ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
РДНСК: Вината за бул. "Руски" е на Общината
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:48 / 20.08.2010Коментари (5)4418
© Plovdiv24.bg
По повод ползването на бул."Руски" в участъка от бул."Марица-юг" до ул."Генерал Данаил Николаев" в гр.Пловдив Дирекция за национален строителен контрол уведомява:

През юли 2010 г. Дирекция за национален строителен контрол е уведомена официално, писмено от строителя на посочения участък, че "...строежът не е въведен в експлоатация..." и от кмета на община Пловдив, че "...движението на МПС през строежа, е неправомерно разрешено...".

При получени сигнали за нарушения на Закона за устройство на територията органите на ДНСК са длъжни да извършат проверка и ако установят нарушения са длъжни да предприемат точно определени и ясно регламентирани действия. Прилагането на закона и подзаконовите нормативни актове не може да се извършва избирателно, не е предвиден специален ред, който допуска изключения от изискванията за законосъобразно изграждане и законосъобразно ползване за обществено значимите обекти.Дори напротив за строежи с по-голяма сложност, обществена значимост и рискове при експлоатацията в ЗУТ са въведени по-строги изисквания, като тези строежи са от по-висока категория. 

Общинската администрация е уведомена за извършващата се проверка на строежа цял месец преди да бъде издадена заповедта за забрана ползването и месец и половина преди определения срок за ефективно изпълнение. Това е напълно достатъчно време за извършване на необходимите действия за започване на процедура по въвеждане в експлоатация на участъка или по преценка на възложителя - община Пловдив и останалите участници в строителството, да предприемат действия за въвеждане на Временна организация на движението, съгласувано с органите на МВР, до приемане на строежа по установения законов ред.

Тези действия не са предприети и до настоящия момент и общинската администрация не дава обяснение защо не изпълнява задълженията си на възложител за осигуряване на безопасността на строежа. 

Следва да се има предвид, че целта на закона и усилията на администрацията - държавна и местна при осъществяване на строителния контрол е преди всичко осигуряване на безопасност и сигурност и гарантиране на живота и здравето на гражданите при строителството и експлоатацията на завършените обекти. В случая е налице упорито неизпълнение на тези свои задължения от страна на администрацията на община Пловдив.

Трябва да се знае, че наличието на заповед за забрана ползването не е пречка за осъществяване на движение на автомобили по бул."Руски" при наличие на съгласуван по установения ред Проект за временна организация на движението, който би гарантирал безопасността на движението. ДНСК няма как да е амбицирана да затруднява жителите на град Пловдив, като усложнява трафика, но е длъжна да изпълни законовите си задължения за гарантиране на безопасността на ползването на строежите.

Друг факт, който буди недоумение е, че към датата на официалното откриване на реконструкцията на булеварда от кмета на община Пловдив - 22.12.2009г. собствената му заповед за въвеждане на Временна организация на движението вече е изтекла към 14.12.2009г. Видно е, че разрешаването на движение по незавършения строеж, без въведени правила за временна организация на движението поставя в риск живота на ползвателите на участъка.


(с) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 237
06.12.2022 »
26.01.2021 »
01.10.2020 »
30.09.2020 »
23.08.2020 »
03.08.2020 »
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Ей на това му казвам супер популизъм, ама от най-селския. Как повече от половин година караме по този булевард? Отлично! Забави се довършването, защо-заради три къщи, чиито собственици се опитаха да изнудват целия град за пари, като се опитаха да продават на цени, все едно са в Лас Вегас. Сега някаква политическа мижитурка, световно неизвестния шеф на РДНСК се сети, колко било опасно...! Кое? Че не мога да се сетя? Колко по-лоши улици има в този град, а и във всички други(най-вече София)-много, но те не са опасни, щото имат акт 16....ужасен популизъм! Другари от герб, когато всячески пречите на града, не се показвате по-добри от сегашното управление. По делата им ще ги познаете-е познаваме ви-не давате парите за боклука, спряхте 30 мил. заем, опитахте се да съсипете културните ни институции-напр.Операта-и почти успяхте-изгонихте един от 10 световни тенори Калудов! И така може би ще ме накарате утре да гласувам за герб...и що? Нали управлявате сега-ето вся власт советом-и кво-леш като на комунягите, че и по-зле.....Да добавя и десетките уникално вулгарни коментари, писани от едни и същи хора под различни регистрации, в които няма нищо конструктивно, а само една огромна злоба. И тези коментари са толерирани, а противните им изтривани почти незабавно....то и моя няма да изкара и 10 мин., но какво да се прави, живеем в мутренска "демокрация", в която всички обясняваме, че сме невинни, но всъщност сме виновни по презумция. И добре, че е предпоследния дебил Мъдьо, да се сети популистки да се притеснява, че нямаше да мога да спя тази вечер!
0
 
 
Накрая , някой човечец ще стане жертва на пътя в уславията на липсващата необходима организация и кметчето глафчо ще трябва да се изселва.Недай Боже да пострада дете!!!
на 20.08.2010 г.
+5
 
 
Отворете бул България като улица с дупки то така и така хаоса е пълен поне циганията да е пълна
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: