ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Икономист: Хората, които са маниаци на недвижими имоти, са тъпички, глухи, слепи и късопаметни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:35 / 17.09.2023Коментари (7)8387
©
Икономистът проф. Красимир Петров с поредно видео, в което засяга темата за недвижимите имоти. Видеото е направено с чувство за хумор, в него професорът посочва симптомите на хората, които страдат от "недвижима болест".

"Първата най-честа характеристика на човек, който страда от такава болест е късопаметност. Те не си спомнят какво се е случило през 2012, 2014, 2014 г. Има корелация между късопаметност и тяхното заболяване. Колкото са по-маниаци на тема недвижими имоти, толкова са и по-късопаметни. Те не помнят колко много незавършени сгради имаше в Банско, Велинград, София и по морето преди последния имотен балон"

"Вторият симптом е, че тези хора не са интелектуално любопитни. Например, аз веднага ще започна да чопля, да търся, да се интересувам, кога, къде, колко време са падали цените цените и т.н."

"Третият симптом е, че те са финансово неграмотни. Не разбират нищо от финанси и имоти. Те са слепи, не виждат и не разбират какво се случва около тях. Дали от мания и от алчност - това е друг въпрос. Страдащите от недвижима болест са и глухи и недочуват новините, когато не са им изгодни."

"Страдащите от недвижима болест са и тъпички. Например - те не могат да премислят концепцията за  номинална и реална стойност. Едно жилище, ако се е качило от 200 000 до 220 000 хиляди, те автоматично биват заслепени и не виждат, че тези 220 000 днес са по-малко, отколкото преди една година. Тежко болните, страдащи от недвижима болест, това не го разбират."

"Друго - тези хора вярват, че щом цените на строителните материали са се покачили, значи и жилищата ще вървят нагоре. Това не е така - цената на имотите  се определя от закона за търсенето и предлагането".

Вижте повече във видеото!








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Цените на имотите, както и размера на наемите са свързани единствено с размера за заплатите, но имат изпреварващо действие!!!
-1
 
 
Мисля,че професора е болен от синдрома на безимотните и завистливите.иначе говори бавно и провлачено като болен от някои други болести,като бавно развиващ, но не искам да му слагам диагноза.Той си я знае,само незнам защо дават ефир на олигофрени. Акъл дава но не дава решение.
+1
 
 
Комшията така чака, чака на 670 евро, та го купи на 1200 :)
+1
 
 
Много е прав професора. Ама после ще падне реване... и ще има писъци държавата да им помага... ама не напразно се казва докато има овце, ще има и вълци!
+1
 
 
Аааа.....и 20000 и преди и сега са 20000....НО КАТО ГИ ИМАШ Е ДРУГО....КОЙТО ГИ НЯМА СЪНУВА ПРОСО....КАКТО Е КАЗАЛ НАРОДА
+1
 
 
И за мене АБРАМА,МЪСК,АРНО,БЪФЕТ.....са сухи,невежи глухи,слепи.....НО те си обиколиха света,ЖУЛЯТ МАНЕКЕНКИ.....карат коли за милиард....,а аз жуля ГЛУХАТА И ГРОЗНАТА ДО МЕН.....,И ЧАКАМ ДА СИ ИЗХАРЧА ЗАПЛАТАТА ЗА 1 СЕДМИЦА И.ПОСЛЕ НА ....МАРА ШЕПОВА ....ПОНЕЖЕ МОЙТЕ ПАРИ СА СТОПЕНИ...,А ОНИЯ С 10 АПАРТАМЕНТА,ГЛУХ,КЬОРАВ.....КОВЕ ЛИ КОВЕ...... ИСКАМ И АЗ ДА СЪМ НЕГРАМОТЕН.....ХАХАХАХА.....ХАХАХАХА
+4
 
 
Нека боледуват! Аз само такива болни търся, да купувам от тях след няколко месеца :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: