ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (20) | Вчера (24)
Мъж наби строител на спортна площадка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:37 / 24.08.2010Коментари (13)5973
© Plovdiv24.bg
Пенсионерите в "Южен" стигнаха и до физическа саморазправа в опитите си да спрат реконструкцията на спортната площадка, но стреожът към момента е законосъобразен и продължава
До бой се стигна вчера на прословутата спортна площадка на ул. "Трети март" в "Кючук Париж". Против строежа на кафене до игрището е внесена протестна подписка от 1000 души, които живеят в четирите съседни блока. Площадката е дадена за 10 години под наем на фирма "Активлайф". С решение на местния парламент договорът е прекратен, но строежът продължава.

Конфликтът ескалира вчера сутринта. Един от протестиращите - Александър Калоферов, е ударил тупаник на работник, след като двамата си разменили остри реплики, разказа Георги Попов от инициативния комитет. На място е била извикана полиция. От една седмица строителите само се размотават и дразнят хората, ако не спрат строежа, ще има побоища, предупреди Георги Попов. Ядосах се, раздразниха ме и си изтървах нервите, обясни агресията си Александър Калоферов. Той твърди, че е ударил строителя "лекичко".

Подготвям заповедта за запечатване на строителния обект, реагира зам.-кметът Александър Долев, след като живеещите до спортната площадка са го уведомили за инцидента. По-късно Долев уточни, че внася сигнал в РДНСК, тъй като в проекта на новата спортна площадка и кафенето имало противоречия със закона.

Собственикът на "Активлайф" Цветан Кацаров сезира на своя ред прокуратурата. Работниците са заплашвани няколко пъти и затова сме предупредили полицията, обясни Кацаров. За заплахите бил съставен протокол. Битият работник сам ще реши какво да прави, но ние няма да спираме строежа, възрази наемателят. Решението на Общинския съвет за прекратяване на договора е обжалвано от областен управител в съда като незаконосъобразно и по тази причина не е влязло в сила, опонира на местната власт наемателят. Вложили сме големи инвестиции и няма да се откажем, подчерта Цветан Кацаров. Той счита, че подписката с 1000 имена на протестиращи срещу строежа е фалшива. 90 процента от хората са били заблудени, че върху игрището ще строим кооперация и триетажен ресторант, което е напълно невярно и свидетелите ще го докажат в съда, подчерта Кацаров. Ще търся правата си по всички възможни начини, декларира той.

Източник: в. "Марица"

Още по темата: общо новини по темата: 25
21.10.2021
12.02.2014
12.02.2014
12.02.2014
11.02.2014
29.01.2014
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
как навсякъде другаде където ще се правят тези площадки, никой не протестира само на тази прословута улица им пречи??? а там разстоянието до най-близката сграда е поне 15-20 метра!
-1
 
 
тъпи изкукуригали пенсионери,ужким не искат крадци и наркомани,а като спират строежа на детската площадка,в какво се превръщат внуците им ?
0
 
 
А защо площадката в смирненски , която направиха не пречи на живущите? Разтоянието между блока и оградата е 2 метра , че там са им направо под терасите.
0
 
 
Трудно си прокарва път новото в България, много мръсотия и завист. Човека иска да направи нещо хубаво за младите хора, да спортуват! Ама щото щял да печели ! Ми рискувайте и Вие и печелете, дай боже ! Време трябва още да мине - поне това пенсионерско поколение да си отиде !
+1
 
 
Тези същите пенсионери които на няколко пъти връщаха на власт любимата си червена градлива шайка да доограби каквото е останало от България и да разбие бъдещето на младите хора.
на 24.08.2010 г.
+3
 
 
Ами ако този строител си беше изпуснал нервите и отвърне на удара Това са провокации на пенсионерите за да имат медиина изява и повече шум за осъществяване на мечтата им да си имат гробище под прозореца
+1
 
 
селянина си е селянин дори и по бански гащета
+1
 
 
Спокойно-след 10 години тези проблеми няма да ги има и България ще започне да се пооправя.Просто в момента някои хора си мислят като през 1970 и всеки опит да се направи нещо ново среща масиран пенсионерски отпор.Според мен младежите от квартала трябва да напраявят контрапротест пред общината с условия да се завърши започнатото.
+3
 
 
Не мога да си обясня тази яростна съпротива срещу възраждането на спортен обект. Как не видях един младеж от тоя квартал да излезе и да каже, че му пречи или шуми. А общинската само на няколко метра в страни, която вече е унищожена, на никой ли не му пречеше? Що не възстанаха и срещу нея, когато Перуци и анестизиолога препраха някой друг лев европейски пари от там
0
 
 
Колко е прав Бойко, че няма материал...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Пловдивски футболист осъди Марица, делото може да създаде световен прецедент
Страхотен обрат и четвъртфинал за Димитър Кузманов в Австрия
Много проблеми за Гигант (Съединение) преди домакинството на Карнобат
Ветераните на Ботев на финал, Кишишев игра за "канарчетата"
От Ботев с официално съобщение за финала, казаха какво е било желанието на клуба
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: