ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Слави Георгиев за кино "Космос": Тази язва в центъра на Пловдив да бъде ремонтирана
Автор: Екип Plovdiv24.bg 23:04 / 10.08.2023Коментари (3)3552
©
Общинският съветник Слави Георгиев отново повдигна въпроса за кино "Космос" и възстановяването на емблематичната сграда. Във видео във фейсбук той даде повече подробности:

Това е кино “Космос", което е изоставено преди повече от 20 години. Състоянието му е общоизвестно за всички - изоставено, замърсено, изпочупено, площадното пространство пред него се използва за незаконен паркинг. Това се намира в центъра на град Пловдив и може да бъде една прекрасна културна институция. За целта има и прекрасен идеен проект, на който лично съм присъствал на представянето му преди доста дълги години.

Слушаме само обещания как кино “Космос" ще бъде превърнато в културен център, в модерна сграда, която ще може да посреща различни събития и мероприятия, но в същото време никой не предприема никакви конкретни усилия през този мандат.

Този мандат беше един мандат на празните обещания, в който неколкократно слушахме обещание как всеки момент ще бъдат пренасочени средства за ремонтиране на кино “Космос" и на превръщането му в модерна сграда. Намериха си пари за много други неща, но пари за киното, не се намериха. Дошло е време тази язва в центъра на Пловдив да бъде ремонтирана и да бъде превърната в това, в което заслужава.

Това, в което може да бъде превърнато кино “Космос", е един модерен младежки център. Защо да не стане дом на младежки парламент в Пловдив, където всички ученици да намерят своето място и да могат през лятото да намират занимания, които да ги изтеглят малко от сивия живот на улицата? За да се случи това, се иска воля, иска се желание и се иска насочване на средства, които да допринесат за това, тук на центъра на града, една от малкото сгради, която може да бъде и културна институция и съответно с това да има площадно пространство пред себе си, да бъде превърната в реално работеща институция.

Пловдив е културна столица на Европа. За да бъдат продължени тези традиции, ние се нуждаем да продължаваме да развиваме тези пространства. Улица “Гладстон", реално е зона, в която са концентрирани Дом на културата “Борис Христов" и Художествената галерия, за да стане един завършен триъгълник, с който Пловдив да се гордее, се изисква нормална политическа воля, която да доведе до завършеност на идейния проект за кино “Космос“.

Не трябва да допускаме и през следващия мандат пари да се отделят за всичко друго, но да не се отделят за завършването на тази сграда. Ако ми гласувате доверие и за в бъдеще, поемам личен ангажимент, да се намерят средства, които да бъдат инвестирани в кино “Космос".



Още по темата: общо новини по темата: 120
14.03.2024 »
13.03.2024 »
22.02.2024 »
14.01.2024 »
14.11.2023 »
18.10.2023 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ще бъде. Ей така от въздуха. Свише. Само локуми от мухльовци. Сумати време беше в общинския съвет. Ами да беше подел инициатива ,подписка ,да беше навивал колегите си от общинския съвет. Той наясно ли е ,че и кмет да го изберат без мнозинство в общинския съвет може само да плямпа на вятъра. Преди изборите се сетил да обещава.
0
 
 
Редно е вече да се помисли за наистина наболялите проблеми. Да се изгради един хубав няколко етажен паркинг за автомобили. В много голяма част от европейските градове, паркинги има под или около централните пешеходни зони. Локацията е идеална, за да се случи нещо такова. И без това централната част се задъхва от липса дори на платени паркоместа .
на 11.08.2023 г.
0
 
 
Това кино беше най-хубавото в Пловдив с отлична видимост,жалко!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: