ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Ексклузивно: Адвокат осветли детството на убиеца на Ангел от Пазарджик
Автор: Цвети Тончева 13:36 / 06.10.2023Коментари (6)10623
©
Никола Райчев
"Това е една огромна трагедия, една много тежка ситуация, погубени са два млади живота - и на 21-годишния Ангел, и на 18-годишния негов убиец - Никола. Той ще влезе в затвора като незавършен убиец и може би ще излезе абсолютно завършен убиец. И всичко това заради липсата на семейство и родителски авторитети.

Именно това води до превръщането на децата ни в зверове, когато са оставени на произвола на съдбата. Обществото ни е безкрайно болно. Хората се чувстват незащитени, защото липсва справедливостта и едно такова събитие отприщва огромната обществена енергия и омраза към извършителя на това деяние.

Но малко си задават въпроса защо се случи и как да го предотвратим, какво правим като общество, защото утре всяко едно дете може да бъде на това място.  

Това сподели с болка пред Plovdiv24.bg адвокат Лъчезар Кръстев от Пазарджик, който е бил нает да защитава Никола Райчев, извършителя на последното убийство в Пазарджик, но след това се оттегли.

"Неговият брат ме потърси за контакт, родителите изобщо не се явиха“, разказа още адвокат Кръстев.

Всъщност родителите на Никола Райчев не са семейство от 10 години, това е разтурено семейство, имало е тежък развод между тях.

Всичко това обременява децата, те го приемат трудно, а болезнената ревност е наследена от Никола.

Той безспорно е извършител на деянието, в това няма съмнения. Но въпросът е защо един 18-годишен е склонен на такава агресия и какви са обстоятелствата, поради които той е готов на тази жестока постъпка.  

Според адвокат Кръстев, житието на Никола до момента е в основата на всичко това. Него го модифицира улицата, мачовците, няма баща до себе си, няма майка до себе си, няма и връзка с брат си. Всичките са били много травмирани от развода преди 10 години, когато отношенията между тях изведнъж рухват - бащата започва да пие, изпуска контрола върху децата.

Големият син напуска България и бяга в Англия, откъдето три години не се връща. Дошъл си е седмица преди фаталната случка. Малкият син – Никола е останал реално на улицата, макар че официално майка му се води попечител, но тя живее с друг мъж.

Характерът на Никола е особен. Той е затворен тип, себичен, пали се бързо. Като дете Никола е бил приказлив, умен, но навлизайки в пубертета, става все по-труден, а средата, в която живее, го превръща в един тлеещ взрив, който избухва заради ревност.

Според разказа му, любимото му момиче е било едновременно и с двамата в един и същи период. Или поне така си е мислел Никола, който не е искал да приеме факта, че тя го е оставила. За него това е било изневяра, тя го е отхвърлила.  

До деня на убийството той не е познавал другото момче. Ревността му се отприщва в момента, в който го вижда. Има обстоятелства, при които той разбира, че на същия ден момичето му има среща с Ангел и отива пред къщата, за да го види кой е. Там става най-страшното.

"Ето за такива неща децата умират по улиците и утре може да се окаже всяко едно на това място. Никола нито пие, нито пуши, не е взимал наркотици. Той е един скрит интровертен тип, трупал е като взрив това напрежение от живота си, за да се случи най-страшното. Никой не го е учил как да се контролира, за да не избухва.

Той трябва да понесе наказанието си, безспорно, ще изпие горчивата чаша до дъно. Въпросът не е в това да избегне правосъдие, а да се квалифицира и индивидуализира наказанието така, че да се даде шанс на този индивид да се поправи. Но дълбоко съм скептичен в това!“, разказа още адвокат Кръстев.


Още по темата: общо новини по темата: 18
07.03.2024 »
12.11.2023 »
12.11.2023 »
11.11.2023 »
07.10.2023 »
05.10.2023 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Това щях да кажа и аз. Много от хората, с които израснахме заедно, си имаха родители живи, здрави и в семейството. А децата боклуци пълни. Така че няма никаква гаранция за нищо. Не от всеки става доктор, адвокат, инженер, учител или шофьор. Така е и с родителството. То е призвание!
+2
 
 
Пълни глупости. Има безброй случаи на изоставени деца, които стават по свестни и от нормално израстналите им съвръстници. Тоя просто е един боклук, който трябва да бъде обесен. Точка
0
 
 
Айдукатчето се е направило на разказвач на приказки.Само дето на тия глупости може да се върже много глупав човек най много шофьор на такси.Съдиите знаят има много деца на разведени родители дето стават герои и прекрасни хора.Така че даа разказва приказки пред пияниците на двора а не пред съда.
+3
 
 
Там, където издиша тази клиширана теория е, че има много други деца, лишени от родителска грижа, които не са убийци/насилници/престъпници.
+2
 
 
За майката нищо не казва. Една майка щом не се грижи за децата си не е майка. Както и да е, налаганата западна култура и мода на свободен секс извън семеъството води точно до това. Статистиките го отчитат. Проститутки, наркомани, убийци. Травмирани и пропаднали хора. Това е.
+2
 
 
Сегашните деца не са по-различни! Това че живеят с родителите им не ги прави възпитани! Дава им се всичко от малки за да не циврят и да не се занимават с тях! В един момент те излизат на улицата а до преди това живеели едва ли не във виртуален свят на игри, и социални мрежи в които виждат единствен разврат и насилие! След това на улицата се мислят за безнаказани и правят това което са гледали години наред а именно посегателства над други хора или имущества и тн. Родителите къде са били? Ами по моловете, кръчмите и пред телевизора но не и до децата! После учителите били виновни не ги възпитали и научили? Ами ако бяха възпитани щяха и да учат и да уважават другите ама като гледам какво се случва пред училищата, спирките и моловете все едно виждам едно стадо овце когото да се впусне къде в бой, къде да краде или да направи някой взлоум...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Сериалът "Чернобил" 2019
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: