ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Денков: Тези, които с милионите от ЕС си купиха скъпи коли, къщи и яхти, стоят в основата на протестите
Автор: Цвети Тончева 19:27 / 17.09.2023Коментари (4)3799
©
Правителството не е отказвало никога диалог с организациите в аграрния сектор, каза на специален брифинг министър-председателят Николай Денков, предаде репортер на "Фокус". "Още на 25 юли се срещнах с представители на 35 организация от животновъдния сектор", каза Денков и обясни, че още на тази среща всички те, с малки изключения са подкрепиха отпадането на ограничението на вноса за Украна. Представители на протестиращите организации са участвали в 5 срещи, организирани в Министерството на земеделието и те са в непрекъснат контакт с министър Вътев. Участвали са и в работни групи по Стратегическия план по земеделието.

"Както и досега кабинетът е готов за диалог с представителите на тези организации във всеки подсектор на земеделието, за да се видят специфичните проблеми и решения за тях", посочи премиерът. "Основният проблем, който се поставя от протестиращите всъщност вече е решен. Решението се намира в споразумението, което беше изградено и обяснено от ЕК и Украйна. Два пъти лично разговарях с  с министър-председателя  на Украйна, тъй като неговата държава пое ангажимента да наложи ограничението на различни стоки, според различните държави и техните изисквания, така че да не се пресити пазара и да не се създадат проблеми за земеделските производители. От нас се очаква да определим по кои стоки какви количества бихме могли да приемем. Това е решение, което правителството иска да приеме, след обсъждането с браншовите организации. Именно по тази тема поканихме тези организации за разговор и заедно да търсим решение", добави премиерът.

Денков отбеляза още, че вместо да се отзоват на техните покани, те са получили ултиматуми и заплахи за блокади на пътища. въпреки това правителството остава в протегната ръка. и е готово да поднови диалога.  

Министър-председателят каза още, че както досега, така и занапред в България няма да се допуснат некачествени и опасни продукти от Украйна, такива които да не отговарят на стандартите ни. 

Денков посочи още, че за предстоящите протести е създадена необходимата организация за нормалното им протичане. Но има издадена разпоредба, ако не се спазва закона нарушителите да бъдат санкционирани. 

По повод думите му от вчера, с които той сравни зърнопроизводителите с терористи министър-председателят каза: 

"Уважавам труда на всички земеделци и производители на нашата храна, и съм готов да работя с всеки един от тях за решаването на натрупаните от години проблеми в сектора. Ако някой от тях се е почувал засегнат от думите ми аз съм готов да им се извиня. Но не виждам за какво да се извиня на други, които получават лъвския пай от многомилиардните помощи, с които си построиха вили, купиха си и скъпи коли и яхти. Виждам, че голяма част от тях са в сърцето на тези протести", добави Денков и помоли всеки от протестиращите да се определи към коя от двете групи иска да принадлежи.


Още по темата: общо новини по темата: 189
25.04.2024 »
07.03.2024 »
22.02.2024 »
16.02.2024 »
14.02.2024 »
13.02.2024 »
предишна страница [ 1/32 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Напълно е прав министър председателя. Всички тарикати , измамници и бандюги окрадоха еврофондовете и станаха милионери . Свикнаха да трупат ненормални печалби на гърба на бедния българин и сега искат да бъдат монопол и вечно да диктуват правилата. Ами драги “зърнопроизводители” никой не Ви вярва вече на фалшивите сълзи.Няма как вечно да има забрана за внос на каквото и да било и да трупате свръх печалби. Вашите протести са наистина терористични и изнудвачески.Има пазарна икономика и Вие сте част от нея.
0
 
 
Американски конгресмен ви каза ,че сте пред разпад
0
 
 
Долна краварска подлога, безгръбначно, мекотело. Майка си ще продаде за проститутка!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Поскъпване на хранителните продукти
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Правят чисто нова улица в Пловдив до меката на шопинга
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: