ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Пътници в катастрофиралия на магистралата автобус ще съдят превозвача "Хеброс бус"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:52 / 20.07.2010Коментари (35)32176
42-годишен мъж от Пловдив е с много сериозни травми и непосредствена опасност за живота
Автобус на пловдивската фирма "Хеброс бус" е единият участник в тазсутрешната катастрофа на АМ "Тракия" в района на "Траянови врата", за която своевременно съобщихме, научи Plovdiv24.bg.

При удара на автобуса в движещ се пред него ТИР са пострадали 13 човека. С опасност за живота е 42-годишен пловдивчанин, който е приет в Пирогов с тежка черепно-мозъчна травма, фрактури на крайниците и наранявания по гръдния кош. В Пирогов е настанена и жена, която е в стабилно състояние, а младо момиче вече е изписано. Други десет човека са в Окръжна болница в столицата с различни травми, но без опасност за живота.

"Всичко се случи толкова бързо, че не успях да разбера в кого е вината", сподели млада пловдивчанка, разминала се със сътресение и леки контузии, но сериозно изплашена и шокирана. Тя беше категорична, че ще търси обезщетение за нанесените й морални щети, тъй като определен период от време няма да може да изпълнява служебните си задължения и ще си остане вкъщи до пълно възстановяване.

Всички пътници в автобуса са в шок от случилото се и са твърдо решили да съдят фирмата заради кошмарното преживяване, в което са станали неволни участници. Според очевидци автобусът се е движил с над 100 км/ч, а шофьорът през цялото време ядял семки. В един момент предприел рисково изпреварване и при прибиране отново в дясната лента, се е забил в ТИР-а.

Plovdiv24.bg потърси за коментар ръководството на "Хеброс бус", но към момента на телефоните упорито никой не отговаря.


Още по темата: общо новини по темата: 2
20.07.2010 »
20.07.2010 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
v moito sarce nikoi ne sprq,pusnah te teb,vqrvai v tova!mnogo ranih i s mnogo igrah,no kakto s teb s nikoi ne bqh!
на 20.07.2010 г.
0
 
 
кой крив,кой прав за съжаление много зачестяха катастрофите дано хората да се оправят и не се плюе ЧОВЕК,който бере душа в болницата! стига му това,че докъто е жив това ще му е най-големия съдник в живота!!! един миг невнимание и цял живот страдание! и знайте,че на всеки може да се случи!!! момчето е все още на 34г.и дано да оживее!
0
 
 
Ей-й 100 коментара и най после един да попита: ко прай автобуса в аварийната лента?
-1
 
 
За мен вината е изцяло на шофьора на автобуса.Някои от Вас се хващат за скоростта на камиона.Сигурно много от Вас са минавали от там и знаете за какъв наклон става въпрос,а този камион с този товар на това място няма как да се движи с повече от 30-40 км/ч. и поради тази причина е минал за движение в аварийната лента.Въпроса е какво търси там автобуса и не е ли съобразил,че този камион няма как да се движи с висока скорост,а и сигурен съм,че не го е видял в последния момент.Но разбира се отстрани и след,като се обърне каруцата е лесно.
0
 
 
Цитат от ЗДП "Чл. 21. (1): ...Категории С и D градско 50 извън градско 80 магистрала 100"Закона е за всеки, но има някой и над закона. Така че...
-1
 
 
Недейте да търсите причината в скоростта. За техническото състояние на автобуса 100 - 110 км/ч не са проблем. Проблемът е в мозъка на шофьора. Именно той трябва да сам да си контролира поведението на пътя. Всички тези маневри изпреварил, върнал се в своята лента и т.н. не са от вчера, но трябва да са в разумни граници, а не на границата на риска. Разликата е много съществена. Обикновено шофетата гледат да не перкат на интензивен режим, защото спокойното каране им гарантира спокоен рейс, усмивки на пътниците и икономия на горивото.
+1
 
 
Веднъж един шофьор на същата фирма обясняваше как си карал с 120км/ч, а пътниците не можели да усетят скоростта. Днес са усетили. А как се стига за час и 10 мин от Пловдив до София с автобус?
-1
 
 
А какво прави този камион с този товар на МАГИСТРАЛАТА??? Някой за това замисли ли се? Мястото му не е там,има си други маршрути за подобни превозни средства!
+1
 
 
не само на магистралата се държат нагло,но и в гръцки условия,Преди дни беже пометен човек от автобус,самоче на нашите аджеми не им става ясно че може да се случи и на тях. До кога ще е така? Къде е ДАЙ? За някои лев и майките си ще продадат, но забравят че вътре ще има други хора,които могат да пострадат.За мене са виновни повече ДАЙ,защото за някои лев и аджемията е вече на пътя,и то може с висок промил алкохол.Фирма хеброс bus ще плати няква смешна сума да потули следите,както обикновено,но на кой ще тежи краста???
на 20.07.2010 г.
+2
 
 
Сутрин за 1ва смяна автобусите за либхер направо се състезават понякога и колкото е по стар автобуса толкова по бързо се напъва да кара Нямат ли тахошайби някой проверява ли ги Затова българските тираджии и рейсаджии в Унгария ги скъсват от глоби по информация от тахошайбите
+3
 
 
Само съд оправя семкаджийските бекове и селски "храбреци"! Дано само не останат пак единствено приказки, типично по български. Всеки лае и съди и накрая подвива опашка, като е показал колко е велик. Такъв инцидент иначе може да мине по много сериозен параграф за шофьора. Определено трябват няколко присъди от по над 10 години, които да бъдат сериозно разгласени, за да се озапти чалгаджийската пасмина от "професионалисти".
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бойни спортове
Лято 2024
Академично гребане и кану-каяк
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: