ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Жена остана адски разочарована след концерт: Пловдив е европейска столица на безкултурието, защото културните събития там не са безопасни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:42 / 23.09.2023Коментари (8)34766
© YouTube
След 4-годишна пауза музиката на италианското трио Il Volo отново звуча в Пловдив. Организаторите обещаваха концертите да бъдат с изцяло нова програма, която включва класическите знаменити парчета от 24-годишния им репертоар. Съдейки по коментарите на присъствалите и клиповете, публикувани в мрежата музикантите са се представили на ниво и са поднесли на почитателите си едно незабравимо изживяване. Жена,посетила концерта, потърси редакцията на Plovdiv24.bg, за да изкаже разочарованието си от цялостната организация на събитието. Даваме й думата:

На 21.09.2023 посетих концерт на италианската група Ил Воло в Античния театър в Пловдив. Организацията на мероприятието беше отвратителна. Бяха продадени повече билети, отколкото са седящи места. Никой никъде не обясни от кой вход е по-добре да се влиза за съответния сектор. Разпоредителите не си вършеха работата въобще. В техните задължения влиза не само безплатното им присъствие на концерта, а грижа за посетителите, които искат да седнат на своите места, за които са си купили билети преди месеци. Разпоредителките трябва да се погрижат всеки да седи на мястото си: тези, които са купили билети за 140 лв, да седят на места за 140 лева. Тези с билети за 80 лв да си седят на съответните места. Двама души имахме билети за сектор С, 14 ред. Нямаше къде да седнем, защото на нашите места вече седяха други (с чашки алкохол с лед в ръце). Не пожелаха да си покажат билетите, едва ли въобще имаха такива. Разпоредителката (с богато цветно татуирана дясна ръка от рамото до лакътя) и нейната колежка не вършеха никаква работа, а само незнаещо и безпомощно вдига рамене. 

Пътечките бяха пълни с хора плътно насядали един до друг. Античните архитекти са предвидили тия пътечки за свободно минаване, а не за сядане на безброй хора, които са дошли без билети или са с най-евтини билети, но искат да седят най-отпред. Питам конкретен въпрос: Как ще излезе някой, ако му стане лошо или има нужда по време на представлението? Като мине по главите на насядалите хора ли? Или как ще се върне назад някой, който си е подминал реда в суматохата на претъпкания театър. 

Умолявам председателя на Общинската комисия по културата да вземе мерки и да проследи, от кого зависи експлоатирането на Античния театър, кой е отговорен за количеството продадени билети, кой печели за сметка на комфорта и личното пространство на посетителите, кой носи отговорност за некомпетентността на разпоредителите. 

Също така се обръщам към представителите на МВР, които отговарят за многолюдните събития и борба с масовите безредици: какво чакате? Догодина на концерта на Ил Воло тълпата да стане неуправляема и да има жертви? Нали все някой трябва да носи отговорност за безопасността на хората, които са дошли в града Ви, за да се докоснат до негово величество Изкуството, а не до потното рамо или бедрото на насядалите безразборно нагъсто хора. 

Разочарованието беше голямо от: 

1. Предпразничното задръствани още на кръговото при влизането в града: повече от половин час за 10 км и нито един служител на КАТ.

2. Липсата на свободни места за паркиране. При такива масови събития трябва да има предвидени места, дори и да са извън града. 

3. Липсата на достатъчни тоалетни за посетителите. Това е важно изискване за такива места.

4. Липса на полиция, линейки и др., които са необходими при събития, на които присъстват толкова много хора.

5. Тотално некомпетентни и безпомощни разпоредителки, които даже не знаят, че билетите имат приблизително фиксирани места и че те са призовани да помагат на хората да си намерят местата. Пратете ги на театър някъде по света, за да видят, как трябва да се държат.

6. Липса на контрол върху поведението и местонахождението на публиката, защото не може всички да се трупат на купчини най-отпред и едни и същи хора да излизат почти на сцената, за да се снимат с изпълнителите по няколко пъти.

И така, не вярвам, че Пловдив е "европейска столица на културата", по-скоро е на безкултурието, защото културните събития там не са безопасни.

Това е разказът на жената, която споделя своите преживявания.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тази госпожа е прекалила с критиките си!Дори и за задръстванията организаторите на концерта на Il Volo са виновни! Не можело да се стъпи на пътечките,някои били с питиета и лед, забележете,дори и лед в ръцете АХахахахах!Когато не можеш да се насладиш на изкуството,а си дошъл на концерт от суета ,говориш глупости и откровени измислици!Жалко!Нейният билет от...а от 140 лв ли е бил,от колко не разбрах,но можеше да го купи някой който наистина цени изкуството,античността на театъра и цялото вълшебство на това събитие!Беше наистина вълшебство,браво!!
+2
 
 
Явно госпожата не е много голяма почитателка, щом вместо да сподели впечатленията си от музиката на триото, е решила да се оплаква. Това не е първият ,а третият концерт на Il volo в Античния театър . Нито пък е единственият разпродаден концерт там. Ако иска всичко да и е уредено, другият път да посети концертите им в Арена ди Верона! Само дано не я обрули дъжда...
0
 
 
Даже и някой да я нае*е трябва за да е доволна. Падат от Марс някои кокошки и трябва да са и длъжни ,че е дошла на концерт в Пловдив. Ами концерта е на Античен театър не в НДК. Идвайте по рано ,паркирайте си по далече ,покайте и серете преди събитието за да не ставаш през 15мин .да пикаеш щото лочиш ,като крава здравословно по 3 литра вода.
+1
 
 
Ясно, че организацията вътре не е била както трябва, това е работа на организаторите! Иначе, госпожата не знам от кое населено място идва, обаче да се учудва, че пред празници има задръствания из град от 400хил, е леко смешно. Да не говорим, че иска и да й се осигури паркинг до античния, който се намира в зона с ограничено движение на МПС, еми госпожа...малко сте се объркала къде сте попаднала
Сподели какво ново....
на 23.09.2023 г.
+2
 
 
Комфорт и лично пространство? Имате твърде много претенции за 140 лева (всъщност май не стана ясно вашия билет на каква цена е). Сигурно очаквате да ви поднесат храни и напитки по време концерта, и да ви държат чадърче отгоре като завали? Другия път си купете билет за тия, като изнасят на Ла Скала, там ще ви обгрижват по-добре. (и да знаете, в Милано няма никакви задръствания, особено около Ла Скала преди концерт)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: