ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Има много причини Русия да е заинтересована от мащабната атака срещу Израел
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:35 / 08.10.2023Коментари (44)11298
©
От фейсбук страницата на икономиста Евгений Кънев:

Мащабната атака срещу Израел по суша, вода и въздух е невъзможна без сателитна координация, която единствено Русия в региона може да предостави.

Има много причини Русия да е заинтересована от тази война.

Ето само най-важните:

(1) Израел има военно споразумение за защита със САЩ, което значи, че САЩ се ангажират да предоставят военна помощ на Израел - точно когато на Украйна е най-необходима.

(2) Срещу Израел бяха изстреляни хиляди ракети и ще са му нужни допълнителни или нови ПВО системи - точно както на Украйна в навечерието на готвената атака преди зимата срещу нейната енергийна инфраструктура

(3) Вниманието на света се отклонява от Украйна към Близкия Изток, където зверствата на палестинците срещу мирното израелско население не са по-малки от на руснаците в Украйна

(4) Русия вече призова двете страни за мирно уреждане на конфликта - евфемизъм в нейния речник, когато знае, че това е невъзможно. Но с това дава знак за своята геополитическа тежест в региона и че нейното участие - спомнете си тежкото й военно присъствие в съседна Сирия - е ключово.

(5) Москва още от 2015 г провежда официални срещи между Хамас и други терористични групировки на нейна територия - като им предоставя дипломатическа и военно-техническа помощ. Всъщност, наблюдатели казват, че куките, с които палестинците са минавали през оградите са същите като на руската гвардия.

(6) През последната година Кремъл наемаше палестински бойци за участие в Украйна срещу 350 щ.д. на месец

(7) Москва има десетилетни връзки с арабските съседи на Израел, която разглежда като американско прокси в Близкия Изток и срещу нейните интереси там - и сега активизира своето влияние, за да открие втори фронт срещу Запада.

( Напрежението в Близкия Изток вероятно ще вдигне още повече цената на нефта - което е цел на Путин в условията на намалени добиви и постъпления в руския бюджет).

(9) Смазването на агресията няма как да мине без жестокости спрямо и палестинското население, което вероятбо ще охлади стоплените напоследък отношения между Израел и Саудитска Арабия - ключов играч, от чиято политика Кремъл силно зависи. Да припомним, че когато Саудитска Арабия играе със САЩ - Русия потъва, както загина СССР.

Всички се удивляват как така Мосад и израелските служби не са разкрили готвената агресия.

Има поне две вероятни причини:

(1) Цялата организация, планиране и подготовка да е извършена в Русия - където във военно време много по-трудно се пробива от чужда служба.

(2) Най-голямото разделение в обществото, откакто съществува държавата, причинено от корупцията на премиера Натаняху - БиБи (ББ). Който не блокира - както нашия ББ - съдебната реформа, а иска да направи такава - за да ликвидира независимия съд. С голяма вероятност неговите служби са били заети срещу неговите противници и масовите протести.

Както беше у нас през 2013-14 и 2020 г. Вие защо смятате, че нашият ББ е срещу смени в службите?

Защото във всяка една авторитарна държава, службите са основно ангажирани да опазват властта срещу “вътрешния", а не въшните врагове. Затова и нашите са много докачливи, когато някой им даде слаба оценка - заради липса на факти за хванати външни агенти, вместо “хванати" разговори на партийни централи.



Да пожелаем успех на Израел, който точно преди половин век - октомври 1973 г. - отново бе изненадан от нахъсаните от Кремъл Египет и Сирия, но ги смаза за няколко седмици.


Още по темата: общо новини по темата: 226
19.04.2024 »
16.04.2024 »
15.04.2024 »
13.04.2024 »
03.04.2024 »
02.04.2024 »
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тази статия мобилизирала троловете на Мутрофанова ,русофилистичните к**ви. Първо Израел ще изоре г**а с булдозери ,а в скоро време ще ви извадят за ушите да връщате копейки ;)
+1
 
 
Пийте си редовно хапчетата! Палестина и основно Хамас се финансира от: Саудитска Арабия ОАЕ Катар Иран Турция , по-малко от Ирак и Египет!
на 08.10.2023 г.
0
 
 
Сигурен съм, че лично Путин е бил в стаята, когато Евгений Кънев е писал това.
0
 
 
Комунистическия режим на правешкия диктатор навремето укриваше палестински терористи у нас под формата на чуждестранни студенти ! Сега си имат нов приятел , руския фюрер , чийто рожден в събота почетоха със стотици убити израелци ! Но , евреите са много отмъстителни и скоро ще им смачкат джагалските тикви . Особенно на тия , които след официалното предупреждение не се изнесат от г**а със скороста на бит пе***аст .
-1
 
 
Не ви ли писна все Русия ви е в устата.Русия изби индианците в Америка.Русия пусна бомбички над Япония.Русия имала нужда от удар срещу Израел.Русия влезнала в Османската Империя да си начеше Егото.
-1
 
 
Успех на Израел! русия е най-големият агресор и терорист в света! Има ли някъде война-все на руско вони!
-1
 
 
Не че съм гаден ,но ден по рано евреите бомбардираха цивилни в Сирия но това о нашите медии беше специална операция ,еми квот правиш рано или късно те застига
0
 
 
Днес на места в страната имаше бурен вятър , най-вероятно Русия и за туй нещо е виновна . Мишки , яжте ми уя !
+1
 
 
Преди 50 години СССР замъкна даже военна част кубинци във войната срещу Израел, но нещо не им се получиха нещата. Дружбата с Иран може би създава отново погрешно усещане за оптимизъм. Тук отмъщението ще е много по-сериозно отколкото би било в Косово, където не стана работата преди седмица.
За кого е детската площадка в Цар Симеоновата градина? За деца или възрастни? Онова,което видях на 14.04.ме възмути много ,но изглежда само мен !
на 08.10.2023 г.
0
 
 
Господин Кънев, ако и с икономическите въпроси сте толкова "добре", колкото с политическите Ви разсъждения, по-добре си скъсайте дипломата! Голям смях е тази статия!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: