ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Цените ли здравето си? Вижте кои продукти да не купувате!
Автор: Георги Кирилов 20:55 / 18.08.2023Коментари (5)3012
©
Ако качеството на храната, която ядете, и доброто ви здраве, са важни за вас, тогава се запознайте добре с хранителните продукти, които не трябва да купувате, защото те само ще ви навредят, пише zdrave.to.

Кренвирши и колбаси – обикновено в тях практически няма месо и тези продукти имат малко общо с него. Те са пълни с консерванти, стабилизатори, подобрители на вкуса, трансмазнини, захар и Бог знае още какво. Благодарение на тях може да бъде имитиран вкус от всичко, така че дори няма да разберете какво всъщност ядете. Производителите посочват някакъв процент месо в съдържанието им, но качеството му, както и от коя част на животното е дошло, остават под въпрос. Що се отнася до пушените меса, сега се използва "течен дим", който отдавна е забранен в цивилизованите страни, тъй като е отровен.

Сладкарски изделия, особено масово производство, също не консумирайте. Основната им съставка е захар и евтино палмово масло. Излишната захар в организма води до възпалителни процеси и преждевременно стареене. В тях се съдържат също така много празни калории и нездравословни мазнини.

Популярните сладкиши обикновено са само захар. Хората, които казват "не консумирам захар, сега пия чай без нея“, в същото време приемат с литър сладка газирана вода 22 супени лъжици захар.

Експертите съветват да забравим за чипса, пържените картофи и всичко от фритюрника, тъй като това е пържено-преварено масло, което е силен канцероген и освен това много трудно се извежда от тялото.

Кисело мляко с плодове. В такива кисели млека има планина от захар, по-добре е да изберете класическото, без нищо или сами си добавете пресни плодове.

Майонеза – заложете пак на домашната, а не на купената..., защото в нея ще намерите и заместители на вкуса, и оцветители, и трансмазнини, и куп ненужни калории.

Пръчици от рак/ сурими: няма да е тайна за никого, че те нямат нищо общо с раците, защото ако това беше така, щяха да струват много по-скъпо.

Консервите – също. Това включва и любимата на всички ни риба тон, въпреки че тя е един от най-добрите продукти, които могат да бъдат закупени, особено в собствен сок. Ако е риба тон, важно е къде е уловена, тъй като този вид риба често събира тежки метали и токсични вещества.

Плодовите сокове обичайно имат малък процент сок, а останалото е захар, аромати и това, което смятаме за истински сок, в най-добрия случай ще бъде ябълково пюре. Що се отнася до пресните сокове, по-добре е да ядете целия плод, отколкото самия сок без фибрите и витамините, които си заминават с изстискването. В противен случай вземате конска доза глюкоза от фруктоза, което от своя страна, провокира резки инсулинови скокове.

Обобщение: Избирайте пресни продукти, а не преработени, прясно месо, а не колбаси, прясна риба, а не консерви, пресни зеленчуци/плодове, а не сокове. Колкото по-малко обработка е нужна за консумацията на храната, толкова по-полезен е продуктът и толкова по-евтин е.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 20.08.2023 г.
0
 
 
При комунизма много от магазините в събота следобяд и неделя не работеха, ако не си член на БКП не може да заемаш ръководна длъжност въпреки образованието и уменията си. Ако си наследник на активен борец влизаш в университета без изпит. За това минало реват бездарници и готованци.
0
 
 
Това е безхаберието на Държавната политика днес! Пък казват, че социализма бил лош! Тогава поне имаше регламент и храната беше по-качествена и вкусна! И нямаше боклуци като днешните! Които дори не можеш да поставиш в устата си! Нищо не може да подмени истинския вкус на истинската храна! Само заблуден идиот може да хареса тези боклуци!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: