ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
"Канарчетата" полетяха високо! Ботев смаза от бой Локо София - 6:0
Автор: Тодор Благов 14:22 / 26.10.2023Коментари (19)7266
Ботев (Пловдив) записа най-убедителната си победа от началото на сезона. В среща от 15-ия кръг на Първа лига "канарчетата" размазаха с 6:0 Локомотив (София).

Ботевистите буквално смазаха своя съперник, който по никакъв начин не успя да се противопостави на пловдивчани. С постигнатата победа "жълто-черните" загряха по възможно най-добрия начин за предстоящото градско дерби с Локомотив следващата седмица.

Мачът започна с възгласи срещу БФС, предизвикани от безумния начален час на срещата. Още в първата минута Антоан Бароан получи в наказателното поле и стреля, но ударът бе слаб и не затрудни Гайе.

Секунди по-късно Ивелин Попов пусна към Акере по десния фланг, който отправи техничен удар с външен фалц, но кълбото мина покрай гредата. В 5-ата минута Антоан Бароан откри резултата, макар и с голяма доза късмет. След разбъркване в наказателното поле на “червено-черните" топката се озова в нападателя и той на празна врата вкара за 1:0.

Гостите отговориха в 8-ата минута, когато създадоха суматоха пред вратата на Ботев, но Атанас Чернев се намеси и изби. В 12-ата минута “канарчетата" стигнаха до втори гол. Лука Иванов сбърка грубо в центъра на терена, Бароан напредна отляво и пусна към Акере, който от движение с плътен удар удвои аванса на ботевистите.

В 16-ата минута Карлос Франса напредна от центъра на терена и шутира, а след рикошет в крака на Там кълбото излезе в корнер. Две минути по-късно удар на Акере мина над вратата.

В 18-ата минута феновете на стадиона поискаха оставката на ръководството на Българския футболен съюз, а гостите от София опънаха огромен транспарант срещу родната футболна централа.

В 30-ата минута Атанас Чернев пусна страхотен пас в предни позиции, атаката продължи с двойно подаване между Бароан и Попов, а в края Бароан от чиста позиция опита удар, но той бе блокиран. Секунди по-късно Акере намери Бароан в наказателното поле, а нападателят с диагонален удар не намери очертанията на вратата.

В 35-ата минута Антоан Конте отправи удар, който бе много слаб и неточен. Същото стори и Антони Иванов три минути по-късно. В 39-ата минута удар на Акере не затрудни Гайе, който улови.

В 41-ата минута мощен удар на Станоев мина над вратата на Ханкич. В 44-ата минута "жълто-черните" получиха дузпа за нарушение срещу Конте. Зад топката застана Ивелин Попов, който с хладнокръвен удар ознаменува рождения си ден с попадение – 3:0.

Второто полувреме стартира с голям пропуск на Ботев. След центриране от корнер се получи кратко разбъркване, топката се озова в Атанас Чернев, но младият бранител, който в ранните си юношески години играеше като нападател, стреля високо над вратата.

В 54-ата минута Карлос Франса успя да преодолее отбраната на Ботев и стреля от малък ъгъл, но Ханкич внимаваше и изби. Две минути по-късно Самуел Акере спечели аплодисментите на публиката с триково изпълнение, а последвалият удар мина над вратата.

В 57-ата минута Ботев стигна и до четвърти гол. Антоан Бароан задържа топката, залъга бранителите и пусна наляво към Емануел Уме, който с мощен удар простреля Гайе за 4:0. Секунди по-късно главният съдия Ивелин Занев си навлече гнева на феновете, спирайки обещаваща атака на "канарчетата" със спорен фаул.

В 63-ата минута красотата в играта на "жълто-черните" доведе до комбинация между Попов и Акере, но ударът на нигерийския играч мина покрай вратата. В 66-ата минута атака като по учебник доведе до пети гол за "канарчетата". Бърза акция на пловдивчани завърши с извеждащ пас на Акере към Бароан, а французинът с удар покрай Гайе вкара за 5:0.

В 71-ата минута ботевистите бяха близо до шести гол, но успоредният пас на Джеймс Етоо не намери намиращия се на метри от вратата Секулич. Секунди по-късно бултрасите започнаха с песните за предстоящото градско дерби с Локомотив (Пловдив) следващата седмица.

В 78-ата минута Ивелин Попов изведе Самуел Акере сам срещу вратаря, а бързоногият футболист с лекота преодоля стража за 6:0. В 85-ата минута удар на Секулич бе уловен от Гайе, като това бе последната интересна ситуация в мача.

СЪСТАВИТЕ НА ДВАТА ОТБОРА:

Ботев: Ханкич, Там, Попов (к), Бароан, Акере, Конте, Перера, Карабельов, Уме, Балоянис, Чернев

Резерви: Кайзер, Мертенс, Секулич, Степонавичус, Етоо, Минков, Ннади, Балтанов, Колев

треньор: Душан Керкез

Локо София: Гайе, Кардосо, Франко, Димов, Милошев (к), Найденов, Станоев, Л. Иванов, А. Иванов, Мечев, Франса

Резерви: Истатков, Николов, Тешейра, Нтанкеу, Кръстев, Ламбезе, Траоре, Иванов, Силва

треньор: Данило Дончич

Още по темата: общо новини по темата: 1180
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
предишна страница [ 1/197 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Как обичаме шестоъгълния, насладата е вечна!
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 26.10.2023 г.
-1
 
 
Ботев бие, лошо бие, циганчета!
0
 
 
Честита победа! Много добра игра. Отборът с Попето и Бароан е различен. С Числото не играха и бяхме зле. С Черно море единият мисля също не игра и пак бяхме зле. Акере и Уме са и бързи, и технични. Не знаем какво се случи, та Руснака се отърва от всички футболисти с високи заплати преди една година. Дотогава отборът се развиваше добре, надграждаше всеки сезон, както беше обещал. Ако сега запази отбора и продължи да надгражда, ни чакат добри времена. Да не се самозалъгваме обаче, последните два мача шанса беше на наша страна, във Враца три гола вкарахме след вътрешни греди.
+1
 
 
Нещо ми подсказва, че днес в темите за Ботев няма да има споделяне на битови и кулинарни предпочитания с по-неградски характер.
0
 
 
Другата седмица същото ще сполети и отбора на Столипиново.
0
 
 
Помаци нали знаете от високо най-лошо се пада! Впрочем псевдофенчетата от средновековието върнаха ли си иконите , за един прЕател питам ?
0
 
 
вай вай вай аллах да ни е на помошт другара седмица жълтите ште ни е.ат
-3
 
 
Успех и на съгражданите днес срещу тирето, но следващия мач ще ви детронираме ;)
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 26.10.2023 г.
+2
 
 
Чернобялата общност е в потрес! За три мача имаме 15 гола! И те ще похапнат няколко суджука, та да си затворят устите.
+1
 
 
Айшето лее куршум на Бай Мангал за уплаха. Еб@хме едните жепейци, идва ред на другите миризливите кантонери. Молитвите в джамиите започнаха. Столипиновские ходжи правят черна магия. Наакаха се от страх лилавите венци.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: