ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Голяма драма в Разград! Секунди лишиха Ботев от историческа победа
Автор: Тодор Благов 22:08 / 16.09.2023Коментари (41)10218
Ботев (Пловдив) пропусна златна възможност да победи Лудогорец в Разград. Двата тима направиха драматично равенство 2:2, а домакините изравниха в 9-ата минута на добавеното време на втората част.

Срещата от 9-ия кръг на Първа лига се игра на “Хювефарма арена" в Разград. Мачът бе официален дебют за Душан Керкез начело на “канарчетата".

Лудогорци допуснаха пълен обрат в срещата, след като водеха на почивката, но “жълто-черните" стигнаха до пълен обрат. Герой за ботевистите отново бе Ивелин Попов, отчел се с гол и асистенция.

Домакините имаха превес през първите 45 минути, като контролираха изцяло инициативата. Въпреки това, “зелените" трудно стигаха до чисти голови положения и разчитаха на удари от дистанция.

В 10-ата минута разградчани получиха дузпа за нарушение срещу Текпетей. След намесата на ВАР наказателният удар бе отменен, а положението бе разглеждано в продължение на близо 5 минути.

В 13-ата минута Кайзер отрази опасен удар на Текпетей. В 26-ата минута шут на Видал от наказателното поле бе избит от стража на “канарчетата".

С течение на времето натискът на домакините се засилваше, но липсваха чистите готови ситуации. Така се стигна до 43-ата минута, в която Лудогорец получи дузпа.

Серия от удари към вратата на Ботев като по чудо не пратиха топката в мрежата, а в края на ситуацията Етоо фаулира играч на “зелените". Оливие Вердон се нагърби с изпълнението на дузпата и с плътен удар вкара за 1:0.

Секунди по-късно “жълто-черните" имаха сериозни претенции за дузпа. Ивелин Попов отправи мощен удар, топката се спря в ръката на Нареси, но Красен Георгиев подмина ситуацията.

Втората част продължи в същото темпо, като домакините владееха топката, но трудно стигаха до нещо съществено. В 49-ата минута удар на Вердон прелетя над гредата.

В 55-ата минута за първи път в мача Ботев застраши вратата на Лудогорец. Многоходова акция прати топката в Антоан Бароан, който се обърна и от 15 метра стреля, но право във вратаря.

Две минути по-късно “канарчетата" изравниха, а герой отново бе Ивелин Попов. Капитанът на “жълто-черните" осъществи индивидуален рейд и с добре насочен удар вкара за 1:1.

В 63-ата минута Фон Витри стреля от далечна дистанция, но Кайзер улови. В 79-ата минута пловдивчани бяха близо до пълен обрат, но ударът на Ивелин Попов от чиста позиция мина над вратата.

В ответната атака Кайзер изби опасен удар от фаул, а при последвалия корнер шут на Пиотровски от близка дистанция се спря в защитник на “канарчетата".

В 83-ата минута Ботев стигна до пълен обрат. Красиан Колев получи отляво по атаката и с прекрасен удар в далечния ъгъл вкара за 2:1.

В 85-ата минута Кайзер се намеси решително, избивайки точен удар с глава на играч на “зелените". 4 минути по-късно удар на Ннади мина покрай вратата на “зелените".

Така се стигна до 9-ата минута на добавеното време, в което домакините стигнаха до равенството. След центриране от корнер Пиотровски бе оставен непокрит на първа греда и с глава вкара за крайното 2:2.

Съставите на двата отбора:

Лудогорец: Слуга, Пиотровски, Витри, Русо, Вердон, Мачадо, Хайстер, Текпетей, Видал, Делев, Руан

Резерви: Падт, Терзиев, Джонатан, Гонсалвеш, Тиссера, Шуиар, Гомес, Янков, Неделев

треньор: Ивайло Петев

Ботев: Кайзер, Секулич, Попов, Етоо, Акере, Минков, Конте, Калдерон, Хертъм, Карабельов, Балоянис

Резерви: Смъркалев, Тамм, Бароан, Степонавичус, Ннади, Балтанов, Георгиев, Чернев, Колев

треньор: Душан Керкез

Още по темата: общо новини по темата: 1180
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
предишна страница [ 1/197 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ами ний с фекала с никовете и вален си са помолихми при ходжата в Долно Воден да паднат буфирити, па квот стани.. Вай вай вай, мой Ботев..
-4
 
 
Добро утре, след прекрасната нощ днес се очаква нова доза радост за пловдивчани, гледайте и се наслаждавайте от играта на пловдивският любимец и като видите феновете на Локо да не си помислите,че мача е в Пловдив, днес Велико Търново ще е в черно и бяло.
0
 
 
То само буфери коментари тази вечер.Столипиново е тук.
+1
 
 
На всички цигани серящи в темата за Ботев Пд, да ви е*а майката!!!
-2
 
 
Тежка е съдбата на кънара, тамън да се зарадват и пак в г*за без вазелин, истината е, че с една пета ги върнахме в първи клас за вечоистта. Локо като мине от някъде, трева не никне, запомнете го това папагали.
+1
 
 
В случая е важен напредъка за Ботев и нищо друго, след дългото фиаско, което сътворихме , най - накрая малко светлина има и на нашата улица ! Лудогорец много трудно ще се преборят тази година- Левски , Ловеч, Локото, Варна , очаквам тежко бутане за Разград и Ловеч, защото като цяло не са нищо особено тая година, а и с тази конкуренция , която имат ...ще има циркове 100%...Бог да те прости Даскале,тая точка е за теб днес !
-2
 
 
НАСТОЯЩИЯТ СЕЗОН МИ НАПОМНЯ ЕДИН ПОДОБЕН ПРЕДИ 20 ГОДИНИ. ТОГАВА НЕГРАДСКИТЕ СКОЧИХА ЯКО НА БРАТЯТА ОТ ГОЛЯМАТА ЧОРБА И ГИ БИХА, ПОМАГАЙКИ НИ ДА СТАНЕМ ШАМПИОНИ, А СЕГА УРЕДИХА РАВЕН С ГОЛЕМИЯ РЯЗАН БРАТ... ОСТАВА ДА ВИДИМ ДАЛИ ТОВА ЩЕ НИ ПОМОГНЕ ЗА ТИТЛА...
на 16.09.2023 г.
-4
 
 
Язък папагали ..... щеше да е хубаво да биете . Явно новия треньор си върше работата!
-1
 
 
При изравнителният гол на рязаните, фекала с многото никове изпусна сюргуна в гащити ва...
0
 
 
Фновете на кирливия цигански отбор от столипиново пак си правят изцепките... за олигофрените кто тяп е нормално.... няма как во друго да правят освен да се занимават с велики пловдивски клуб.... Нито са побеждавали Барселона, нито Байерн Мюнхен.... играят по селата и затова са така....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: