ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Най-после радост в Ботев! Ивелин Попов и реабилитираният Бароан донесоха първа победа
Автор: Стойчо Генов 20:58 / 27.08.2023Коментари (27)8948
Отборът на Ботев (Пд) най-после прекъсна негативната си серия без победа! Жълто-черните надиграха Етър с 2:1 като гости в мач от 7-ия кръг на Първа лига, който се проведе на стадион "Ивайло" във Велико Търново.

Ивелин Попов (67) и Антоан Бароан (89) се разписаха за гостите, а Николай Янков (74) бе точен за домакините.

Успехът бе първи през настоящия сезон за "канарите", които бяха водени от бразилеца Рафаел Ферейра, въпреки че в системата на БФС като треньор бе записан Борислав Караматев. Ботев вече е с 5 точки и мръдна до 13-о място във временното класиране.

Още в 13-ата минута атака на Ботев от ляво завърши с центриране към Реда Рабей, който засече с глава в мрежата. Голът обаче правилно бе отменен заради засада.

Пет минути по-късно ботевистите изпуснаха отлична възможност за откриване на резултата. След серия разигравания между Акере, Мартин Секулич и Ивелин Попов, в крайна сметка Рабей шутира от близко разстояние, но над напречната греда.

В 37-ата минута Йонас Там и вратарят Ханкич се сблъскаха и топката попадна в Букхолда. Той обаче не успя да се ориентира бързо и вместо към опразнената мрежа, шутира неспокосано в аут.

Малко преди почивката дойде най-чистото положение за Ботев. Ивелин Попов центрира към Акере, който веднага пусна пас, успореден на голлинията. Мартин Секулич засече с крак от 1 метър, но право в тялото на вратаря на Етър Мартин Величков.

Веднага след началото на второто полувреме нападателят на Етър Букхолда засече с глава в напречната греда. Топката се върна към Мартин Тошев, който също с глава направи добавка, но в аут.

В 67-ата минута "канарите" откриха резултата. Това стана след дълго подаване към Реда Рабей отляво в наказателното поле. Французинът овладя и последва пас към Ивелин Попов, който с левия крак се разписа за 0:1. Това бе втори гол във втори пореден двубой за бившия капитан на националния отбор.

Четвърт час преди края Ивелин Попов падна в наказателното поле, но съдията Никола Попов даде знак играта да продължи. Етър осъществи контраатака, при която Кольо Станев проби отдясно и центрира по земя към резервата Николай Янков, който засече с крак за 1:1.

Минута преди края жълто-черните отново ликуваха. Ивелин Попов опита пас, а капитанът на Етър Георги Ангелов направи груба грешка и не успя да изчисти. Топката стигна до Антоан Бароан, който с прецизен шут от границата на наказателното поле я прати в мрежата за 1:2. Веднага след попадението съдията Станислав Тодоров получи сигнал от VAR, че има игра с ръка на Йонас Там. Арбитърът видя ситуацията, но въпреки това посочи центъра.

Ботев игра в състав:

Хидайет Ханкич, Джаспър Ван Хертъм (86- Николай Минков), Роберто Пунчец, Йонас Там, Костас Балоянис, Янис КарабельовАнтонио Перера, Реда Рабей, Самюел Акере, Ивелин Попов (капитан), Мартин Секулич (68- Антоан Бароан).

Още по темата: общо новини по темата: 1191
02.05.2024
01.05.2024
01.05.2024
30.04.2024
30.04.2024
30.04.2024
предишна страница [ 1/199 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В най-скоро време и Неделев ще се завърне при нас. Това го очаквах още след като Попето каза че е приключил с чужбина и ще се завърне в България, но той избра Левски. До затварянето на трансферния прозорец има още една седмица, така че време има.
0
 
 
От тази победа печели само Зингаревич! Честито.
+1
 
 
Всеки мач играем и срещу хората на Адем Сотков.
на 27.08.2023 г.
0
 
 
При 2рия гол ЧИСТ ФАУЛ не свири съдията! Гледа ВАР , МАР и пак не даде . Зингата е взел да кУпува мачове от донемай къдя , мъка, мъка канарокюнлииска
0
 
 
БРАВО!ДОБЛИЖАВАТЕ ТОЧКИТЕ НА КАЛИНКА...
-2
 
 
ТРАГЕДИЯ!!!!!СМЯХ В ЗАЛАТА И ЗА 2-ТА ОТБОРА!Само ЛОКО!а да не забравя честита ви победа ТРАГИ-КОМИЧНА!
0
 
 
Браво! Галактически успех! Напазаруван гол и Руските подлоги осмислиха мандата за африканци!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
"Канарчетата" не харесват това! Ивелин Попов под въпрос за финала
Ботев пусна билетите за следващото домакинство
Елитен пловдивски рефер свири на Ботев II, пратиха Карагарен на "Лаута"
БФС се разгърна - глоби Ботев с над 12 бона
Ботев показа пълния стадион от птичи поглед и отправи призив към феновете
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: