ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Калин Милчев, БСП: Зеленото е новото ляво
Автор: Диана Бикова 15:35 / 13.10.2023Коментари (2)3940
© Plovdiv24.bg
Инж. Калин Милчев е кандидат за общински съветник от "БСП за България“ и водач на листата на социалистите на предстоящите Местни избори 2023. Кореняк пловдивчанин е. Завършва магистратура по транспортно строителство и конструктивно инженерство в УАСГ – София. Работи в частния сектор в сферата на строителния надзор. Член на БСП. Депутат от групата на социалистите в 42-то народно събрание. Несемеен. Хобито му е изучаването на чужди езици. Обича родния Пловдив, книгите и планината.

- Инж. Милчев, какво Ви мотивира да оглавите листата на "БСП за България“ във втория по големина град в страната?

- Пловдив има нужда от промяна, има нужда от повече прозрачност, от повече обгрижване на гражданите и на бизнеса. Това е един от поводите да ме подтикнат да бъда кандидат за общински съветник.

От другата страна, БСП ми гласува доверие и ме натовари с нелеката задача да бъда и водач на групата общински съветници, което е отговорност, но и оценка за качества, знания и умения, които партията е видяла в мен.

- В качеството ви на организационен секрета на ГС на БСП-Пловдив не мога да не Ви попитам - как се води предизборна кампания в толкова враждебна среда, когато освен срещу кандидатите на останалите партии, трябва да се борите и с бивши съпартийци, близки до някои олигархически кръгове?

- Борбата, доказването сред своите, е най-трудният момент в цялата предизборната кампания. БСП-Пловдив загърби един доста дълъг период от 2 години, в който се сменяха лидери, председатели на организации, т.е. осъществи се промяна и се надявам тази промяна за добро и да можем да докажем, ние социалистите в Пловдив, си заслужава да бъде подкрепена и БСП може да бъде изразител на обществените намерения.

В този ред на мисли, съвсем нормално е при тази смяна да има голяма конкуренция и голяма ожесточеност, която беше и се прояви в това, че партията в момента няма представители в Общинския съвет на Пловдив. За мен е знаменателен фактът, че за първи път всички общински съветници, които бяха избрани 2019 г. в пловдивския общински съвет от името на "БСП за България“, отварям скоба – и сега сме "БСП за България“ в коалиционен формат, първо заявиха, че се разграничават, а след това и напуснаха Българската социалистическа партия. Това, за мен показва лоши кадрови решения в партията, проява на несолидарност, политически егоизъм "Аз да съм на всяка цена“, а и висша форма на клиентелизъм, за да се отречеш от себе си и хората, които са ти гласували доверие в името на нещо частно, което трудно може да бъде защитено.

Според мен, винаги най-важното трябва да бъде интересът на общото, т.е. от една страна – БСП, от друга – гражданите на Пловдив. Когато видим тези наши бивши другари и все още настоящи общински съветници какви тези защитават, какви проблеми разискват и отстояват в Общинския съвет, можем с основание да дадем оценка, че са подтиквани преди всичко от частни интереси.

- Прави впечатление, че в настоящата предизборна кампания повече удари към БСП има от бившите ви другари, отколкото от опонентите от дясното политическо пространство.

- Само като се разходите в предизборното "селце“, ако можем така да го наречем, във всеки от павилионите има много наши бивши другари. Съвсем нормално, атаката е ожесточена. Би трябвало всички, които напускат партията, поне да имат добрия тон. Хубост не се прави с лошо отношение между хората.

- Приключи ли оздравителния процес в пловдивската организация на социалистите и местните избори тест нивото на организацията ли ще бъдат?

- Да, тези организационни преобразования вътре в партията приключиха. Тези избори аз ги считам като едно ново начало за БСП – Пловдив и съм убеден, че оттук насетне нашата партия, идеята ни, хората, които ни подкрепят, съмишлениците, социалистите ги очаква нещо хубаво, по-добро. Ние сме си поставили за цел да представим една обновена партия, ясно защитаваща интересите на пловдивчани, но и ясно подчертаваща левият оттенък в тези желания за по-добър град. Нашата основна цел е Пловдив да бъде един успешен, хубав град, достоен да бъде не само втория по големина, а и най-красивия.

- В тази връзка какви ще са акцентите в работата на общинските съветници от групата на социалистите в бъдещия местен парламент на Пловдив?

- За нас отношението към обществените пари е от първостепенна важност. Като цяло трябва да започнем да ценим парите си. До момента има прекалено разходване на обществения ресурс. Желанието ни е всички договори, подписани до момента от община Пловдив, да бъдат ревизирани до толкова, че да се постигне максимално голям ефект със средствата, които са заложени. Пловдив не може да си позволи да харчи повече отколкото може да събере като данъци, като собствен ресурс и от републиканския бюджет.

На второ място това е администрацията. Трябва да има гъвкаво работно време, повече мобилни услуги. Ние имаме идея да създадем приложение, с проектно заглавие "Пловдив“, което да създаде улеснен достъп до гражданите за различни услуги – задължения, свободни места за паркиране, качество на въздуха, защо не и електронно билетче за градския транспорт.

От друга страна, нашето разбиране е, че Пловдив трябва да бъде повече зелен. С нашето виждане, че зеленото е новото ляво. В зеленото включваме цел комплекс – качеството на въздуха, на водата, на храната, т.е. създаване на устойчиви условия на живот за нас и нашите съграждани.

- До момента темата "Екология“ почти не присъства в предизборните дебати за града. Вие правите впечатление на "зелена личност“ и определяте тази тема като свой приоритет. Каква е визията Ви за един повече зелен Пловдив?

- За мен зеленото не са само дръвчета и само градинки. Зеленото е устойчив начин на живот, т.е. градът трябва да бъде в унисон с променящия се свят. Например общината трябва да бъде доста по-активна и този проект за захранване с вода от каскада "Въча“ наистина да стане факт.

- Какво искате да кажете на пловдивчани в навечерието на вота за града?

- Първо да ги приканя да гласуват. Второ – да подкрепят отбора на "Повече за Пловдив“ и да гласуват доверие на новите лица на БСП, които са достойни хора, професионалисти, съвестни граждани и ще защитят интересите на града в бъдещия Общински съвет. 

Калин Милчев е кандидат за общински съветник от "БСП за България". Водач на листата с номер 1. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!



Още по темата: общо новини по темата: 937
05.04.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
16.01.2024 »
05.01.2024 »
23.12.2023 »
предишна страница [ 1/157 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Много странен маниер има тоя - обвинява другите за това, което той прави. Клиентелизмът, борбата за частните и дори личните интереси на Нинова, прегазването на всякакви прасила и устави са характерни именно за това човече и за семплата дружинка, която нарича себе си "пловдивска организация на БСП".
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: