ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Граждани системно хвърлят боклуци през терасите на "Преспите", всичко отива в новата сграда на сляпо-глухите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:20 / 08.10.2023Коментари (4)4789
От Национална асоциация на сляпо-глухите в България се свързаха с екипа на Plovdiv24.bg, за да сигнализират за проблем свързан със системно замърсяване на сградата на асоциацията от жители на квартал "Изгрев".

Председател на НАСГБ, която е и ръководител на Национален център за рехабилитация на сляпо-глухи "Хелън Келър", Величка Драганова ни разказа за проблема и ни предостави множество кадри, които да онагледяват ситуацията.

По думите й първоначалното състояние на сградата през 2018 година е било лошо и НАСГБ са приели сградата като "боклуджарник“, но след ремонта й по европейски проект, тя се е я превърнала в прекрасно място, намиращо се на улица "Преспа" 6.

От началото на тази година всекидневно жители от съседните кооперации замърсяват пространството около сградата, както входните врати, прозорци, стени, тротоари с всякакви боклуци.

"Тази ситуация ни тормози от Нова година насам. Ужасно е, даваме непрекъснато пари за препарати. Съсипаха чисто нова сграда", каза тя пред нас.

От асоциацията се надяват, че през нашата медия ще се даде публичност за случая и може би най-накрая някой ще обърне внимание на проблема им. Те са се обаждали неколкократно на домоуправителя на съседната прилежаща до тях кооперация, но той само ги питал "Какво мога да направя на хората?" и споделят, че не може да се справи с живущите.

Асоциацията е запознала полицията с казуса – VІ РПУ Пловдив. Инспектор Златев ги е уведомил, че е разговарял с домоуправителя, но резултат към момента още няма.

Увериха ни, че от камерите на асоциацията се вижда, как от горните етажи се хвърлят боклуци, но не може да бъде локализирано точното място.

Те изразиха и съмнение, че вандалите може би се намират на по-ниските етажи в жилищния блок. За тях не е възможно боклуците да "прелитат" от 22 етаж.

От асоциацията ни казаха, че скоро са направили чисто нов покрив, който често е замърсен от боклуци и те получават непрестанни забележки той да бъде изчистен.

Председателят Величка Драганова ни е изпратила снимков материал на непрестанните замърсявания. Тя е започнала да фотографира случаите от 29 август до ден днешен. Обичайно боклуците се хвърлят в късните часове на нощта.

Величка Драганова ни изпрати и кадри от първоначалното състояние на сградата.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Като заселиха цигани в Преспите какво очакват?
0
 
 
Граждани? Няма почти граждани в този град. Идете да видите гробищата на какво приличат. Някой ще каже, че не е негова работа. Може и да е прав. Пред блока също. Може би пак не е тяхна работа. Вижте им колите и в тях какво е. Вижте им къщите, гаражите, мазетата... Тая пасмина трябва само в палатки да живее и от време на време да се мести някъде другаде, където всичко пак да засере и така до следващия път.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бойни спортове
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: