ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Улични кучета завардиха градинка, "обезвреждат" ги след сигнал на Plovdiv24.bg
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:22 / 23.07.2010Коментари (25)4957
© Plovdiv24.bg
Две улични кучетата са си харесали за "дом" пътечката през градинката между Аграрния университет и общежитията и хората се страхуват да минават от там, сигнализира в редакцията на Plovdiv24.bg наша читателка.

Тя споделя, че при вида на човек поне едното куче тръгва към него, случва се и лаят хората, дори и да не минават в непосредствена близост до тях.

Наш репортер отнесе сигнала към ОП "Зооветеринарен комплекс", откъдето обещаха в началото на следващата седмица да минат оттам и да приберат кучетата. След кастрация и обезпаразитяване те отново ще бъдат върнати на същото място, но според специалисти, тогава те няма да бъдат опасни за преминаващите.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
А методите с отстрелване, кастриране, инжектиране, приспиване и други само показват колко големи варвари сме, и че все още не сме дорасли и не заслужаваме да се наричаме цивилизация. Дано някой ден някоя развита извънземна цивилизация не реши, че и ние им пречим и да вземе да ни кастрира, инжектира и приспива.
-1
 
 
Разберете едно нещо. За "проблема" с кучетата не са виновни самите кучета. И понеже това не са го разбрали в световен мащаб за това всеки ден изчезват животински видове. Понеже все с нещо пречат на човека. На някои им пречат да минават, на други да строят пътища, градове и фабрики. На трети не им харесват самите животни. И така докато свършат всички животни, а с тях свършва и човешкия вид. Както гласи една стара индианска мъдрост: "Когато и последното дърво се отсече, когато и последната река се отрови, когато и последната риба изчезне, тогава човека ще разбере, че парите не стават за ядене".
+2
 
 
В САЩ такива изоставени от стопаните им кучета се прибират в приюти, обезпаразитяват се, подстрижка, изкъпване и ги оставят за осиновяване. Ако обаче до 2-3 седмици никой не прояви интерес към дадено куче, бият му инжекцията и го приспиват. Не е допустимо безстопанствени псета да стряскат и застрашават живота и здравето на хората. А относно храненето на уличните котки също не сте прави /визирам д1мск1/, защото хранейки ги не улеснявате нито живота им, нито популацията им. Като ги хранете, те се размножават повече и още повече гладуват.
-1
 
 
Вчера в Кичука до един магазин за дюнери се навъртаха 2 хайванчета бяха много гальови едното си личеше че е било домашно.Как може да има такива хора да си изхварлят животинките,а като си помисля че има и такива изруди които ги тормозят бият и измачват незнам дали кучетата са животни или ние самите.Оносно котките стига сте мрънкали че ги хранят.Хората като ги обичат как да не им стане жал като плачат все едно са деца
на 23.07.2010 г.
+1
 
 
Сппоред мен трябва да се приеме, че категорията "безстопанствено' или "бездомно"куче трябва да изчезне.Трябва да се разбере, че тези животни не са част от градската среда и трябва да се отстранят от нея.Кой ще ми каже със сигурност колко време след кастрация едно животно става "послушно".Аз съм учил ветеринарна медицина и след това хуманна, но никъде в учебниците не се споменава и дума за това.Само хора които не са виждали дете с един бял дроб или огримен белег от операция на черен дроб за изваждане на ехинококов мехур могат да говорят за защита на бездомните кучета.В нормалните държави тези животни се събират и се евтаназират постепенно за да не се дразнят "защитниците на животните и мразещите хората.Да не си мислите, че някой град в Европа ще отделя много пари, за да отглежда тези кучета и да ощетява хората.
+6
 
 
преди 2 дни дъщеря ми беше изплашена от питбул ,на когото стопанина и повтаряше"няма нищо моето дете ,то не хапе"но не го и повика,докато слезна да я прибера стана олелия пред блока,в същия момент комшийката,която живее в Холандия и е ваканция тука каза"това там неможеш да го видиш,няма бездомни кучета,а ако се обадя за на този кучето ,че е отвързано веднага го глобяват и прибират"спомена,че на тел 112 има право да звънне за отвързано куче.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+6
 
 
Аз си имам куче,но нямам нищо против да си минат органите и да си ги приспат.Също така и солени глоби за хората които хранят бездомно животно,защото като им направиш забележка викат кво ти е направило хайванчето,но не си ги прибират в къщи.
+4
 
 
А какво стана с решението за котките,да не се хранят,около нашия блок има два входа със по 5-до 25 котки,зад единия вход е най- малко 5 котки с по 5 котета,-БЪЛХАРНИК,и това е до ДГ,пълно е с котки навсякъде,разнасят не само бълхи и зарази,поне да не ги хранят, та да ядат мишките от входовете,да има полза от тях,само купички с попари и мазнотии се подмятат.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Лято 2024
Тенис от Пловдив и региона
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: