ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
От София пращат още боклук, кметът твърдо против
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:46 / 24.08.2010Коментари (23)5743
© Plovdiv24.bg
"Прогнозирам сериозно гражданско недоволство във връзка с вероятността Министерски съвет да реши нови 30 000 тона балирани софийски отпадъци да бъдат депонирани на сметището край село Цалапица. Този път обаче няма да се намесвам и да успокоявам хората, тъй като бяхме излъгани от правителството за компенсациите срещу първите приети 100 000 тона". Това предупреди кметът на Пловдив Славчо Атанасов, който се запозна с проектопостановление на МС, касаещо обезвреждане на бали със столична смет на няколко депа в България. Кметът настоя този път МС изцяло да поеме отговорността за решението си пред пловдивчани и хората от съседните села.

"Против съм Пловдив да получава още отпадъци, защото бяхме излъгани за парите срещу първото количество", подчерта Атанасов. Той припомни, че министърът на околната среда Нона Караджова съвсем скоро обяви в Пловдив, че няма да се увеличава капацитетът на цалапишкото депо. "Сега самата тя предлага тук да пристигнат още бали, при това повече, от колкото позволява Законът за управление на отпадъците. На негова база пък е изготвен самият проект. Това е върховна наглост", заяви Славчо Атанасов. С промените от 1-и юни тази година държавата може да изпрати в Цалапица отпадъци в размер на 10% от свободния капацитет на пловдивското сметище. Той е 120 000 тона, следователно може да се вземе едностранно решение за депониране на 12, а не на 30 000 тона", обясни пловдивският кмет.

Според Славчо Атанасов регионът е изправен пред криза с боклука, защото правителството предвижда също да не се финансира втората поточна линия на завода край с. Шишманци за сметка на бъдещото изграждане на депо край Асеновград. На екозавода след закриването на цалапишкото депо би трябвало да отива боклукът на още много общини, а на този етап капацитетът му стига само за отпадъците на Пловдив, Раковски и Брезово, предупреди Атанасов.


(с) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 152
28.11.2013 »
30.11.2012 »
28.11.2012 »
28.11.2012 »
26.11.2012 »
13.11.2012 »
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Хора, до момента заради депонирането на софийските боклуци Пловдив и региона получиха 85 милиона лева подарък. От тях 50 милиона ВЕЧЕ СА ПРЕВЕДЕНИ на Пловдив - КЪДЕ СА? Главчо реве за остатъка - СЛАВА БОГУ НЯМА ДА МУ ГО ДАДАТ. То бива крадене и тъпотия, но хайде стига вече. Ако прибавим към тези пари и 50 милионния заем, то повече от половината от тези пари или над 50 милиона бяха откраднати или пропилени в глупави проекти. Самият Екозавод беше една глупост и гигантска кражба - до момента при капацитет 130 000 тона на година е преработил 10 000 тона, защото не може да си продава компоста - онова, дето излиза след преработката на отпадъците. Намира се на 50 километра от Пловдив, което прави между 1 и 2 милиона лева транспортни разходи повече, отколкото се плащат за депониране в Цалапица, например. Не се откри нито едно работно място в Пловдив, ами някъде на майната си. При безумно високите си цени за преработка (двойно по-големи от нормалните) единствения му клиент е най-глупавата община в Млечния път - Община Пловдив. При положение, че е 100% общинска собственост, в дружеството, което го управлява Община Пловдив има миноритарен дял. Последно в Раковски започна ремонт на едно шосе именно с 5 милиона лева от тези подаръци на държавата за приемането на софийските боклуци. Лично премиерът отиде да направи първа копка. Защото тези държавни пари, събрани от нашите данъци, няма да бъдат откраднати и подарени на някой червен свинар, а ще се използват за благото на гражданите на Община Раковски. А в Асеновград държавата ще финансира строеж на регионално депо. Защото парите ще бъдат похарчени разумно и за нещо много полезно. Нашият антикмет не просто няма авторитет в държавата България, той е една куха крадлива лейка, която ни вреди със страшна сила.
+1
 
 
Браво кмете ! Тъй като не си получихме обещаната компенсация това е нормалния изход от ситуацията. След като шопите не искат да дават пари и спъват развитието на града ни... що за наглост е да искат да им вземем и боклука ?! Да си го държат - с така спестените пари от стария боклук да си построят завод и да си обработват боклука, нали са винаги най-умните и най-богатите, айде сега да ги видим !
Да го духат всички папагали .... дейба и жълтурския сайт...всички статии са платени в този сайт
на 24.08.2010 г.
0
 
 
аз нз за какви ни взеха тук.Шопите само ни плюят провинция а у,пък като видят зор пак до нас опират .Настоявам да не се приема повече софийски боклук.СТИГА!!!! То се видя че сделката боклук срещу пари не се изпълни и нз с какво друго могат да ни залъжат.СТИГА!!! Аман от празни обещания!!!Ако трябва Да се вдигнем....на крак нека го направим .... не за парите от старата сделка,но поне за това да няма нова....щото утре Слажвчо ще си иде ....и това ще тежи на неговият наследник....
+3
 
 
Единствения боклук,който бих приел от София е онзи най-миризливия,който се намира в Народното събрание .
+2
 
 
Да го хвърля другаде. Поехме им вече 300хиляди. Няма значение в чия земя е сметището, то не е държавно. А на всеки 3.април нека знамената в Пловдив се спускат наполовина.
+3
 
 
Браво, кмете. Никакъв боклук няма да приемеш от хора, които не си изпълняват договора .
+6
 
 
да си пращат боклука другаде не при нас и дано по-бързо им стане завода за да не замърсяват цяла Б-я с боклука си
+3
 
 
Хора,не разбрахте ли,че ние сме" селяните" на РБ,затова пак ще си миришем софийския боклук.Всеки си пази града,ама нашия кой ще го опази....цяла България за софиянци работи.....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: