ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
ГЕРБ поставя сделката с Гергов за "Пълдин туринвест" под лупа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:49 / 31.08.2010Коментари (10)4147
© Plovdiv24.bg
Какво е загубила и продължава да губи общината, а и всички пловдивчани, от сключената през 2006 г. от бившия кмет Иван Чомаков сделка с бизнесмена Георги Гергов за "Плъдин туринвест"? Каква е съдбата на апортираните от градската управа 360 хил. кв. м. общински имоти? За отговор на тези въпроси и всички други подробности около безхаберието на властта ще настояват общинските съветници от ГЕРБ на специална извънредна сесия, посветена изцяло на проблема, която искат да бъде свикана на 9 септември. Необходими са подписите на 17 съветници, които на практика са вече осигурени. Това заяви зам.-председателят на местния парламент Сузана Николова на специална пресконференция, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Плаках, когато четох протоколите и все повече ми се изясняваше какво се е случвало със собствеността на всички нас пловдивчани", призна общинската съветничка и изрази надежда кметът с мекото сърце, цитирайки собственото му самоопределение отпреди десетина дни, да пророни някоя сълза и за тези имоти, а не само, когато се засегне от нелицeприятна нему реплика.

Като скандално Николова определи внесеното на последната сесия на 18 август предложение на зам.-кмета Aлександър Kонстантинов представителят на общината в Общото събрание на дружеството Николай Радев да гласува безропотно всичко, заложено в дневния ред.

Специална комисия трябвало да бъде сформирана, която отново да направи оценка на апортираните имоти. От документите, до които Николова се добрала, ставало ясно, че оценката на апортираната общинска собственост  била силно занижена, докато съвсем различна била картинката при Герговите дружества "Слънчев ден" и "Стария Пловдив". Парк- хотел "Санкт Петербург" с площ около 25 хил. кв. м. бил оценен например за 7,2 млн. лв, а само няколко месеца по-късно земята под него от 26 400 кв. м. получила оценка за близо 22 млн. лв.

Нито едно заседание не бил провел съветът на директорите след учредителното събрание. Решенията се вземали от едно лице, а другите четирима /Степан Ерамян и Красимир Обретенов като представители на общината/ просто подписвали без да задават въпроси. Според Николова те не само не би трябвало да бъдат освободени от отговорност, а дори напротив - нарочно да им бъде потърсена.

Според отчетите, които на 10 септември трябвало да бъдат приети накуп, през 2006 г. е отчетена печалба в размер на 62 хил. лв, през 2007 г. - загуба от 36,038 млн. лв., през 2008 г. - печалба от 2,369 млн. лв., а през 2009 г. - загуба от 40, 554 млн. лв. Загубите идвали от апортираните имоти , тъй като според обяснението на Николай Радев стагнирането на пазара през 2009-а силно ги било обезценило.

"Може ли Стария град изведнъж да загуби своята стойност и да се стигне дотам, че да не струва и пукната стотинка?"- пита Николова.

Подробно интервю с нея очаквайте утре в Plovdiv24.bg.


Сделката за "Пълдин туринвест"


Още по темата: общо новини по темата: 33
14.10.2022 »
05.04.2022 »
20.01.2022 »
09.11.2021 »
22.10.2021 »
20.05.2021 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Какъв лов направи агент ГОЦЕ - Първаноглу с фелдшера Гергов в Киро Рашковата зоологическа градина , построена върху откраднатите 80 дка общ. земя в Катуница !! Кътка ги Рашков , зер , може да потрябват !! Преди 3 г. Царо , РАШКОВ де , на изборен митинг в с. Караджово ПД , на въпроса на стара циганка - "ЗАЩО ЩЕ НАЗНАЧАВА ГЕОРГИ ОТ ТЯХНОТО СЕЛО за общ. съветник в гр. Садово , след като е неграмотен ? " , отговори : " не се притеснявайте , ша сложим наш човек до него , няма страшно !! Вие само гласувайте " " Да , ама миналия път купи бира, кифтета " А ЦАРО репликира - " е , сега купих лимонада и сладкиши за жените ! " видяхме страшното ЦАРО , от коалицията на Станипишко и БКП , открадна заедно с кмета на САДОВО 50 000 ЛЕВА ОТ ФОНД " ИНФРАСТРУКТУРА " , а ние си трошим колите по дупките !! Уж го съдиха тоя кмет , цървена , циганска подлога , ама нищо ! Големи Мазни г**ове ги покриха , както става в България !!
на 31.08.2010 г.
0
 
 
Това пак много шум за нищо ли е? Нещо се обърквам. Царят е далеко, а свинарят му е приказно богат. Много послушни Пенки от СДС, Цонки от Майната си си вдигаха нежните ръчички да гласуват на общински сесии. Току някоя подпише с особено мнение. И се надпреварваха да се извиняват пред познати и приятели, че се срамували от взетите решения. Абе, мацки, защо не си подадохте оставката, ами се натискахте до последно за пустите 300-400 лева на месец? Мен бе срам от вас и за това заминах, и за това не ви търсих- знам, четете тук и ме разпознавате. Поне улиците да бяхте оправили за толкова години, че си разлашках бавареца. Ама нищо, ще си купя друг и то не от рушвет като вас. Пак сте си оръфки, милички. Ама, хайде, да не щипя повече, че не е достойно да се смееш на падналия. А, тия новите, да внимавате, че вече сме много, които сме насмогнали масрафа и хич, ама хич, не ни пука! И за разлика от вас, бихме ви вършили работа без портфейл и тогава като не ставате за нищо, какво ще работите? Отговор- ами съвсем нищо, но за без пари.
0
 
 
Първо на Ганчев ще кажа,че студената вода я пием ние,всички пловдивчани.Второ на 7Г ще кажа,че няма кой да я свърши тази работа с трепането,а и не това е изхода.На резон казвам ,че бурята е необходима.Ако ние пловдивчани,които четем новините и коминтираме тук се бяхме взели в ръце и бяхме изразили мнението си с протести,нямаше да сме в това положение.Нямаше да живеем в един западащ град с голяма безработица,оглозган от корумпирани кметове и най-мръсен в Европа.
+1
 
 
Въобще нашият панаир си беше в списъка на обектите, забранени за приватизация! Но щом държавата сама е парафирала приватизацията, значи самата тя я е узаконила. Който е наложил тогава забраната, само той може да я отмени. Просто и ясно. След узаконяването на този акт от страна на държавата, всички напъни да се промени нещо са празна работа. Сега какво иска Сузана? Да осъди държавата ли? Както винаги, тя не е в час, защото сляпо изпълнява волята на Бат Бойко. За разлика от Каназирева, която имаше поне мозък да мисли самостоятелно.
+3
 
 
Работата си е за рев,ама рев на една картечница,която да избие всичките тия продажници,които съсипаха Стария град - гореспоменатите субекти,един от които кметчето ни се беше напънало да го прави почетен гражданин в сервилността си към него.
+3
 
 
И през 10 лупи да я гледат тая сделка, Свинаря и БСП са си опекли нещата отдавна...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: