пристанище в Росенец, Бургас или Варна и да го смени с друг трибагреник. Нямаше да има проблеми. Ако бяха дошли по-възрастни полицаи, даже щяха да се помайтапят и да пият кафе заедно. Ако случайно някой го беше задържал, Гьонова щеше веднага да го пусне.
Aнонимен
на 08.08.2023 г.
0
 
 
Поредният,който от употреба на наркотици стигна до психиатрията
+3
 
 
Каквито и да са били историческите реалности навремето, никой няма право да обругава чужди национални знамена. И без това в съзнанието на някои хора делбата на Балканите е безконечна. Да приемем фактите и да живеем с тях - водили сме няколко много тежки войни за национално обединение, дали сме стотици хиляди свидни жертви, имали сме военни успехи, но при мирните преговори сме се проваляли и сега имаме това, което имаме. Можеше още по-малко да бъде. Няма нужда излишно да се караме с комшиите. Виждате, че и по линия на Северна Македония зрее напрежение, вече и по отношение на албанците. Сърбите, като големи приятели на Русия, гледат не особено добре на нас. И румънците си правят понякога гаргара с нас, както и турците - например с охраняването на тяхната граница до нашата граница откъм мигранти. Така че - по-внимателно, моля.
Aнонимен
на 08.08.2023 г.
-2
 
 
Този индивид е плод на 35 годишната демокрация в България ! Расъл,учил, работил в новия строй захранен с евро-атлантическите ценности Още такива ще има скоро.
+1
 
 
Избирател на,,израждане,,! С психически отклонения.
Aнонимен
на 08.08.2023 г.
+3
 
 
Съд за тоя.Затвор 20 г.Са му малко
Aнонимен
на 07.08.2023 г.
-2
 
 
Един достоен българин
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: