ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Скулпторът Иван Тотев: В Пловдив всички мълчат и са спокойни, натрапва се впечатлението, че Альоша на никого не пречи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:24 / 27.08.2023Коментари (43)28291
© Plovdiv24.bg
Добре, ясно е, че по темата МОЧА Митрофанова стои над волята на правителството. Тя не разрешава демонтажа и засега това е положението - нищо не може да се направи.

С пловдивския Альоша нещата стоят по още по-неприятен начин! Тук даже няма нужда да се опъват бутафорни палатки, пише пловдивският скулптор Иван Тотев във Фейсбук.

В Пловдив всички мълчат, всички са спокойни и се натрапва впечатлението, че Альоша на никого не пречи. 

Аз някак съм склонен да разбера градските и областни институции, защото е ясно, че премахването на Альоша би било трудно и не е евтино мероприятие. Но вече започва да прави изключително неприятно впечатление, че няма дори намек за интерес и отношение към въпроса. Не се организират експертни, обществени, научни, политически дискусии по темата, които да доведат до едно цялостно и обосновано решение, към което да се ориентират властите. 

Натрапва се убеждението, че по някакъв неизвестен за обществеността начин един човек с руски паспорт упражнява някаква недадена му чрез избори и прозрачни обществени процедури власт в Пловдив. По-неприятното в този случай е, че Пловдив не дава никакви знаци, че това състояние, в което е поставен, го притеснява.

А какво стана с енергията на "синия Пловдив"! 

Къде е свободолюбивия и непреклонен пловдивски дух? 

На тези въпроси имам едно силно пристрастно мнение, което няма да се хареса на много мои приятели, които иначе биха се радвали от премахването на Альоша. И то е, че евроатлантическата и проевропейска общност в Пловдив беше буквално разцепена от протестите срещу Борисов.

Сега двете части на тази общност продължават да се гледат с недоверие и като два лагера, които - да, сега имат общо правителство, но са готови във всеки момент, ако обстоятелствата го наложат, да се противопоставят една на друга. И по някакъв абсурден начин се активира пак онзи механизъм, който избра за втори мандат Радев. От едната страна стои отказът на правителството ясно и категорично да заяви сред приоритетите си премахването на руската символика, доминираща държавата ни, но от друга продължаващия действието си стереотип сред привържениците на ПП, донякъде и на ДБ според който, ако трябва да избират за по-малко зло от една страна действено сътрудничество с ГЕРБ и Борисов, а от друга да търпят още неопределено време Альоша, са склонни да изберат второто. Както преди 2 години избраха Радев... Лоша перспектива за Пловдив!

Освен ако пък под тази привидна незаинтересованост и пасивност не се натрупва критично количество ярост от унижението от един свинар, на което е подложен пловдивският дух.


Още по темата: общо новини по темата: 115
12.04.2024 »
02.03.2024 »
27.02.2024 »
23.02.2024 »
23.02.2024 »
23.02.2024 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 27.08.2023 г.
-1
 
 
Слава на великата съветска армия,освободила Европа от хитлеристкият ботуш. Без тях Англия и САЩ щяха да са следващите, и дори всемогъщата Македония нямаше да може да им помогне. Казвам съветската, а не Руската армия!
-1
 
 
каквото и да си говорим , време е да се демонтира вече..
-1
 
 
Ох секс терминатор ,къв си нещастник=другия път когато търсиш съмищленици първо попитаи за балъци работещи за без пари .На мен либидото ми тръгва от 300 франка-бирата и варира щот нормална вечеря с цветя в Швеицария тръгва от 2000 без таксито.Ти нещо предлагаш ли???
-1
 
 
Мунка2 не се хаби слиФке! Краят се вижда муцко!
+2
 
 
България е на такова място, че интересите на изтока и запада винаги ще се сблъскват тук. Има една малка, но много шумна група, така наречени русофили, които не са нищо друго освен пълни идиоти, путинофили, които се кланят и боготворят един диктатор, сътворил най-голямото безумие през 21 век. Някой които поставя интересите на друга страна над интересите на България, някой който подкрепя руска шахматистка срещу българка, някой който плюе по българският олимпийски отбор по художествена гимнастика, защото е победил руския отбор, не заслужава да се нарече българин, още по-малко пловдивчанин. Когато нещо води до конфликти и разделение в обществото, разделението трябва да се преодолее с компромиси и от двете страни. Едните искат това безумие да се разруши, другите искат да си стои там завинаги. Компромисът е да се премести. Така и едните и другите ще бъдат еднакво недоволни. Какъв е интересът на Пловдив и пловдивчани? Пловдив да е добро място за живеене и модерен европейски град. Това няма как да стане, когато целият градски пейзаж е доминиран от натрапен паметник на армия окупатор. За щастие колелото с МОЧА вече е завъртяно и альоша е следващият.
+3
 
 
Пловдив е на над 8000 години. Доказано. За цялата си история е отгледал стотици уникални хора от всякакви култури: гърци, българи, турци, французи, италианци, арменци, евреи и т.н. Как една окупационна държава като Русия отгледа тумба подлоги, които ни натрапват колко длъжни сме всички! За кое сме им длъжни? Не познавате историята си! Четете Ботев, Захари Стоянов, Бенковски, Левски, Вазов…. Всички ви са го написали по всякакви начини! Русия е гнусна империя, която избива собствените си хора, а за нас и другите бивши СССР републики да не споменавам. Цялата й история е кражба: от нас религия и азбука от останалия свят каквото могат. Такива са с малко по-напудрена история и САЩ и Белгия и Франция и т.н. Никоя от тези държави не заслужава да има паметник на каквото и да било на д Пловдив. Това е место само за български юнак, възрожденец, цар, спортист и т.н. Някой, който ще разтуптява сърцата на всички ни. Альоша е отровен остатък от заробването на България от Русия. Местото му там, където е измислен. В болните мозъци на руските подлоги, предали България, за партийни облаги. Родът ми е от Батак. Срам ме е, че в родния ми град Пловдив има толкова промити мозъчета, които въртят задниците към всеки следващ господар.
+2
 
 
Оппала,появиха се трите редовни червени трола!Хайде по родните места,селтаци простаци!
-4
 
 
Тихо е , защото знаят, че пипнат ли Альоша , зъби ще падат .
0
 
 
От този натрапен монумент става чудесен паметник на загиналите български войници в двете Балкански войни! Нека русофилите си го наричат както искат, нека му се кланят, но той ще изобразява Великия Български войник-Велик, велик, велик!
+1
 
 
На предстоящите местни избори всеки кандидат да каже какво мисли да прави с паметника! Това да покаже какво искат хората! Надявам се да изчезне руския символ над нашия прекрасен Пловдив !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: