ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Районни кметове негодуват, че Славчо Атанасов им взема уличните дупки
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:01 / 21.07.2010Коментари (9)4208
© Plovdiv24.bg
"Направо се разсмях, като научих за намерението на кмета да ни вземе процент от наемите за гаражи, за да се заеме с пълненето на уличните дупки", призна кметицата на "Централен" Райна Петрова.

Също толкова смаяни са и колегите й - районните кметове на "Северен" Ина Филипова, на "Източен" Петър Петров и на "Южен" Александър Колев, които дадоха съвместна пресконференция относно последната кметска идея, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Тяхното мнение напълно споделял и кметът на "Западен" Здравко Димитров, но в момента отсъстваше, защото е в отпуск.

Те са силно обезпокоени, че и без това малкото пари, на които разчитат, за да изпълнят ангажиментите към своите избиратели, още повече ще се окастрят и то в годината преди изборите. Същевременно, създавайки специализирано поделение от 6-7 души към общинско предприятие, щяло да възпрепятства бизнеса в Пловдив, който сега се явявал по конкурсите и печелел поръчки.

"А ще купи ли кметът, освен малката техника за 200 хиляди лева, и асфалтова база?" - попита Петрова. Според нея цената за пълненето на дупките не само нямало да падне до 10-12 лева, ами щяла и да се оскъпи. Филипова прибави и съответните разходи за заплати на новоназначения персонал. Уж щели да се съкращават 30 щатни бройки заради кризата от общината, пък в същото време се предприемало назначаването на други хора на нови позиции.

100 хиляди лева събираемост от наемите са заварили в "Източен" в началото на мандата. Сега са стигнали 850 хиляди и имат амбициите да стигнат 1 милион. "Нима това не се вижда, не правят ли впечатление изцяло преасфалтираните улици, новото осветление и тротоари, модерните детски площадки?... Вземат ли ни парите, ще изчезне и благородната конкуренция между районните кметове. Г-н Атанасов добре да се замисли... Като районен кмет той е минал през тези перипетии, обещаваше ни права, а сега се отмята от думата си", допълни Петър Петров.

В същото време в общината, според Александър Колев, се харчели много интересни пари за още по-интересни неща. Като пример посочи 42-те хиляди лева за въвеждането на пропусквателен режим. Това било не само израз на безсилието да се справят с администрацията, а и начин да се ограничи достъпът на обикновените пловдивчани до етажите на властта.

На районните кметове не били изплатени събрани от тях средства още от миналата година. 110 хиляди лева чака район "Централен", а 48 хиляди лева - "Южен".

И четиримата кметове на районните администрации смятат, че не е работа на общината да се занимава с дребните градски проблеми, а тя трябва да се грижи за нови пътища, така че да се облекчи транспорта, и за осъществяването на други мащабни проекти.


(с) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 238
23.03.2024 »
26.12.2023 »
09.07.2023 »
15.05.2023 »
01.05.2023 »
06.04.2023 »
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Твърдо съм против отнемането на малкото пари от районните кметове, които те самите събират и инвестират. Но твърдо съм за една общинска бригада, която да прави всички неотложни ремонти по уличната мрежа веднага, на секундата. И преди съм споделял такова мнение, изказах се положително и за бригадата за "бързо реагиране" на кмета. Сигурен съм, че ще се постигне не 5 пъти, а минимум 10 пъти по-ниска цена и поне 20 пъти по-голяма ефективност и навременност на ремонтите при постоянно качество. Единственото тъпо нещо в цялата работа е Главчо Атанасов, който е способен да опорочи и най-добрата идея. Както е в случая - да отнеме нищожния процент от общинския бюджет собствени приходи и средства на районните кметове. Който си беше тъпак в началото на мандата, тъпак си остана и в края. А фирмите да вземат и да се преборят за някой лот на магистралите Марица и Струма, наместо да стоят на общинската цица.
0
 
 
Знам само,че карам колата си по ужасни улици и булеварди /с минимални изключения/,иначе съм си платил всичко,като данъци и такси.Чувал съм,че в другите градове било още по-зле,това не ме интересува,Пловдив трябва да е еталон във всяко отношение,а не да се утешаваме,че другите били по-зле.
+1
 
 
Работата в Пловдив е-"Тамна черква-кьорав поп"
+1
 
 
Каква беше тази китайска поговорка за тежестта на думите на лидера? Сега топката е върната на Славчо.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: