ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Защо Пловдив мълчи за Альоша, докога съветски ботуш ще тъпче любимия ни град
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:34 / 23.08.2023Коментари (41)10278
© Plovdiv24.bg
Анализ на Владимир Иванов, бивш активист на БЗНС относно мълчанието на областния управител на Пловдив за демонтажа на Альоша.

Поради страха на властимащите съветският войник продължава да се извисява над любимия Пловдив. Процесите около събарянето на МОЧА в София са вече необратими. Макар саботажите, забавянията и колебливостта на либералната коалиция – омразният монумент ще бъда премахнат! МОЧА вече е опасен за гражданите.

Превърна се в арена на омразата срещу подтисничеството, унижението на нацията ни и десетилетната покорна зависимост на елитите ни. Въпросът е защо другият център на демократичните идеи в България Пловдив мълчи за Альоша? Защо бунтовният Пловдив позволява да го тъпче още съветски ботуш? Гражданите на Пловдив за пореден път станаха жертва на популисти и дребни властови сметчици.

Очевидно топлото местенце на областната управа се оказа по-ценно от принципите и духа на демокрацията, в която се кълнеше новата либерална коалиция. Защо уж "демократът", областен управител на Пловдив не дръзва да постави дори въпроса за премахването на Альоша?

Защо страха да не подразним червените толкова бързо взе съвестта на Илия Зюмбилев – председател на най-старата, демократична организация на България – БЗНС. Пловдив помни смелите горяни. Пловдив помни многото николапетковисти дали живота си в комунистическите лагери и затвори. Пловдивските демократи имат исторически корени свързани с делата им по тези места.

В тяхна памет и в името на хилядолетната история на този обичан български град, в името на модерността и светлината на Пловдив, като европейско културно средище властовите мишоци трябва да надскочат себе си и да освободят небето и духа на Пловдив!

В изпотените ръчички на областния управител Илия Зюмбилев е решението за прекратяване на унизителното положение на града.

Очевидно е, че смелостта на площадните демократи се изпари с консумирането им на властта. Нова политика на либералната коалиция назначила Зюмбилев в Пловдив ли е да толерира ДС и паметниците им? И ако е така, защо председателят на все още живите николапетковисти седи смирено и се съобразява с тази директива. Защо унижава себе си и съюза като не започне незабавни действия за отстраняването на Альоша?

Това е дълг на всеки български политик – да изгради обективна българска памет за поробителите и героите ни. Не може руският солдат да окупира небето, а в краката му да седи скромният паметник на Дякона, докато областният, дошъл на вълната на популизма да пази мекото управленско кресло!

Източник: БГНЕС



Още по темата: общо новини по темата: 115
12.04.2024 »
02.03.2024 »
27.02.2024 »
23.02.2024 »
23.02.2024 »
23.02.2024 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Стамболов казва: Ако русите проляха кръв и ние не проляхме вода. 100 милионна Русия изгуби 40хил. войници, а за избирите взе Бесарабия и цяла област в Азия. А ние? От 3 милионна България, дадохме жертва - 100хил. души. И какво получихме ? Разделиха родината ни на 5 части и раздадено по милост на различни държави. Това е за любимия ви 3ти март, една дата, която разделя България, а не я обединява.
0
 
 
Някой поклонници много искат да ни заличат историята и да приличат на политиците ни - дупедавци. Когато в Пловдив и България е имало цивилизация - в Америка са се замервали със шишарки. Дали е хубаво или лошо, дали е било правилно или неправилно, това е история и не може да се промени!!! Махнете ли този период от историята ни махате всичко преди него!!!
0
 
 
Г-ДА ПИШЕЩИ!Това е история и престанете с глупостите за Альоша.В Дрезден има сгради от паднали бомби от Втората световна война да напомнят на хората,че войната е лошо нещо,която те започнаха,така,че това да ни напомня за социализма и БКП!
0
 
 
Паметника трябва да се премести, така болните от стокхолмски синдром любители на окупаторите ни, могат да му носят цветя и да му се кланят, но ако почитателите на съветския съюз продължават да настояват градския пейзаж да е доминиран от паметник на армия окупатор, тогава трябва да се разруши.
+1
 
 
Трябва ли да се махне паметника? Някои ще кажат Да, други НЕ! Винаги ще има 2 лагера. Имаше проект по времето на Гърневски - не се случи, сега има война, всички са против руснаците - пак няма да се махне! Защо трябва да се руши, а не да се създава! Лесно е да го разрушиш, трудно е да го създадеш.
0
 
 
На Мики Маус го направете и без това шайката управляващи са завършили за ибрикчии в Дисниленд! Идиоти безродни!
-2
 
 
Какво ще кажете и в Пловдив да издигнем паметник на американските летци които са бомбандирали София? :)
-3
 
 
Защо не направите нов паметник на Джендем тепе, и без това е по-високо от Бунарджика? Защо постоянно трябва да се руши?
0
 
 
Да се оправи държавата и прекрасният ни град най-напред. Альоша е прекрасен паметник, който краси градът ни и , и е негов символ. Като не му харесва на някой да го кръстят по друг начин и толкова! Защо да се дават милиони , за да се бута една уникално построена скулптура? Би било безумие. Да го прекръстят с име, което няма общо с руснаците и готово. Всичката мара втасала , че Альоша ни е проблема? Явно е някакво напъване отвън и някой пак се натяга!? Спрете! Практиката да се махат паметници е пълна глупост!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: