ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Възмутена акушерка, която получава 1000 лв. заплата: Знаете ли как се слага абокат на бебе, което тежи 1 кг?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:17 / 05.09.2023Коментари (13)4408
© NOVA
Акушерка от великотърновската болница напуска унизена една от най-благородните професии. Милена Манова е възмутена от отношението на държавата към нейната професия, отчитайки мизерното заплащане, което дори няма 1000 лв. на месец. 

"Написах писмо до ръководството на лечебното заведение, защото проблемът е във всички болници. Това е масовата заплата, която е недопустимо малка за труда ни. Знаете ли как се слага абокат на бебе, което тежи 1 кг? Ние се грижим за тях 24 часа. Сама съм на смяна с 10-12 бебета.  С мен молба за напускане подаде още една акушерка по същата причина", сподели пред NOVA Милена Манова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 07.09.2023 г.
0
 
 
Доходите на акушерката не са равни на заплатата и. Заплатите на медицинските кадри са някаква база от която се правят изчисления за дежурства и манипулации и се калкулира сума за получаване която е многократно по-високи. Конкретната акушерка вероятно е намерила още по доходоносна позиция и сега разиграва сценка номер 3 като техника за договаряне
Aнонимен
на 05.09.2023 г.
0
 
 
Учители?! От къде на къде? Малко ли лапат от частните уроци?А накрая резултатите са плачевни...
0
 
 
Просто на никой не му пука за хората. Това е истината. Всяка гнида гледа да се намърда на висок пост, да прибира по една торба пари и нищо да не върши по цял ден. Пълно е с калинки. Дано умрете бавно и мъчително, господа нещастници.
0
 
 
Проблемът е от времето, когато се възприе практиката да се плаща за здравна помощ не по линията на здравното осигуряване, а на място и се опорочи качеството. Парични взаимоотношения под форма на избор на екип, ценоразпис на услуги, такса вход при личен лекар са абсурдни. За лекарите болните и нуждаещите станаха клиенти, а не пациенти. Докато не се въведе практиката на страни със световно качество на здравната система- месечна здравна застраховка (достигаща на годишна база до 15% от брутния доход на застрахования в зависимост от това само базов пакет или допълнителни здравни услуги извън базовия), специалисти на ключови позиции ще напускат, както тази млада симпатична акушерка, спасила живота на хиляди бебета. Заплатите им трябва да са единни и регламентирани за всички акушерки например. Да се определи със закон правото на частни болници, лекарски кабинети и пр. да отварят врати и не да събират пари, а да имат право да работят само ако са регистрирани по Здравна каса и внасят годишна вноска в нея. Така няма да има недоволен персонал и огромна разлика в качеството на частна и държавна болница, а хората, щом са застраховани, ще предпочетат услугите в държавната, защото няма да има парични взаимоотношения щом вече си платил веднъж здравна вноска, а ще получиш качествено обслужване от любезни и етични здравни специалисти, с достойно заплащане и мотивация да работят.
0
 
 
Тъжна картина !!! Срамота е доктор,акушер,парамедик,шофьор на линейка и други в сферата на здравеопазването да взема такави заплати. Учители и Лекари трябва да са с най-високите заплати в държавния сектор , НО контрола на качествата при постъпване ,трябва да е безпощаден.
+1
 
 
А мършите в парламента с тази заплата само си увеличават не малките заплати
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: