ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът поръча Шостакович: Пловдив е под културна блокада
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:20 / 18.07.2010Коментари (31)14454
© Plovdiv24.bg
Седма Ленинградска симфония на Шостакович ще изпълни Оперно-филхармоничното дружество по специална поръчка на Славчо Атанасов.

"Изборът не е случаен. Градът ни вече е не само под икономическа, а и под културна блокада", коментира кметът пред Plovdiv24.bg намерението на правителството да закрие операта и балета и да остави само филхармонията.

Пловдивските музиканти ще изсвирят симфонията утре от 11 ч. в Концертната зала на площад "Централен". Там Славчо Атанасов кани всички артисти от Операта, представители на Музикалната академия, Сценичните кадри, Балетното и Музикалното училище, както и всички граждани, на които не им е безразлично бъдещето на културата, за да решат заедно какви мерки да предприемат. Той е готов дори да ги поведе на поход към София и там, на улицата пред Министерството на културата, да изнесат спектакъл пред Вежди Рашидов.

Кметът още в петък сутринта изпрати писмо до премиера, културния министър и областния управител, за да изкаже своята позиция и да поиска спешна среща с Рашидов. 


Още по темата: общо новини по темата: 34
02.12.2010 »
11.10.2010 »
06.10.2010 »
12.08.2010 »
06.08.2010 »
05.08.2010 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Изборът не е случаен. Градът ни вече е не само под икономическа, а и под културна блокада", коментира кметът пред Plovdiv24. Истината е, че Пловдив е под тотална селяндурска блокада. И Б.Б. и Славчо и по-голямата част от общинските съветници са си селянчета и по произход и по душа. Да не говорим за Гергов....и други подобни.
-4
 
 
Да се закрият операта и театъра и филхармонията и кукленият театър всичко частно и нещата сте си дойдат на място
0
 
 
хубаво си помислете за кой ще гласувате на следващите местни избори но задължително трябва да се гласува ако не харесвате никой пуснете невалидна бюлетина да не се позволя с купените гласове на мангалите да спечелят хора кото гледат само да крадат и собствените интереси - така наречените "бизнесмени" шопите гледат да ни натикат в миша дупка не трябва да им се даваме
0
 
 
Щом държавата абдикира от нас, ще се наложи община Пловдив и цялата ни културна общественост, и бизнесът да поемем тази отговорност, за да запазим и предадем на потомците нашата свещена традиция. Държавата може да решава дали да има едно министерство или да го няма. Но да казва дали Пловдив да има Опера, да си гледа работата тогава и да не ни се меси! Напълно подкрепям колегата 7 Джи преди мен за автономия на Пловдивска област! Разбира се, при ясни правила на управлението.
+5
 
 
ПЛОВДИВ-ДРЕВЕН И ВЕЧЕН!!! софия=СМЕТИЩЕ.....
+7
 
 
На следващите кметски избори ще подкрепя кандидат,който заяви,че ще работи за автономия на пловдивска област от шопско,подобно на Каталуния от Испания.Щом ония са решили да режат културната столица и най-стар град в България и Европа,да ги отрежем и ние!
0
 
 
Това го писах преди Калуди Калудов да се кандидатира за директор и да възкреси оперния живот в Пловдив. Тогава беше пак такова положение, но излязохме по-силни. И третият опит да ни ликвидират няма да мине!!! Успех, колеги! Родна песен нас навек ни свързва! http://ivaylomihaylov.blog.bg/poezia/2009/08/26/neshto-koeto-napisah-po-velikden-i-plakah.386178
+3
 
 
Няма ли кой да каже на генерала,че той и партията му си копаят гроба в Пловдив? Иначе народът е казал за ситуация като тази: "У гората мечки,у селото вълци"...Правителството реже града ни и нищо добро не го чака,щото който се е озъбил на майните,не е видял хубаво,но пък самият град е управляван от неадекватен човек.
0
 
 
Бих подкрепил идеята ако зад нея не застава човека, който съсипа икономически и културно Пловдив. Оставка кмете, оставка.
0
 
 
Безспорно операта трябва да бъде съхранена! Но с какви очи заставате зад виновника за изолацията на града ни и приятелите му от БСП, които подариха Панаира на съпартиеца си Гергов? Като в поговорката: "Крадеца вика: дръжте крадеца".... и вие тичате след него. Забравихте ли за времената на целувки между Живков и Брежнев: България беше изолирана от света, и тогава пак ни втълпяваха за "гадните" Англичани, Германци и Французи.... сега пък са "гадните" шопи. Кога ще потърсим вината в себе си и да осъзнаем, че е от огромно значение кой и как представя града ни "по света и у нас"? Не бъдете толкова наивни и първосигнални. И още веднъж: Операта трябва да бъде спасена, ВЪПРЕКИ глупостите на кмета и приятелите му от БСП. Пловдивчани трябва да са единни за Операта, но не и зад главните виновници тя да е в немилост!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Облагородяват Градската градина
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: