ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Чужденци и изселници скочиха срещу таксата за вход на Асеновата крепост
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:24 / 12.08.2010Коментари (18)8763
©
Такса от 3 лева на човек е въведена от месец за посещение на един от 100-те исторически обекта в България - Асеновата крепост.

Платеният вход предизвика възмущение сред част от туристите и най-вече сред местни хора, свикнали да се разхождат около останките от крепостта.

Част от посетителите отказват да платят, за да не "пълнят гушите" на местните управници. От кметството твърдят, че всички пари за вход ще се използват за облагородяване на района.

За уикенд от такса "вход" се събират около 2000 лева.

Недоволството си изказват и много български изселници, както и чужденци, дошли да посетят историческата забележителност.

Интересно, дали когато ходят в музеи и исторически забележителности по цял свят ги пускат безплатно?

 








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДАИМА ТАКСА,НО ДА ИМА И СТРОГ КОНТРОЛ ЗА ИЗРАЗХОДВАНЕТОИ.В ЦЯЛ СВЯТ ВСИЧКО СЕ РАЗГЛЕЖДА СРЕЩУ ПАРИ КАТО САМО В АНГЛИЯ НЯКОИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ СА БЕЗПЛАТНИ.
0
 
 
Ако действително спечелените пари се изразходват за добри цели, има логика, но аз лично съм свикнал да ходя безплатно и някакси сега просто няма да ходя...
+2
 
 
защо никой не повдига въпроса че по пътя за тази крепост спират коли и от двете страни и пешеходците ходят на самото платно рейс много трудно може да мине ..... местната полицията бездейства ..... защо когато стане някоя трагедия тогава се взимат мерки този участък е много опасен особенно събота и неделя
+1
 
 
тея пък 4ужденците са е ба*ти мизерниците аз съм в Испания и тук на всякаде се пла6та и то в пъти пове4е много ясно 4е трябва да се събират пари на мен за един дворец до Мадрид ми искаха по 10 евро вход де**а и измекярите им който не му се дава пари да си седи у тях
-1
 
 
Много инетерсно, хубаво че преди 4 години посетих Асенова крепост безплатно, защото сега не бих направил тази грешка. Неможе за посещението на всеки открит камък, в родната ни татковина да се събират пари. Старият град в Пловдив, Несебър, Созопол, Перперикон и още много други туристически обекти са с безплатен вход и това е логично. Като са толкова загрижени за облагородяването на райно на Асенова крепост, да си направят по-голям паркинг, който да е платен и от таксите за него да се събират пари. Общините могат да си набяват необходимите средства за издръжката на паметниците на културата от туристическите такси които събират от хотелите. Та нали тези хотели са за нощувки на туристите, които ще обикалят забелижителностите. Някой може ли да ми обясни простотията с входната такса на Античния театър? Нима той е единственият на света? Нима от оградата, не се вижда какво представлява? С тази входна такса, само спестяват нечие друго счупване я на крак я на нещо друго. В България всичко стана платено и то по много. Хубаво, че има Гугъл ърт, хубаво че има Панорамио!
0
 
 
Малко сме закъсняли,но по добре късно отколкото никога,а за тези които отказват да си платят явно авантата е чиста печалба.Ще свикнем че за да имаме каво да покажем,трябва и да го стопанисваме и подържаме и не трябва постоянно да се надяваме държавата да го прави,нали това е нашата история и култура.
0
 
 
Един ден в седмицата трябва да бъде безплатно!
0
 
 
Лошо няма, но да има прозрачност за какво се харчат парите ( и да се харчат за обекта). А какво пречи чичкото да продава и фалшиви билети и парите да потъват
+2
 
 
Хм, да, плаща се в чужбина, но нека се замислят нашенските управници и какво се предлага срещу заплащане. Интересно ми е да видя къде са брошурите с карти на 6-7 езика за Асенова крепост. Също ще ми е интересно да видя къде ще има слушалки със записана информация пак на 6-7 езика, които могат да се ползват. Още по-любопитно ще ми е да видя и тоалетните с всички удобства за възрастни, майки с бебета и хора с инвалидни колички и разни други подобни неща. Защото когато се плаща, посетителят е вече клиент, а в Европа понятието клиент вече върви със задължителните екстри. Иначе с чичото с кочана, който ръкомаха пред чужденците НЯМА ДА СТАНЕ!
+1
 
 
Ха ми много ясно, че трябва да има такса, безплатен обяд няма никаде. Как искате да се развива този район? Таксата даже е малка, в Европа ако искаш да посетиш забележителност, било то даже и някъв манастир те дялкат от кръста нагоре Интересно обаче, ако се събират по 2000лв. на седмица а таксата е от месец, значи за два месеца трябва да се съберат има няма 16 бона. Да видим как ще бъдат инвестирани, надявам догодина крепоста да не си стои във същият окаян вид. Другата седмица ще се кача и аз да подкрепя начинанието.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
Купа на България, сезон 2023/2024
Тежка катастрофа с много ранени край "Маказа"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: