ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Борислав Инчев, кандидат за кмет на район "Южен": Искам доверието на хората, за да се върна у дома
Автор: Диана Бикова 21:01 / 18.10.2023Коментари (2)4325
©
Борислав Инчев е роден на 2 юни 1979 г. в Пловдив. Има бакалавърска степен по туризъм и магистърска по държавни и общински финанси.

В мандат 2009-2011г. е главен секретар на Община Пловдив, в мандат 2015-2019 г. е кмет на район “Южен" – Пловдив, от юли 2020 г. до юни 2023 г. е заместник- кмет община Родопи ресор "Образование, социални дейности, здравеопазване, култура, спорт и туризъм“.

Инчев е кандидат за кмет на район "Южен“ от сдружение "Браво, Пловдив", което се явява на изборите с регистрацията на партия "Българска прогресивна линия", с номер 36 в интегралната бюлетина и преференция 105 в листата за Общинския съвет.

- За трети път сте кандидат за кмет на район "Южен“. Защо се наехте с тази отговорност?

- При първото ми участие през 2015 г. бях избран след балотаж. След това като действащ кмет отново участвах в кампания през 2019 г. Тогава също стигнах до балотаж и на втория тур разликата между мен и другия кандидат беше около 300 гласа. Сега се явявам за трети път, защото остана доста недовършена работа.

Когато приключих през 2019 г., оставихме с моя екип над 60 готови проекти за детски площадки, спортни площадки, фитнес площадки, над 35 места, на които трябваше да бъдат изградени паркинги и обособени паркоместа, 15 улици за улично осветление, кучешки площадки. Това всъщност е основното, което ме мотивира – недовършената работа, нещата, които трябва да бъдат приключени, за да може район "Южен“ да се преобрази.

Много важно е да се знае, че това е най-големия район в град Пловдив, в него живеят близо 100 000 души и те си имат своите потребности. Районът има нужда от развитие, от сериозни инвестиции, от ускоряване на темпото, за да може не просто след някое време да бъде изравнен като инвестиции и като среда на живот с останалите райони, а той трябва да има своето водещо място или поне да бъде на едно от водещите места. Това е нещото, което ме мотивира аз да поискам доверието на район "Южен“ да продължа работата, да се върна у дома си.

- Кои са най-големите проблеми на "Южен“, които вие откроявате?

- Проблемите ги споделят гражданите и мога да ги разделя в няколко категории. На първо място са ужасните задръствания и неразумно и брутално разкопаните улици. За да се придвижиш от единия до другия край на "Южен“ или да отидеш до друг район е голямо изпитание. Има само три места, от които може да се случи – надлез "Родопи“, Бетонния мост и Коматевския възел. Информацията, че предстои затварянето на Бетонния мост, жителите заявиха, че ще се вдигнат.

Второто нещо, е усещането у хората, че последните години са били забавени, че са били буквално на пауза, че нещата, които е имало нужда да се случат в района, не са реализирани. Ще маркирам само няколко – липса на нови детски площадки, на места за спорт, задълбочаване на проблема с паркирането. Невъзможността да бъдат запазени част от зелените площи и едновременно с това нереализирането на една мечта – изграждането на нов парк от близо 70 декара в непосредствена близост до кв. "Коматево“. Има проблеми с чистотата, поддържането на зелените площи и недостатъчно лицеприятния вид на междублоковите и околоблоковите пространства.

- Вие смятате, че ще работите за решаването на тези проблеми и то успешно?

- Направих открити приемни и срещи с граждани в големите паркове. Имаше майки с деца и възрастни хора, които ме водеха на определени места и казваха: тук искам да бъде поставена пейка, тук е необходимо да има допълнително кошче, тук искам да бъде изградена съответната детска площадка и т. н. Всички предложения аз съм си записал и съм структурирал в различни мои приоритети. На мен няма да ми е необходимо тепърва да пиша нещо, което да разчитам хората да приемат. Аз съм обърнал модела – инициативата идва от хората. Аз трябва да съм човекът, който да организира администрацията, да даде приоритетите, да ускори темпото за нещата, които трябва да се случат, за да може инвестициите да стават бързо и ефектът да се усети сега, след месец-два-пет до година-година и половина.

- Спомням си, когато Общинският съвет на Пловдив прие вашето предложение за изграждане на нов парк в "Коматево“. Имаше ли готов проект за него?

- Към онзи момент проектната готовност беше на изключително високо ниво. Районната администрация успя три различни терена да обедини, да се изготви планово техническо задание, което мина одобрение в ЕСУТ и бяха осигурени средства за изработването на ПУП. Поради различни причини тези заделени средства продължават да стоят по сметките на общината и за съжаление нищо не е направено през последните 4 години.

С измененията на Общия устройствен план на Пловдив към една част от парка е включена и функция, свързана с образованието. При желание, при инициативност да се подхванат нещата от човек, който знае, мисля, че пътната карта е начертана и в обозримо бъдеще там може да се изгради модерен парк, който да отговаря на абсолютно всички изисквания за паркоустройство – с алеи, пейки, зони за почивка и релакс. Беше предвидено да има сцена, на която дечицата и самодейните състави да показват своето творчество.

- Разказахте за проблемите на район "Южен“. А предимствата кои са?

- Споменах, че в район "Южен“ живеят най-много хора. Това може да е както предимство, така и недостатък. Самата градска управа трябва подобаващо да осигури нужните инвестиции, за да може да бъдат задоволени техните потребности. Аз ще отида по-нататък, като направя така, че градската среда да съответства на това, което хората искат, ако щете дори и като услуги.

Предимство е южното изложение на района с изглед към страхотната Родопа планина. Добрите транспортни връзки в определени краища – през Кукленско шосе и "Димитър Талев“ може да се отиде на Околовръстното шосе, за придвижване към Асеновград и Смолян, магистрала "Тракия“ или Хасково.

Предимство е, че в едната част на района има обособени производствени зони, без жилищно строителство. Ако ние успеем да съхраним това разпределение, това също е изключителен плюс. Защото знаем как е на Запад – трябва да е много ясно дефинирано къде хората живеят и си почиват, къде отиват да работят, къде има производство.

Не на последно място са възможностите в сега съществуващите паркове допълнително да се инвестират много разумно средства и те могат да станат буквално зелени оазиси.

Бих добавил и квартал "Коматево“ – той е част от район "Южен“, но там атмосферата, хората, духа са по-различни. Такъв е и кв. "Прослав“ в район "Западен“.

- "Остромила“ и "Беломорски“ пък имат още по-различен дух, така че район "Южен“ е разнообразен.

- С измененията на Общия устройствен план предвиденото за двата квартала ще позволи в района ще допринесе в района да се населят и други хора. Потребностите за детски градини, ясли и училища ще нараснат и градската управа трябва да мисли много сериозно за инвестиции, за да не се случи както в район "Централен“ или в други райони. Трябва да има изпреварващи ръстове, а не след това да се чудим дали можем да намерим терен, дали да разкрием детска градина.

- Какво всъщност може да направи един районен кмет, ако големият кмет е от различна политическа сила и реши, образно казано, "да покаже мускули“?

- Един районен кмет от момента, в който стъпи в длъжност, той става кмет на абсолютно всички живущи в района. Ако човек иска да работи, ако човек знае какво трябва да направи, ако има подготвени проекти, едва ли ще има кмет или Общински съвет, който да не осигурят нужните средства.

Напълно възможно и нормално е да се получи разминаване между един районен кмет и голям кмет. Най-вероятно след тези избори ще има такава ситуация в Пловдив, но крайно време е да разберем, че работата в интерес на гражданите трябва да е по-високо от това да работиш в интерес на определени политически пристрастия или партийни пристрастия.

Възможно е следващите районни кметове на шестте района да бъдат от 6 различни формации. Това какво означава – че кметът трябва да работи само с един от районните кметове, който е от неговата политическа сила ли? Няма как. Инвестициите в основен ремонт и обновяване на улици и булеварди, в изграждането на нови пътни връзки никога не касаят само един район. Транспортната свързаност показва как работата на двама кметове, на две администрации трябва да върви в синхрон.

Мисля, че хората, които ме познават, знаят, че аз горя в работата и давам много от себе си, за да може нещата да се случват. Ако е необходимо, ще дам крачка назад, само и само един проект да се реализира, защото смятам, че е добър за гражданите на "Южен“.

- Какво предвижда вашата капиталова програма?

- За следващия мандат съм определил като приоритет децата. В предния мандат изградих 12 детски площадки, сега искам да направя още 10.

От изключителна нужда е изграждането на няколкостотин паркоместа.

Инвестиции в публична инфраструктура – улици, тротоари, осветление. Например – продължението на ул. "Никола Карев“, което трябва да излезе на ул. "Пере Тошев“, завършването на проекта за ул. "Скопие“ и тя да стане по подобие на "Даме Груев“, но не с тези срокове, и една от мечтите на хората – продължението на ул. "Македония“ или поне първия етап до бул. "Александър Стамболийски“.

Нова детска градина в двора на училище "Стоян Михайловски“.

Това са нещата от вопиюща нужда, за да може да се усети значително подобрение.

Паркът в "Коматево“ е моя своеобразна лична кауза – искам да видя един хубав завършек на нещо, което много хора в администрацията изстрадахме няколко месеца, за да подготвим до този етап.

- Кое е първото нещо, което ще направите, когато се върнете в кметския кабинет?

- Да бъдат запълнени максимално бързо всички дупки, които виждам по улиците. Това е нещо от текущ характер, но е важно за хората.

По-важното е обаче отново да отворя администрацията за хората. Хората идват в администрацията, за да получат отговор или определена услуга. Служителите трябва да могат да дадат тази информация или да насочат гражданите.

И, разбира се, едно своеобразно ритуално вадене от шкафчетата на тези над 60 проекта, за да станат видни за администрацията и да започне да се работи по тяхното актуализиране.

Борислав Инчев е кандидат за кмет на район "Южен" с номер 36 в интегралната бюлетина и преференция 105 в листата за Общински съвет.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!



Още по темата: общо новини по темата: 937
05.04.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
16.01.2024 »
05.01.2024 »
23.12.2023 »
предишна страница [ 1/157 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Айде намерете си вече някаква друга работа! Хамали търсят бол. По времето на вашия мандат нищо не се свърши, за това сега търпим всичките тези задръствания и затварянето на целия квартал за ремонти.
0
 
 
Лично с вас и вашите застъпници говорих в парка на ОУ Димитър Талев и споделих проблема с липсата на вода по високите етажи на бул. Никола Вапцаров. Но като чета какви са Ви приоритетите явно няма да да се занимавате с наболелите проблеми, а ще поставяте пейки и кошче та по парковете. И пак обикновения човек ще страда, но в идете ли администрацията работи за доброто на гражданите
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Тенис от Пловдив и региона
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: