ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Жоро Пентаграм за делото "ЛГБТ-Милена": Абсолютно скалъпен сценарий
Автор: Петя Кузева 17:31 / 12.09.2023Коментари (2)3061
©
Жоро Пентаграм е една от популярните личности и общественици, които засвидетелстваха публично подкрепата си към рок-иконата на българската музика Милена Славова. "Фокус" потърси известния дизайнер за коментар във връзка със събитията около Милена и предстоящото съдебно заседание в сряда, на което тя трябва да се яви пред ВАС като обвиняема по дело, заведено от ЛГБТ активисти. 

"В този живот няма сила, която да ви накара да харесвате или да приемете някого или нещо, което не харесвате, както и правото ви да го кажете или напишете, защото това е единственият възможен обществен коректив", цитирам известния дизайнер Жоро Пентаграм, който в момента е на телефона. Здравейте!

Здравейте!

Постът Ви беше във връзка със заведените дела от ЛГБТ общността срещу рок легендата Милена. Утре се явява на дело, подкрепата за нея е голяма. Както Вие, така и други известни личности като Васко Кръпката, Светльо Витков застанахте на нейна страна. Какво Ви мотивира?

Не само ние, огромна е подкрепата. Общественото мнение на хората общо взето се припокрива с нашето, защото аз си спомням времето, когато някога в София имаше една дискотека, казваше се "Спартакус". Тази дискотека беше с насоченост към гей обществото, към хетеро, бисексуални и хомосексуални хора, те ходеха и се забавляваха. Имаше един период от време, когато гейовете си бяха просто едни забавни хора и никога с тях не е имало проблем.

Проблемът дойде, когато в България нахлуха НПО-та и започнаха да ги радикализират, т.е. от времето, когато Мариус Куркински пееше "Та-ри-ри-рам" и всичко беше забавно и весело приключи. В момента се появиха някакви хора, които решиха, че трябва да създават някаква конфронтация с обществото, нападнаха нормалното семейство, атакуваха децата, детските градини се напълниха с някакви книжки за смяна на пола, за момченца да се обличат като момиченца, и хората скочиха.

Това е просто една естествена реакция на хората, защото ние живеем в общество, в което трябва да сме взаимно толерантни едни към други. Толерантността е двупосочна. Ти можеш да толерираш някого, но ако той не ти отговаря със същото, а ти си настроен враждебно към едно общество, то не може да те обича. И те бъркат кардинално в това нещо, никой нямаше да има против този гей парад, никога не е имало някакви проблеми с тези хора. Но аз не съм чул в тези прайдове, примерно да кажат "ще направим едно събиране на средства за лечение на някакви деца", или "ще направим този прайд да се веселим, но ще направим, ще вземем едно училище да го измажем и да направим една детска площадка", нищо такова.

Създаваха се книжки с хомосексуални деца, ходене по детски градини, демонстрации и тази провокация настрои обществото срещу тях. Проблемът не е в гейовете, тези, които ние ги познаваме, тъй като се оказва, че известните гейове, които ние знаем, успелите хора, с гей насоченост, които с тях хората никога не са имали проблем за това, те са против този прайд. Това какво говори? Че нито един от хората, които са имена в този бранш не ги подкрепят.

Кого имате предвид? За Евгени Минчев се сещам.

Не само, Мариус Куркински също е против това и още много хора. Аз работя от 30 години с хора и с много от тях, дори които са гейове, казват: "Жоро, това нещо не е моето, аз нямам желание това да го подкрепям". Или пък са ги канили за това нещо, но те не го подкрепят, защото виждат, че то е със съвсем, съвсем друга насоченост. И знаят много добре, че това ще ги конфронтира с обществото, а ние живеем заедно. Ние не можем да живеем в някаква конфронтация, това е изкуствено създадена конфронтация. И тази насоченост, според мен е направена с цел. Сега в момента са настроени и искат да осъдят Милена.

Милена е публична личност, известна личност и в момента, в който им казва "хайде, спрете се вече". Това са деца, тя е майка, аз съм баща, нормално е в една такава ситуация да реагираш, когато виждаш неща, които някакъв си забивал флага в з......ка, продават се някакви кексове, там на деца се дават с фалоси и други такива неща и ред, ред, ред други неща, които  провокират, те дразнят. И е нормална тази реакция, няма как да бъде другояче.

И сега искат да я осъдят, за да могат да покажат - видите ли, след като можахме да осъдим известна личност, какво остава за другите. Тоест, НПО-тата искат да затворят устата на обществото, да не могат да кажат нищо. По този начин, демонстрирайки, че след като Милена може да бъде осъдена,  какво остава за обикновения човек. Но в случая, може би няма да се получи така. Надявам се, че това в нашето законодателство, това нещо няма да мине, силно се надявам.

Опасявате ли се, че и този въпрос, независимо дали заемате едната или от другата страна - подкрепа или атака срещу Милена, може да се политизира и още? Да не забравяме, че и доста посланици са били гости на прайдовете във времето.

О, разбира се, в политиката естествено е, че това нещо, особено в днешно време, естествено, че определени посолства  ще се борят на първа линия на фронта. Защото тези неща се случват с пари. За това нещо финансирането е такова, че искат да демонстрират сила, искат да демонстрират влиятелност, естествено. Ние видяхме София цялата залята с плакати, с едни  билбордове, с някакви такива афиши с нестандартни семейства.

В крайна сметка, ако се замислим реално, ние хората не сме имали интерес, не ни е интересувало кой с кого живее и до ден-днешен е така. Но това нещо е направено с такава яростна провокация, да ти извади очите, да те изразни, да те накара, да те провокира да реагираш остро, сякаш тези хора някога са били някога някакъв дразнител.

Те не са били, но защо трябва да се натрапват нещата по този начин? Дали ти ще живееш с жена, или някой друг ще иска да живее с мъж, това си е тяхна работа. Тези неща можеха да се решат конкретно с много по-кротък начин, с нещо, което да отидат да го дадат на законодателството и да го решат, ако искат. Но с тази крайна степен на демонстративното поведение, с тази  наглост, която достига вече до децата... Децата са може би ядката, където отвориха кутията на Пандора. Това е нещо, за което хората негодуват, тъй като ние сме ортодоксално общество и включително дори гейовете ни, нашите известни гейове и те самите са ортодоксални, те самите са против това нещо, но си мълчат.

Смятате ли, че това дело и евентуално последващи подобни, може да радикализира едната част на обществото срещу другата? Вие сам заговорихте за разделение.

Ако я няма тази радикализация, те финансите ще спрат. Тоест, интересът да има конфликти и да има съпротива е най-вече насочен от тях самите, от самите НПО-та. Те търсят да има омраза, те търсят да има някъде някой да е набил, да е наругал, да е провокирал, за да могат да имат основание, за да има средства. Тези средства ще секнат , ако нещата просто нищо не се случва тук. А то трябва да има скандал. Всяко едно НПО, чуждо НПО в България се финансира именно благодарение на тези скандали, и на нещо, което трябва нещо да прокарат, нещо да направят, където има съпротива, където има дразнене, където има скандали.

Тогава как трябва да реагираме? Къде да търсим златната среда? Какво е решението, ако изобщо има еднозначно такова?

Аз мисля, че хората трябва първо да не се настройват срещу гейовете, като хора, които са гей-насочени. Те самите дори до голяма степен нямат вина. Аз имах възможността, и съм имал възможност да говоря с маса хора, тъй като професията ми е такава, че  мен ме сблъсква постоянно в контакт повече от 30 години.

Факт е.

И аз имам познати толкова много, колкото те дори нямат представа. Повечето от тези, които в момента са гей активисти, те дори не са били родени тогава, когато аз съм познавал техни последователи. И да ви кажа съвсем чистосърдечно, тези хора, самите те не са настроени позитивно към това, което е като прокламация от страна на тази общност, посоката в която искат да вървят и да ги ангажират. Те неслучайно, заради това, не искат да бъдат лице на тези мероприятия, защото виждат, че нещата са нечистоплътни.

Можете ли да се наемете, да прогнозирате, крайния изход на делото. Утре вече е на последна инстанция във Върховен административен съд. Ще отидете ли на протеста в защита на Милена лично?

Аз не знам какво точно търсят да направят, какво страхотно нещо се е случило от това, че Милена е изразила мнение. Всеки от нас има право да изразява мнението си. Аз мога да кажа какво мисля, това е мое мнение, изконно право е да кажа аз какво мисля. Тоест, аз не е нужно да обиждам някой, ако аз кажа факта за нещо, което го е очевадно и го нарека  истинската му дума, то това не е обида, това е фактология. Тя изразява своята позиция и аз не видях нищо обидно в това, което тя е казала. Милена я познавам от толкова години, Милена е един от най-толерантните хора, които познавам.

Милена никога не е била против някакви малцинства като гей или там каквито щат да се наричат. Никога, тя самата е човек от шоу бизнеса, по дяволите...  Как ще бъде против, не може да бъде такава. И това просто за мен е абсолютно скалъпен сценарий, с който се цели нещо да се направи, именно като демонстрация да се покаже на  обществото, че видите ли, ние сме толкова силни, че дори за една обида можем, тъй като те се считат, като обидени за нещо, което само те си знаят за какво, може да осъдят Милена. А затова, че обществото може ли да се почувства обидено за това, че някой демонстрира някои неща, непривични за това общество на публично място, със забития флаг в за.....ка с фалосите - сладки, голи мъже пред деца.

По този повод ще кажа, че съм разговоряла и с другата страната. Част от гей обществото казва, че това не са снимки, а колажи и оттам-нататък ние им се връзваме.

Значи, ако казвате колажи и за други такива неща, тогава нека минем и да съберем целия снимков материал и филми, които тук се публикуваха. Даже имаше и сблъсъци на ул. "Шипка", тук до мен за излъчването на някакъв филм за едно малко детенце с някакъв чичко. След това в книжарниците какви книжки се пускат и всичко това, което е насочено именно с хомосексуална насоченост към деца детска градина. Тук обществото пак ли трябва да бъде пасивно и да каже, ами окей, каквото искате това да бъде?

Затова се фиксирам пак на същото, което казах - толерантността и търпимостта, тъй като ние не живеем сами, живеем в общество. Толерантността е двупосочен процес, когато аз подавам толерантност към някого и се държа добре с него, и се съобразявам с него, очаквам същото и от другата страна. Тук говорим вече не за мен, говорим за едно цяло общество българско, което в 99% е на страната на Милена по логични и очевадни причини.

Благодаря Ви! Добър финал на разговора.

Благодаря и аз също.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 12.09.2023 г.
0
 
 
Браво Жоро, най-сетне смислено обяснение на всичко.
0
 
 
Абе от рокаджийте няма ли мъже,та трябваше една жена да каже как са нещата? Ами вън на тая гнусна гейска низост от България!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: