ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Здравко Димитров: Обидно ми е, че околовръстното ни е по-тясно от локала на софийското
Автор: ИА Фокус 16:24 / 19.09.2023Коментари (16)10629
© Plovdiv24.bg
Обидно ми е, че Околовръстното ни е по-тясно от локала на Софийското. Това каза кметът на Пловдив Здравко Димитров към министъра на Регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков на Деветата конференция, посветена на превенцията срещу войната по пътищата, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Eто повече от обръщението му към министър Цеков: "Моля Ви, от името на пловдивчани да добавите още един обект: Околовръстното на Пловдив. Ние си нямаме околовръстно, нямаме вътрешен, нямаме и външен ринг. Винаги съм казвал, че за мен е обидно нашето околовръстно да е по-тясно от локалното софийското. В Пловдив навремето улиците са оразмерени на 40-50 хиляди коли. В момента само от Асеновградско преминават 40 хиляди и нагоре. В Пловдив влизат и излизат на месец малко по- малко от 6 млн. превозни средства", каза Димитров. 

Реакцията на екипа на кмета спрямо ситуацията е била поставянето на светофари за десен завой, подлези на две нива и ремонтите на гарата. Но според него най- големият проблем остава - липсата на вътрешен ринг.

"Работим в тази посока. Не е лесно за местната власт! Предизвикателствата са много големи, има инфраструктурни проекти, които няма как да бъдат направени с бюджета на общините. А аз говоря от името на община Пловдив, има и малки общини, които не знам как де оправят". 

Според градоначалника жителите към община "Родопи" и община "Марица", чиито седалища са в Пловдив, са принудени постоянно да преминават през града, което е още една причина за наличие на втори ринг.

"Има индустриални зони около Пловдив. Всеки ден тези работници пътуват. Те живеят, спят тук и отиват да работят и пак се връщат. Да не говорим, че в Пловдив има други две общини - "Марица" и "Родопи". Всеки ден идват гражданите използват услуги - здравеопазване, всичко, инфраструктура и излизат навън. Мисля, че това трябва да се оправи!", добави още Здравко Димитров.



Още по темата: общо новини по темата: 408
23.04.2024 »
23.04.2024 »
18.04.2024 »
21.03.2024 »
21.03.2024 »
13.03.2024 »
предишна страница [ 1/68 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Обидно е, че си парашутист в Общината, но не осъзна какъв шанс получи. Празна картонена тиква.
+1
 
 
А нас Пловдивчани пък ни е обидно,че некадърник като теб е кмет на града ни!
+1
 
 
И на мен ми е обидно такъв малоумник да "спуснат" за кмет от негоя вожд от Банкя...! Последния идва няколко пъти да се снима на първата отсечка от околовръстното (от кръговото за Асеновград до следващото кръгово за Брани поле). Точно тази отсечка беше в добро състояние, но ТЕ "усвоиха" поредното финансиране...! Меко казано са отвратителни...!
0
 
 
Не спря да мрънкаш ве, папуняк недоклатен! Чакай и аз малко да помрънкам: С парите които открадна, дано хотела ти падне и ти да си вътре в него! Лешник смотан!
0
 
 
То това е за работа, а не за мрънкане и обиди
+2
 
 
За да се облекчи режима на преминаване,нали ще правите отсечката от кръговото на Пловдив-Асеновград посока Ягодово-Войводиново- магистрала Тракия,или беше блъф, да Ева ваша мама лъжлива ,за трепане сте всички.
+5
 
 
Не искам да оправдавам кмета, но! За всички коментиращи да уточним нещо! Околовръстното на Пловдив е извън община Пловдив. За да стане нещо във връзка с околовръстното община Пловдив и в частност кметът й трабват да се молят на държавата т.е. АПИ т.е. който е на власт. За всички останали проблеми вътре в Пловдив спокойно можете да си го благославяте това недоразумение, което ни натресоха за кмет!
+5
 
 
Да се надяваме следващият кмет да е по-кадърен и да имаме цяло околовръстно, а може би и широко!
+11
 
 
И на мен ми е обидно, че уличка, като "Даме Груев", която в нормалните страни се прави за не повече от седмица, вече близо 3 години е до никъде. И не се знае още колко години ще газим кал и ще дишаме прахоляк. Целият град е разкопан и зарязан. На тоя околовръстно му се дощяло.
0
 
 
Еййййй ми що не го напраихте като хората поне с по 2 ленти и разделено с мантинели! Това да не е централната улица в малко село. Ама знаем ви игричките да се поокрадат едни пари, после да се поокрадат втори път! Целия град съсипахте , всяка поляна стана блок, данъците се увеличават с милионии всяка година от новите блокове и комплекси , а нищо не се променя дупка до дупка, преливащи казани и т.н. МИЗЕРИЯ!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: