ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
ООН разкритикува Франция заради репатрирането на роми
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:43 / 28.08.2010Коментари (6)1492
©
Комитетът за премахване на расовата дискриминация на ООН призова Франция да "избягва" колективното репатриране на роми и изрази безпокойство относно политически изявления с дискриминационен характер в страната.

В серия от препоръки, оповестени след анализиране на положението във Франция по отношение на живеещите в страната малцинства, 18 експерти на комитета заявяват, че са обезпокоени от "политическото говорене с дискриминационен характер във Франция".

Ситуацията се вписва паралелно към "увеличаването напоследък на актовете и проявите с расистки и ксенофобски характер" се казва в документа.

По-специално експертите критикуват "колективното" връщане на ромите в последните дни без "тяхното свободно, пълно и ясно съгласие" и искат от Франция "да избягва колективното репатриране". Експертите също така съобщиха, че комитетът се готви да сезира институциите на Евросъюза да се ангажират в разрешаването на проблема с ромите, който е европейски проблем и трябва да бъде разрешен по глобален начин.

В отговор на изводите от доклада на Комитета на ООН от френското министерство на външните работи обявиха, че Франция спазва стриктно европейското законодателство и международните си ангажименти, касаещи ромите.

Френският държавен секретар по европейските въпроси Пиер Льолуш дори стигна по-далеч като нарече документа "краен, с карикатурен характер и с множество фактически грешки". Държавният секретар подчерта, че нито една страна членка на ЕС не е критикувала Франция за политиката й по отношение на ромите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И ОТ СТОЛИПИНОВО , БАЙ ДЪ УЕЙ !! ТУРСКО ГОВОРЯЩИ тарикати !!!! НЕ Унижавайте работягите по чуждите кърища --български цигани !!!
0
 
 
Това са турски цигани от Лудогорието , ПЕЩЕРА , И ТАТАР - ПАЗАРДЖИК ! ТУРСКО ГОВОРЯЩИ ! ДЕТО ИМАХА МРЕЖА В БОРДО ЗА ПРОДАЖБА НА БЕБЕТА по 50 000 евро миналата година ! Мошеници ! Нашите , Българските цигани превиват гръб в Гърция и СПЕЙН ПО 12 часа за 30-40 юро на ден !! 50% от тях говорят само български -- например от селата Маноле и бр. Чалъкови , Поповица --от ПЛОВДИВСКА ОБЛ. А другите джипси или румънски !! Моля , уважение към работещите цигани !! Думата "роми " е много мъглява , индеферентна !! ТЪМНА ЗАВЕСА ,ЗАД КОЯТО пишман чиновници и лапачи гра-а-а-а-бят европейски фондове ,та се късат !!
0
 
 
цигани мангале роми се тая ... жалко че сме страхливи за да ги изселим от пловдив и от България. паразити да им пускат някой вирус да мрът
0
 
 
Дреме им на франсетата от този комитет. Най-много да си го преместят в другия крачол.
-2
 
 
Решението за ромите е масирана интеграция, твърда ръка, много бой и сериозни помощи от държавата за програми за работа в Чистота...
на 28.08.2010 г.
+2
 
 
Французите репатрират циганите а ромите ги интегрират
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: