ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Георги Колев: Гласуваш за Славчо Атанасов и получаваш Пловдив или гласуваш за някои от Сглобката и получаваш началник
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:49 / 09.10.2023Коментари (1)5636
©
Г-н Колев, какво състояние се намира градът в навечерието на местните избори?

Пловдив никога не е бил в такова лошо състояние. Аз съм общински съветник от 16 години и състоянието на града е плачевно. Както в инфраструктурно, така и в икономическо отношение. Градът буквално е поставен на колене, след 12-годишният управленски цикъл на партия ГЕРБ.

Не виждам как от този цикъл бихме могли да излезем със същия отбор. Ако отново се доверим на хора от Сглобката, няма как да се промени нещо, защото виждаме в какво състояние тя държи цялата държава.

От този цикъл Пловдив може да излезе само, ако избере да излезе от рамката, която го държи в ступор вече 12 години. Още 4 години още от същото би било пагубно за града.

Пловдив може да излезе от икономическите, социални и инфраструктурни окови, в които е закопчан, само ако избере себе си пред София. Тук вотът е гласуваш за Славчо Атанасов и получаваш Пловдив, или гласуваш за някои от Сглобката и получаваш началник.

Или гласуваш за пловдивчани, или гласуваш за началник. Това е.

Как виждате развитието на града в следващите години?

Пловдив трябва да работи по няколко основни теми в следващите години. Първа е пътната инфраструктура, разбитите пътища, безкрайните ремонти. Трябва да се направи пълен анализ на състоянието на пътните ремонти и на пътните връзки в Пловдив, това е от ключово значение за града.

Без още един мост няма да минем. Без натиск върху държавата да помогне за разширение на Околовръстното шосе няма да минем. Без затваряне на Южната дъга на Околовръстното шосе няма да минем. Пловдив трябва да се отпуши. Този град, който в момента събира един милион души през деня, прекарва целия поток през три пътни артерии - трите моста на Пловдив. Задръстванията са резултат от това.

Втората тема е облекчаване на трафика, умни системи, дигитализация, анализ, извеждане на центростремителния натиск върху града чрез изграждане на по-голяма част от административните звена по периферията му. Така хората, които искат да получат елементарни административни услуги, няма да се струпват в центъра.

Друг много голям проблем е паркирането - по-точно, липсата на места за паркиране. Хората трябва да могат да спрат до местата, към които са тръгнали - били те административни, социални и др., така че паркирането е тема номер едно на Пловдив. Това, без дигитализиране на услугата и без анализа, който я съпътства, също няма да стане.

Пловдивчани често казваме, че нямаме обществен транспорт. Или поне - изобщо не е удобен и ефективен.

Градският транспорт е тема, по която Пловдив има да наваксва страшно много, както в областта на електрификацията и курсовете на градския транспорт, така и в областта на еврофондовете и проекта "Екобус“.

Мръсният въздух е проблем - градът е изключително прашен. Няма как една втора от цялата пътна мрежа да е разкопана и градът да не диша прах!

Разкопаването на града и настъпващата есен припомнят и проблема с дъждоприемната канализацията. Река Марица е огромен въпрос за Пловдив, който стои вече 20 години нерешен. Територията на града е общо 100 квадратни километра, 10 квадратни километра от тях е река Марица. Това е огромна територия и в момента е една джунгла. За последно е чистена в мандата на Славчо Атанасов и оттогава всички кметове на Пловдив се опитваха да я чистят, но не им стигаха средствата и не го направиха. Ако не бъде решен този проблем, при един обилен, интензивен дъжд или сняг кварталите Мараша и Кършияка ще изчезнат под вода.

Друг казус е общинската администрация. В звената, в които се знае, че съществува корупция и през тези 12 години управление на ГЕРБ имаме сигнали за това - ще направим всичко възможно да преформатираме тези отдели.

Безработицата, за щастие, стои по заден план, защото градът е притегателен център за инвеститори от цяла Южна България, но проблемът тук е, че хората, които намират работа в Пловдив реално работят на територията на общините Марица и Родопи. Градът, колкото и да е индустр
©
иален център, си е една голяма спалня.

Какво е решението според Вас?

Решението е едно разширение на границите на общината, което е неизбежно. Много хора смятат, че околовръстното шосе е границата между община Пловдив и общините Родопи и Марица. Това не е вярно! Землищната граница на Родопи и Пловдив реално минава малко след митницата. Вие виждате предприятия, които са построени след митническия терминал, но те реално попадат в землищната граница на община Родопи.

Индустриална зона "Тракия“ – да, най-голямата в България, най-добре развитата, но Пловдив няма нищо общо с нея.

Данните от НСИ показват, че парите, които държавата реимбурсира на Пловдив – парите, които пловдивските данъкоплатци внасят в държавния бюджет и се връщат в града, ни поставят на последно място от общините в района. Един жител на Пловдив за миналата година е получил 11 лева от държавата, докато един жител на община Куклен е получил 90 лева, на Марица – 50 лв. Ние генерираме приход, но не получаваме адекватен съпорт от държавата. В момента Пловдив финансово е на колене, защото държавата му дължи 20 млн. лв. На колене е, защото 60-те млн. лева, които похарчихме за стадионите, ни бяха обещани, но няма да ни бъдат дадени. А ние строим спортна инфраструктура, която не е правена в България от десетилетия! Това просто не е честно и нашите “посланици" пред централната власт, нашите адвокати пред държавата - пловдивските народни представители, взимат хубава заплата, но вършат лоша работа. Тези хора трябва да там, да чукат на всички врати и да отварят проекти. Ние не сме ги пратили в Парламента, за да си купуват нови костюми, а да свършат работа.

Георги Колев е общински съветник четири мандата от Земеделски съюз “Александър Стамболийски", второ поколение юрист. Завършил е СУ “Св. Климент Охридски", работи като адвокат от 1997 г.

В листата на коалиция “Съединени за Пловдив", за него можете да гласувате с номер 68 и преференция 103.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.


Още по темата: общо новини по темата: 937
05.04.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
16.01.2024 »
05.01.2024 »
23.12.2023 »
предишна страница [ 1/157 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Моторни спортове
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: