ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Историческа драма във Варна! Девет от Локо запазиха първото място в луд мач на "Тича"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:25 / 07.10.2023Коментари (69)12314
© ПФК Черно море
Един от мачовете на сезона! В това се превърна битката за първото място между Черно море и Локомотив (Пловдив), завършила наравно 2:2. Срещата от 13-ия кръг на Първа лига се игра на стадион "Тича" във Варна.

"Смърфовете" изоставаха в резултата след попадение на Димов, но с два гола на Евандро в края на първата част стигнаха до обрат. Дълбоко в добавеното време на втората част Атанасов вкара за 2:2. Локомотивци получиха два червени картона в течение на второто полувреме и завършиха срещата с девет футболисти.

Изключителна футболна атмосфера посрещна двата отбора. Домакинските фенове пуснаха мощна заря в първите секунди, а пловдивчани бяха подкрепяни от солидна агитка. Локомотив игра в своя резервен червено-черен екип.

Първият удар дойде в 50-ата секунда, но Сула стреля далеч от вратата на "смърфовете“. В 3-ата минута нов удар, този път на капитана Димов, не намери целта.

В 11-ата минута Локомотив бе близо до откриване на резултата. Опасна атака отляво прати топката към Минчев, който бе блокиран, кълбото се озова в Иванов и той стреля технично от точката на дузпата, но покрай гредата.

В 13-ата минута Хорхе Сегура се намеси решително, пресичайки извеждащо подаване към Атанас Илиев, който оставаше очи в очи с Хоркаш. В 17-ата минута "моряците“ на свой ред направиха голям пропуск, след като Сула получи на чиста позиция в наказателното поле и стреля, но слабо по земя и Хоркаш улови.

В 21-ата минута далечен изстрел на Александър Василев мина на метър от вратата на пловдивчани. 4 минути по-късно "зелено-белите“ направиха нов голям пропуск, след като Илиев пусна към Сула, който от 15-16 метра стреля над вратата на гостите.

В 30-ата минута нова грешка при изнасяне на топката от Локомотив доведе до бърза атака на Черно море, а в нейния край Атанас Илиев шутира далеч от вратата. В 38-ата минута Сула отново бе забъркан в голям шанс пред вратата на локомотивци, като 8-цата шутира пред наказателното поле, а Хоркаш с върха на пръстите си изби в корнер.

Натискът на домакините даде нужния ефект в 39-ата минута, а в герой за "моряците“ се превърна Даниел Димов. Сериозно меле във вратарското поле прати топката в капитана Димов, който търкули топката във вратата за 1:0. Попадението дълго време бе гледано от системата VAR, но в крайна сметка бе зачетено.

В първата минута на добавеното време Локомотив стигна до равенството с гол от близо 40 метра. Евандро центрира от фаул в близост до централния кръг на терена, никой не игра с кълбото и то влетя в мрежата за 1:1.

Истинската еуфория за "черно-белите“ настъпи след по-малко от 120 секунди. Атака като по учебник бе завършена с двойно подаване между Джовани и Евандро, а бразилският нападател от близка дистанция вкара второто си попадение в срещата, като при този резултат завърши първата част.

Второто полувреме стартира с домакински натиск, но възпитаниците на Илиан Илиев не се възползваха от създадените положения и стигнаха единствено до суматоха в наказателното поле на "черно-белите".

В 51-ата минута като по чудо Локомотив не стигна до трети гол. Джовани се устреми по левия фланг и пусна отличен пас към Минчев, но нападателят не успя да играе с кълбото от малкото наказателно поле.

В 60-ата минута в двата тима бяха направени множество промени, а най-значимата бе появата на Димитър Илиев на терена. Именно Илиев стреля опасно в 62-ата минута, но Дюлгеров спаси.

Секунди по-късно Минчев и Конте осъществиха двойно подаване и Конте шутира от добра позиция, но ударът бе много неточен. Серията от положения продължи в 65-ата минута, когато Камдем отправи истински снаряд към вратата на Дюлгеров, а топката профуча покрай гредата.

В 74-ата минута Локомотив остана с човек по-малко на терена. Хорхе Сегура събори набиращия скорост Сула и съдията Георги Давидов показа втори жълт и респективно червен картон за бранителя на "смърфовете".

В 81-ата минута ситуацията за пловдивчани стана още по-тежка. Евандро също бе изгонен с червен картон за бурни протести срещу съдийско решение на Давидов.

Секунди по-късно Дакай се озова на отлична позиция в наказателното поле, а само добрата изява на Хоркаш запази аванса на локомотивци. Напрежението ескалира минута по-късно, когато се стигна до сериозни сблъсъци на терена между играчи на двата отбора.

В 85-ата минута центриране отляво бе засечено с глава от Дакай, вратарят Хоркаш демонстрира брилянтен рефлекс и изби кълбото, а то се спря в напречната греда. 4 минути по-късно Попов центрира към Исмаил Иса, който стреля неточно.

Главният съдия Георги Давидов назначи 10 минути добавено време, а в първите минути натискът на "зелено-белите" стигна единствено до хаотични центрирания и блокирани удари. В 5-ата минута на добавеното време центриране отляво хвана неподготвена отбраната на Локомотив и Живко Атанасов от непосредствена близост се разписа за 2:2.

След по-малко от 120 секунди нов удар с глава на Атанасов рикошира в бранител и излезе в корнер. При последвалото изпълнение шут на Попов бе спасен без проблеми от Хоркаш. Дълбоко в добавеното време удар на Тейшейра бе избит от хърватския вратар.

Така се стигна до 11-ата минута на продължението, в което стадион "Тича" избухна в бурна домакинска радост. Топката се озова в Алекс Фернандеш, който стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира в Ангел Лясков и влетя в мрежата. Попадението на Фернандеш обаче бе отменено след намесата на VAR и срещата завърши наравно - 2:2.

СЪСТАВИТЕ НА ДВАТА ОТБОРА:

Черно море: Дюлгеров, Атанасов, Дробаров, Попов, Панов, Димов (к), Панайотов, Василев, Пашеко, Сула, Илиев

Резерви: Славков, Фернандес, Дакай, Тейшейра, Стефанов, Мустафа, Дичев, Милушев, Алвес

треньор: Илиан Илиев

Локомотив: Хоркаш (к), Лясков, Сегура, Паскалев, Камдем, Хр. Иванов, Сена, Евандро, Джовани, Конте, Минчев

Резерви: Томов, Али, Ив. Иванов, Каракашев, Пешов, Дион, Илиев, Андреев

треньор: Александър Томаш

Още по темата: общо новини по темата: 772
27.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
25.04.2024
предишна страница [ 1/129 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Малиий, саму са издавами колко много на е яд и колко на болят жълтите трътки. Къде са локуту, къде сми ний .. Мъкааа
0
 
 
Грешката на Томаш е че не смени Евандро и да пусне Пламен Андреев във 57-58 минута надигравахме ги и той щеше да вкара гол...В началото на второто полувреме можеше да реши мача,иска се и малко смелост Самооо Локоооо !!!
+5
 
 
Жълтите цигани са в шок и ужаз. В директен мач показахме, че заслужаваме първото място, въпреки клането от съдията Локомотив не стига,че не загуби с 9 души, ами и надигра и смачка по всички показатели Черно Море. Всики видяха и разбраха, че тази година Локомотив Пловдив е най силният отбор в България, и че паднахме случайно от Ловеч, слува се, и на най силните отбри в света, но като игра, като комбинативност, като изнасяне на топка, игра в защита, Локомотив показа, че е най стойностният отбор в БГ лигата и затова ще стане шампион, за радост на цяла България ще детронира Лудогорец след 12 години. Едно голямо БРАВО на футболистите на Локомотив.
на 08.10.2023 г.
0
 
 
Поръчан мач. Лайногорец и Литекс, а и Уефски няма да допуснат ЧМ или Локо Пловдив да вървят мнг нагоре в класирането. БФС синима любими баджанаци като Цингата и ги бутат яко. 1912 наведени подлоги са щастливи да ги използват.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (6)
на 08.10.2023 г.
+4
 
 
ОЖБОЛТ Е КАЗАЛ : ЖЪЛТИТЕ 6 ПОРЕДНИ Г. ДА ЗАВЪРШВАТ НА 12 МЯСТО !
-5
 
 
Братята о ТИМ си знаят работата. Абсолютно предвидим братски мач. Аз изкарах парички са коледните празници.
+4
 
 
Стоян канара каза, че утре жа са напие от мъка защото 6-я бахур мира не му давал.
+3
 
 
Нащи бабирици да гледат хубаво головите на Локуту и да са учат
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Синът на Кривия отново тренира с мъжете на Локо, отлична новина за Евандро
Фенклубът на Локо към Хоркаш: Ела на стадиона, за да получиш изпращането, което заслужаваш!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: