ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Паяк събори стълб, потроши кола и избяга
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:58 / 29.07.2010Коментари (28)30222
© в. "24 часа"
Паяк на "Общинска охрана" събори електрически стълб, който премаза автомобил на кръстовище в Съдийския квартал в Пловдив, и продължи, все едно, че нищо не се е случило. Пострадали хора няма.

Привечер във вторник паякът натоварил кола от пряка на бул. "Христо Ботев" и тръгнал да се изнася по "Петко Д. Петков". Платформата повлякла кабели за интернет и телевизия, които били завързани за стълба.

"Дирекът опасно се огъна и падна на една страна. Започнахме да викаме след шофьора, но той караше доста бързо и не ни чу. Смятаме, че нарочно избяга", разказаха работници от близкия автосервиз, очевидци на инцидента.

Секунди след това съоръжението се наклонило още и рухнало върху паркирания наблизо фирмен "Форд Фиеста". Смляна е страничната греда на автомобила, която е хлътнала изцяло. Счупено е едно от огледалата за обратно виждане, олющена е и боята на колата.

"Като видях какво е станало, веднага се обадих на тел. 112. Свързаха ме с Гражданска защита и казах адреса. Дойде мобилна група и поизправиха стълба", разказа шофьорът на потрошения "Форд".

Към 18 часа две коли на Пътна полиция отцепиха целия район, а спасители от Гражданска защита завързаха стълба със стоманено въже. Опитаха да го изправят с помощта на лебедка и специален камион с платформа, но се отказаха и го събориха на земята. Наложи се да режат клони на близките дървета, за да не падне съоръжението върху оградите на съседните къщи.

"Тези стълбове отдавна са изгнили, трябва да ги махнат, защото кабелите за ток вече минават под земята. Докато не убият някого или не стане нещастен случай, няма да ги пипнат", негодува 70-годишен мъж от Съдийския квартал.

"Редовно се случва да късаме кабели. Ама те ги слагат много ниско", обясни шофьорът на паяка Николай Атанасов. Той обаче отрече да е избягал, просто не чул, че му викат.

Според пътните полицаи шофьорът не е виновен за инцидента. Щетите по колата щели да се формулират като "случайно събитие".

Източник: в. "24 часа"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
v moito sarce nikoi ne sprq,pusnah te teb,vqrvai v tova!mnogo ranih i s mnogo igrah,no kakto s teb s nikoi ne bqh!
на 30.07.2010 г.
+1
 
 
смях...и паяка избягал
+3
 
 
Този тъй наречен шофьор на "паяк" , трябва незабавно да се лекува обстойно! Викат му - не бил чул :), значи веднага в "УШИ, НОС, ГЪРЛО" ! Нормално е да се гледа и в огледалото за обратно виждане,но господинът явно има проблем и с очите,веднага в "ОЧНО ОТД." А колко ще струва на човека с повредената кола гафа на този "шофьор" това "случайно събитие", за другите щети няма да питам ! Или Общинска Полиция е недосегаема ?!
+2
 
 
преди 15 мин паяк МАН оранжав -шофьора спокойно си говореше по телефона дакато караше. преди 2 дни идвам от ВСИ и излизам на сточна гара и точно преди Шела улицата е еднопосочна , но срещу мен паяк. Кво да ви говоря повече.. ЗА ТЯХ ЗАКОНИ НЯМА--ЗАТОВА КАТО ГИ ВИДА ПРЕД ТЯХ КАРАМ НА 1 ЕДВА ЕДВА ИЛИ ЗАД ТЯХ ДАВАМ ЗОР.
+1
 
 
По принцип , не коментирам една тема двапъти , но се налага. Нещата се прехвърлт от здравата на болната глава!Сега ще ви дам няколко илюстрации: 1. Вход на паркинг пред блок , два стълба /на 4-5м един от друг/ , кабел между тях и сметосъбираща машина /от тия дето сутрин вдигат боклука/. Кабела - късан безброй пъти от тази кола. Веднъж не ми издържаха нервите и питах "Момчета защо не вдигнете кабела 50-60 см , а всеки месец го правите?". Отговор: "Ми до там ни стига стълбата"Толкоз за тези които опъват кабелите и ги интересува икономията от стълбата , а не пазара на услугата , която предлагат и крайния клиент. 2./ Вход на град , забранителен знак /отвреме навреме изчезват в пунктовете за старо желязо/ с означена на него височина. Това е разрешената височина на превозните средсва за града. За Пловдив , това е височината на тролейбусната мрежа. 3./ СПЕЦИАЛНО за сицилианците/ - Мост /да речем железопътния до Балона/ , пред него съоръжение със светлоотразителна маркировка , пред него забранителен знак за височина. Това се прави защото даденото саоръжение е с височина по-ниска от разрешената. Та не гледайте заглавието и не се нахвърляйте върху "паяците"! Тях и без това никой не ги обича , защото надали има мазонхисти , които желаят , излизайки от магазина да разберат , че колата им я няма и да си загубят половин ден да я търсят! В статията става въпрос за неправилно опънати кабели , в нарушение поне на два закона и още няколко наредби и постановления. Става въпрос и за това , кой носи отговорност за стълбовете излезли от експлоатация преди 20 години. Защото какъв е този стълб , дето ще падне , като го опънеш с кабела? А ако някой разбере от такъв камион , че е закачил кабел , БРАВО!!!! Така че : НЕ ПРЕХВЪРЛЯЙТЕ ПРОБЛЕМА ОТ ЗДРАВАТА НА БОЛНАТА ГЛАВА! ПРОБЛЕМА Е КАКТО НА ОБЩИНСКАТА , ТАКА И НА РАЙОННАТА АДМИНИСТРАЦИЯ , БЕЗ ДА ИЗКЛЮЧВАМЕ И КАТ.
+2
 
 
Нека да се разберем! ПАЯЦИТЕ са закононедосегаеми! Защо ли? Ами защото са на Общинска полиция?!? Затова полицията казва, че шофьорът е невинен... Ами нали знаете, че в камиона се вози задължително полицай и ако шофьорът не е разбрал, полицаят глух ли е? Шофьорът ако гази наред без да разбира какво и къде гази, не му е мястото зад волана и НАИСТИНА Е МНОГО ВИНОВЕН!!! А ако полицаят е и глух да му вземат пагоните и да го пратят на доктор! Аз не искам да плащам за щетите, защото бюджета, това са МОИТЕ ПАРИ И ВАШИТЕ ПАРИ - НАШИТЕ ПАРИ!!! Кой ще ги съди и осъди тези шофьор и полицай, за да си платят те от тяхният си джоб? Май няма кой? А?
+1
 
 
абе кво всички се правите на приятно разсеяни и отклонявате темата -повлякъл кабели за интернет и тв и бутнал стълба..... що никои не реве да се потърси отговорност за малоумното простиране на паяжини от всевъзможни кабели на куп алчни оператори,всеки решава мята си гащите на простора и после друг виновен
егати новия облик-мн.е мрачен
на 29.07.2010 г.
+9
 
 
Сещате ли се за случаите с камионите и моста? Тогава шофьорите на камионите бяха виновни, че не са прецинили височината на моста. Сега и този е виновен, че не е преценил. Ами ако беше скъсал кабел и убие човек?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: