ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Как се пести – съветват хората, живели по време на соца
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:27 / 22.08.2023Коментари (3)2396
© Sofia24.bg
Опитът и житейската мъдрост винаги са позволявали на нашите баби да пестят пари.

Ако има въпроси за това как да се справяте правилно с парите - съветите на бабите могат да подействат по-добре от препоръките на който и да е експерт. Факт е, че тези жени през целия си живот са успели да се научат на най-главното - да спестяват.

Ето защо, дори с малки доходи, те са успявали да харчат за храна и дрехи и дори да спестяват част от сумата за "черни дни". И всичко това, защото бабите знаят как правилно да харчат пари в магазините, пише woman.bg.

Цяло пиле

Любим метод за спестяване на пари на хората, живели през соца. Много по-изгодно е да се купи цяло пиле, да се раздели на части и да се замрази това, което е останало, отколкото да се вземат тави с крилца, крачета, бутчета - излиза по-скъпо. Освен това не е необходимо да се ходи толкова често до магазина, ако във фризера вече има месо, от което може да се приготви първо или второ ястие.

Същият принцип важи и за сезонните плодове и зеленчуци. Много по-лесно е да ги купите и да ги замразите, отколкото да ги напазарувате, когато ви трябват, при това на тройна цена.

Консервиране

Друг начин, който може да ви спаси от глад дори в най-трудните периоди. Заслужава си да не бъдете мързеливи и да си направите домашни зарзавати - домати и краставици в буркани, компоти, сладка, сушени плодове и зеленчуци.

Естествено активният сезон за приготвяне на консерви е лятото. Така че все още можете да се сдобиете с бурканче вкусни краставици, които ще ви зарадват през зимата и ще ви струват по-малко, отколкото да купите същите извън сезона в магазина.

Зеленина у дома

Както знаем, зелените зеленчуци извън сезона също са доста скъпи. Затова е доста лесно да ги отглеждате на перваза на прозореца си. Зеленият лук, магданозът и копърът, и дори ягодите могат да радват окото не само на градинските лехи, но и у дома. На пазарите се продават много комплекти за отглеждане на микрозеленчуци.

Списък за пазаруване

Много важен трик, когато става въпрос за спестяване на пари. Струва си да си запишете какво точно искате да купите, преди да отидете в магазина. Можете дори да изчислите колко приблизително ще ви струва. По време на пазар е добре да не се отклонявате от списъка и да не се поддавате на емоционалните импулси да вземете шоколадче на касата. Тогава в портфейла ви ще има повече пари и по-малко излишни килограми.

Засищане

Тази точка е неразривно свързана с предишната. За да избегнете желанието да се пречупите и да купите нещо, което не е от планирания списък, задължително трябва да отидете в магазина заситени. В противен случай ще ви се иска да "изядете с очите си" почти всичко, което обичате и което е пред вас. В резултат на това ще похарчите два пъти повече пари, което ще е ненужно.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
най- лесния начин за пестене е като си договориш по- висока заплата, смениш работа или си вдигнеш квалификацията. Пестене на пари от малкото пари които имаш е не само неефективно, но и убийствено
0
 
 
На границите - опашки от коли!На лайноморието - препълнени плажове според снимките и коментариите!По *главната* пълно,в заведенията пълно!Само дежурния тъп трол няма пари за *сладък лед*!
+1
 
 
За да можеш да пестиш! Първо трябва парите да ти стигат за елементарните нужди! Основна храна, облекло, данъци, здраве! Евентуално някакво развлечение. Едва след това каквото остане ! Ако остане! Може и да го спестиш! Но когато те не достигат и за това! Просто няма как да стане! Не броим сладоледа! Който не си вкусвал години наред! Или здравсловните почивки на морския бряг ! С които си се сбогувал много одвна!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Моторни спортове
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: