ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин остана възхитен от опашка в "Кауфланд"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:42 / 30.10.2023Коментари (3)12043
Читател на Plovdiv24.bg остана възхитен от опашка в... "Кауфланд". Човекът се свърза с редакцията на медията, изпращайки ни и снимки, които са направени в събота около 18,00 часа в обекта на бул. "Цариградско шосе в Пловдив".

"Възхитен съм", гласи краткият коментар на пловдивчанина, който уточнява, че хората са се наредили не на каса в магазина, а пред автомат.

Kaufland официално представи първите автомати за обратно приемане на пластмасови бутилки и кенове
 през пролетта на настоящата година. За да бъдат стимулирани да рециклират повече, клиентите получават ековаучер на стойност 5 стотинки за всяка върната опаковка.

Съоръженията са разположени в общо 15 магазина "Лидл" и "Кауфланд" в девет града в страната, сред които София, Пловдив, Варна, Габрово, Добрич, Монтана и други. Те дават възможност на клиентите на двете вериги в тези градове лесно и бързо да върнат използваните от тях опаковки от напитки на мястото, където ежедневно пазаруват, като едновременно с това допринасят за опазването на околната среда.

Автоматите в Kaufland и Lidl приемат пластмасови бутилки до 3 литра от PET материал (обозначени със съответния знак)* и метални кенове. В тях няма да се приемат пластмасови бутилки от мляко и млечни продукти, олио, зехтин и оцет, както и бутилки и кенове, които съдържат течности или са деформирани или замърсени.

Получените срещу върнати бутилки ековаучери ще могат да бъдат ползвани при покупка над 10 лв. в същия магазин, в който са върнати бутилките, до 90 дни след издаването им. Събраните PET бутилки ще се рециклират в страната, а полученият материал ще се използва за производството на нови пластмасови изделия от български производители. По този начин се намалява използването на пластмаса, пестят се ресурси и се затваря жизненият цикъл на суровините.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Добре де, на някой им е кеф да висят по опашки ( независимо какви). Достатъчно е с контейнерите за разделно събиране ( ако ги събират редовно!!!). И според мен опира до ваучера. Няма лошо, но вместо в някой магазин може и пред блока да ги изхвърляме, а не да събирам чували в апартамента и после някъде да ги предавам.
+1
 
 
Не пийте течности в бутилки и няма да има смисъл от такива безсмислени опашки.
0
 
 
ВъзмУтеният полугражданин да не си мисли, че опашка от хора може да прилича на гледане на клипове в Инстаграм. В антисоциалната мрежа всичко става за има-няма 15-20 секунди: от сложни ордьоври и ястия до построяване на американска колиба. А опашката в кофландера си е съвсем реално нещо - едни идват с 5 бутилки, други идват с 5 чанти. Колко автомата предлага да има този буден филибарец и как точно да се случи това? Иначе е много противно да четеш от какво се оплаква представителя на мъртвороденото поколение на България. Хора без никаква идея какво е проблем и за какво точно си струва да се оплакваш.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: