ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Военният, стрелял в Пловдив, с драматичен разказ какво точно се е случило
Автор: Ивет Калчишкова 17:20 / 24.10.2023Коментари (15)24690
© Plovdiv24.bg
В условие на неизбежна отбрана, Димитър Христакиев е прострелял Марио Маринов. Това каза той пред Военен съд Пловдив преди минути, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Първоначално мислех, че е изоставена постройка. Паркирах колата, заключих я и отидох да поръчам храна по възможно най-бързия начин и докато я чаках, си мислех да преместя автомобила оттам. Връщах се и видях, че има автомобил срещу моя, запушил ме е и ми пречи да напусна.

Между автомобила и другия имаше хора, не знам колко и те очевидно се познаваха. Докато отида до тях, цялото им внимание бе насочено към мен.

Някой се изкрещя "Тебе ли чакаме?" и аз му казах, че ако е заради колата, ще я преместя възможно най-бързо.

Той (Марио) застана между мен и вратата на водача. Попречи ми да вляза в автомобила. Забелязах, че и другите са ме наобиколили. Казах им, че не искам да имам проблеми и искам да си тръгна. Докато му го кажа това, той ме удари.

Не ме е удрял само два пъти, удари ме 3-4 пъти в слънчевия сплит. Ударите бяха силни и дезориентиращи. Паникьосах се. Той и другите, ако ми се нахвърлят, аз съм свършен. Това ми беше единствената реакция, която направих в състоянието на страх и паника. Не се целих в човека или когото и да е.

Идеята беше да има изстрел, за да предотвратя атаката. Като чух изсилела, имах 2-3 секунди да разбера какво се случа. Видях, че няма атака към мен. Прибрах пистолета. Влязох в колата, заключих се, изкарах оръжието, махнах му пълнителя , обадих се на 112 и изчаках органите на реда.

Христакиев каза, че той е произвел изстрела, докато Марио го е удрял и разстоянието е било по-малко от метър.



Още по темата: общо новини по темата: 6
24.10.2023 »
24.10.2023 »
23.10.2023 »
22.10.2023 »
22.10.2023 »
21.10.2023 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Е, той скоро ще е бивш военен, което е ясно. Заплатаджия дето ходи с пищов. Ама като гледам какви военни имаме. Я да беше някой от парашутистите на генерал Матеев от СКСО щеше да ги натъркаля само с шамари. В един черноморски град преди години имаше точно подобна случка в една от дискотеките. Каратисти, емемейци и прочее анаболни глигани се нахвърлиха срещу трима от същата бригада, ама им излязоха криви сметките. :-))))
-4
 
 
Все ще е някой редник, полицай или бивши такива безполезни. Запушил е гаража, защото на тях всичко им е позволено, нали са "от системата", нали носят оръжие. И когато си е намерил майстора, като страхливец е прибегнал до оръжието. Ако беше самоотбрана, защо се крие като плъх?
+4
 
 
Простреляният ще бъде любезен при следващо паркиране пред гаража му. Стават грешки, спрял е, не е видял. Пет човек са се събрали да го бият. Какво да ги прави ?
0
 
 
То има букви по 1 метър, че е ГАРАЖ, той не бил видял и не бил разбрал. То в този град е по-опасно да имаш гараж и платено паркомясто, за да не се срещнеш с някой нахален въоръжен тип. Това е поредното нагло парче, което ходи въоръжен и си мисли че света е в краката му. Жалко за простреляните хора.
0
 
 
Адвокат Бонев не е малаумен.Такава тъпотия военния сам си я е измислил и не е слушал адвоката.Толкова малоумен юрист няма.
0
 
 
ПРИКАЗКИ ОТ 1001 НОЩ! Нали видяхме снимки на гаража, 5 табели спирането забранено, гараж, нашия решил, че е изоставена сграда... С наглост към прогрес го действа военния късо.....вец
+4
 
 
Не оправдавам използването на оръжие но...... какво излиза .Едни хора ти се канят ,наобикалят те, удрят те ,готови да те пребият или най малко осакатят , а ти да стоиш.И после евентуално по указа за дребното хулиганство една мижава глоба 100-200 лева, а битият бит, такованият ,такован.Е няма как да стане получил си е заслуженото тариката бияч и да се радва ,че е останал жив.Другия път ще се научи по цивилизован начин да оправя подобни неразбории.
+3
 
 
Тия тарикати явно не са знаели, че на престрелка не се ходи с голи мускули и единият го отнесъл.
-2
 
 
Дам…. Версията на военния е съчинена от малоумен юрист. Удрят те многократно в сплита, а ти се панираш и стреляш от 1 метър в гърдите „без да искаш да уцелил някой”. Затвор за този 100% убиец.
0
 
 
И тая неизбежна отбрана няма да мине.Толкова измислена ,че и дете няма да се хване.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Сериалът "Чернобил" 2019
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: