ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пенсионер се жалва, че е пребит от зам.-шефа на Съдебна охрана
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:03 / 19.08.2010Коментари (3)2546
© Plovdiv24.bg
"Заместник-шефът на Съдебна охрана ме преби с ритници и юмруци, защото съм бил с неприлично облекло, това заяви вчера пенсионерът по болест Костадин Пенов. 60-годишният мъж донесе съдебномедицинско удостоверение №1142/2010 г., че е прегледан от ординатор в Съдебна медицина в УМБАЛ " Св. Георги". В него е записано, че пациентът има кръвонасядания по лицето и шията, както и охлузвания по краката. Той е консултиран и с неврохирург.

Инцидентът е станал миналия четвъртък. Костадин Пенов отишъл спешно в Митницата, където синът му трябвало да освобождава пратка от Китай. "Дал съм пълномощно на Теодор да се занимава с фирмата, тъй като аз съм много болен", разказва Пенов. От митницата не признали пълномощното и бащата отишъл на място. Ставаше дума за пет телефона - мостри, оценени по 10 долара всеки. На гишето му казали, че тази цена е нереална и трябва да дойде още веднъж следобед, за да може телефоните да минат през оценител. Тъй като при повторното посещение в митницата Пенов пак не успял да свърши работа, вдигнал скандал да не го разкарват още веднъж в жегата на следващия ден.

"Избухнах и ги нарекох "рекетьори", когато пред портала изскочи цивилен мъж и ме нарече цървул, разказва Пенов. Той извадил от джоба си служебна карта с конец и веднага я прибра. После ме зарита по краката, разказва насиненият. Него и сина му ги прибрали в Първо РУ и срещу тях било образувано бързо производство за хулиганство.

На следващия ден Пенови с белезници били закарани в съда. Този, който ме би, дойде в залата и на излизане ми поиска личната карта, разказва Костадин Пенов. После разбрах, че това е Илия Елкин. Каза ми, че ще ми състави акт за това, че съм с къси панталони. Вкара ме в къщата на Съдебна охрана и ме преби, описва инцидента Пенов. Вярно е, че седнах, без да ме покани, но аз съм инвалид и дори му показах карта, а той ме обвини, че съм мошеник, твърди Пенов.

В това време влязъл униформен полицай и пред него Пенов попитал Елкин: Защо ме биеш? Елкин обаче отговорил: Какво си измисляш, кой те е бил? След като го освободил, инвалидът припаднал в коридора на съда и бил взет с линейка на Бърза помощ.

"Как да отидем с други дрехи в съда, след като цяла нощ бяхме в ареста и ни закараха с белезници в залата", възмущава се и синът на Костадин Теодор Пенов. Той е бил десет години в САЩ, завършил икономика в университет в Мичиган. Тук не е Европа, след като властта решава проблема с ритници, казва Теодор.

Нищо от това не отговаря на истината, каза заместник-шефът на Съдебна охрана Илия Елкин. Писах акт на Пенов за това, че се противопоставя на съдебното разпореждане да си представи документите за самоличност. Той през цялото време псуваше, заплашваше, каза ми, че ще прати Бойко Борисов да ме уволни, разказва Елкин. Бил съм в митницата, но не съм го наричал "цървул", твърди Илия Елкин. Още в деня на инцидента той лично е пратил рапорт за случая до своите началници. По случая вече е назначена проверка от Главна дирекция на Съдебна охрана-София.

Източник: в. "Марица"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Абе, тоя Елкин голям тъпунгер, бе! Хем не е имало инцидент, хем така, профилактично е пуснал рапорт. е*ати и малоумния фатмак.....
+2
 
 
Елкин защо само на теб вярват не ти ли е неудобно да лъжеш ,как пък така се случило ,че човекът "сам взел"че се наритал.То бива лъжи ама поне да са с мярка.Истината е че се взехте за недосегаеми и за вас Темида е сляпа.
+3
 
 
ееее голем е... да бие инвалид... нямам какво да кажа просто тея със картите на конци незнам до кога ще ги търпим...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Трансферно лято 2024
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: