ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Атанас Кунчев: Първото ми действие в "Южен" е да намеря асфалт за дупките
Автор: Диана Бикова 11:50 / 14.10.2023Коментари (3)3882
© Plovdiv24.bg
Интервю с Атанас Кунчев, кандидат на ГЕРБ за кмет на район "Южен" в Пловдив:

- Г-н Кунчев, Представете се с няколко думи на нашите зрители.

- Роден съм в най-хубавия град на България – Пловдив. На 37 години, семеен, с две деца. Завърших средното си образование в Пловдив, висшета ми образование е отново в Пловдив – Аграрния университет като първенец на випуска завърших със специалност "Регионално развитие“. Имам магистратура в същото направление, която завърших в УНСС.

По време на следването ми в Аграрния университет бях избран да бъда стажант в Европейския парламент. Бях един месец в Брюксел, където се запознах с цялата практика на ЕП – какво се случва, как се случва, защо се случва, при г-н Владимир Уручев. Там научих много неща, които до ден днешен ми помагат.

След това станах изпълнителен директор на Асоциацията на оранжерийните производители. Явих се на конкурс и 3 години бях изпълнителен директор, като основната ми роля беше по-скоро да обединя земеделците, да ги представлявам пред Министерството на земеделието и храните, да организирам семинари.

Един ден получих обаждане от Иван Стоянов, който беше избран за кмет на "Източен“. Той ми предложи да се присъединя към неговия екип. Решението не беше лесно, тъй като си харесвах работата, но това, че щях да работя за моя роден град надделя и приех.

- Като заместник на Иван Стоянов в район "Източен“ с какво се занимавахте?

- Моят ресор беше устройство на територията и стопански дейности. Това означава, че аз бях отговорен за всички обекти по строителството, които се случиха в "Източен“ за тези години. Направихме много обекти, но последната година бюджетът на района беше 35 хиляди лева и дори не успяхме да закърпим дупките.

- Сега обаче сте кандидат за кмет на район "Южен“. Голяма ли разликата между двата района?

- Да, голяма е. Район "Южен“ е най-големият в Пловдив, по-голям е от град Пазарджик. Спецификите са различни, населението е друго.

В "Южен“ има много работа, която ще трябва да се свърши след изборите. Има започнати ремонти, които според мен вървят много назад. Не говоря за "Даме Груев“, а за "Петър Стоев“ и "Александър Стамболийски“. Там нещата се бавят и след изборите общината много дейно на място, на терен да се работи.

- Какво може, г-н Кунчев, да направи общината, след като това е проект на държавно дружество и се прави с европейско финансиране? Освен да засили контрола за линейните графици.

- Изначално, проблемът за мен идва от работата на парче – почнем на едно място, разкопаем, сложим тръбите и зарежем, после продължим не на второто, а на третото място. Защо не го направим последователно?

- Това е организация на изпълнителя.

- Аз съм абсолютно убеден, че след изборите ще има промяна на организацията. Доколкото ми е известно, г-н Димитров, нашият кандидат за кмет на Пловдив, води разговори с Министерството на регионалното развитие точно по тази тема, за да се реши този проблем възможно най-бързо.

- Какви други проблеми в район "Южен“ откроявате?

- Проблемите аз ги разделям на няколко естества. Всяко кварталче си има негова собствена специфика, но основните проблеми са по инфраструктурата. Оставяме настрана ремонтите.

Има много дупки. Паркоместа почти не са направени. Зелените площи са превзети от автомобили. ВиК-мрежата е стара, имам оплаквания, че на високите етажи няма вода. Местата в детските градини и ясли не стигат и ние трябва да предприемем незабавни мерки за намиране на терени. С този темп, с който върви строителството, ние трябва да наваксаме.

- Какво най-често споделят при срещите си с вас жителите на "Кючук Париж“?

- Зелената система, детските градини, паркоместата – това са най-наболелите проблеми. Изключая ремонтите и че трябва да стоим по 40-50 минути в задръстване, за да минем от "Южен“ в някой от другите райони. Това са проблеми, които ние ще им търсим решение и съм убеден, че ще намерим решенията.

Например, бях на "Славееви гори“ 22-25 и видях една мила жена да полива растенията с кофа. Питам я защо, а тя ми каза, че от 6 години е вкарала в общината подписка да оправят сондажа и не са го оправили. Ние ще го поправим.

Ще изградим поливни системи и хората сами ще си поливат. Ние ще гледаме да им помогнем. Най-хубаво ще стане, когато общината и гражданите вървят ръка за ръка.

- Към район "Южен“ е и квартал "Коматево“. Какви са най-сериозните проблеми там и в каква посока ще работите?

- Ние направихме среща с тяхната група "Коматевци за Коматево“. Откроиха няколко основни проблема – недостатъчно места в гробищния парк, паднала ограда в центъра, която г-н Димитров обеща, че ще реши и днес вече е вдигната, третият е – парк. Има отреден парцел 60 декара и аз ще работя да бъде изграден хубав модерен парк.

- Какви ще са първите действия като кмет на район "Южен"?

- Абсолютно първото ми действие е да започна да търся асфалт за дупките. Много е наболял проблемът. Ще търсим възможност и за пренареждане на паважа, където има големи дупки. Хората постоянно спират, заобикалят, качват се по тротоарите само и само да избегнат дупките.

Оплакаха ми се, че в кметството има табелки – да говориш с техника, може да дойдеш само във вторник или четвъртък от еди колко си до еди колко си часа. Табелките ги махаме. Ставаме отворена община, отворен район. Трябва да помагаме на гражданите. Както в "Тракия“ и "Източен“ всеки ден е приемен ден, така и в "Южен“ може да стане.

Това е проблем, поставен от гражданите. Хората ми казват, че са излезли от работа, отиват да питат нещо елементарно, но няма кой да им обърне внимание.

Ще обръщаме внимание на хората и на техните проблеми.

- Кои ще са приоритетите в работата ви?

- Може би трябва да ги разделим на краткосрочни и дългосрочни.

Един от акцентите ще е свързаността. Например, не виждам защо улица "Кукуш“ да не се ремонтира, тъй като тя е много по-добра връзка с надлез "Родопи“. Така от Коматево, през "Академик Петър Динеков“ стигаме до надлеза.

Вече казах за детските градини и ясли, но това е в дългосрочен план.

- Има ли място за културни събития на открито? В тази посока какво ще предприемете?

- Разбира се, че има място. Има два уникални парка, в които да се събират много хора – парк "Белите брези“ и парк "Райчо Кирков“. И на двете места има изградени сцени, има електрически табла, което предполага, че там може да се случват много културни събития. В района, включително и към училищата, има танцови школи и певчески състави. Ние трябва да използваме потенциала на местните деца, да ги развиваме. Надявам се, след 4 години, ако бъда избран за кмет, всеки петък хората да казват: "Утре какво ще има в парка? Коя група ще идва да свири? Кое училище ще пее?“. Много ще наблягам на тази тема.

- Каква ще е политиката ви в районната администрация?

- Политика на отворена администрация. Аз ще имам приемен ден. Идват ми и по-екстравагантни идеи – в началото, докато не свършим ремонтите на "Петър Стоев“ и "Александър Стамболийски“, ще се изнеса там и ще имам приемна всяка сряда.

- Задава се нова беда за жителите на район "Южен“ – това е Бетонният мост. Какво мислим в тази посока?

- Предстои среща на г-н Костадин Димитров с министъра на транспорта и съобщенията и пред него, доколкото съм запознат, ще се настоява Бетонният мост да не затваря докато не изградим някоя от другите връзки и да отпушим движението в район "Южен“.

Цялото интервю гледайте в прикаченото видео!

Атанас Кунчев е кандидат за кмет на район "Южен" от ПП ГЕРБ. Можете да гласувате за него с номер 7 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!





Още по темата: общо новини по темата: 937
05.04.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
16.01.2024 »
05.01.2024 »
23.12.2023 »
предишна страница [ 1/157 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Млад и работлив човек, който го е грижа за града. Точно такъв кмет ни трябва за района.
0
 
 
А второто нещо с което да се заемете е липсата на вода по високите етажи на бул. Никола Вапцаров. Не се търпи това, както сте осигурили вода за новите жилищни коммплекси, така и ние които живеем, плащаме данъци и гласуваме на избори от 50 г. в Пловдив искаме същите блага.
0
 
 
Общо взето нищо не казва, само очевидните неща, ама как точно ще се решат проблемите, от къде финансиране, същите фирми ли ще са и т.н. не става ясно. И от думите му се разбира, че Костадин Димитров, още не е спечелил изборите, а вече започва да действа като кмет. Или всичко е предопределено вече.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Променят визията на Центъра - правят го още по-хубав
План за възстановяване и устойчивост на България
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: