ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Млада жена с гневно послание към работодателите: Схващате ли за какво говоря?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:52 / 06.11.2023Коментари (17)52686
©
Алба Гарсия е поредната млада жена, която прибягва до социалните медии, за да изкаже възмущението си от това колко трудно е за младите хора днес да си намерят работа, още повече пък, ако тя им е първа.

Според нея завишените изисквания в комбинация с нужните години опит, за които настояват голяма част от работодателите, представляват сериозно препятствие за младите кадри да започнат работа където и да е.

Тя е започнала да търси работа по обяви в интернет, когато попаднала на оферта за позицията продавач-консултант във верига магазините Tedi. 

"Забележете, искат две години опит и поне два езика, обучение на не знам си какво и стаж от не знам си колко време! Прощавайте, но ако имах такъв опит и говорех 8 езика, надали щях да си търся работа в Tedi," разпалено обяснява тя.

"Сякаш ви трябва авиоинженер, който да прекарва баркода на касата! Схващате ли за какво говоря?“, допълва тя, като още веднъж подчертава, че критериите за работа са прекалено високи.

Голяма част от потребителите са съгласни с недоволството на младата жена, признавайки, че в действителност бизнесът има свръхголеми очаквания към по-младите хора, пише "Факти".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ама чакайте малко, бе! Какви са тези глупости дето всички плямпате?? Всеки работодател иска човек, който да е млад, да е току що завършил университет с 15 години стаж, поне 20 курса зад гърба си като всеки от тях по 6 месеца ПОНЕ. Как да стане??? Подайте ръка на младите, стига с тези глупости! Не може да имате изисквания до небето, а накрая заплатата, която оферирате е 1000-1200лв БРУТО! СМОТАН*ЦИ!
+1
 
 
Български и македонски. Ето, знаеш 2 езика.
+1
 
 
Ела бе,моме! Лично ще те обуча. Ама като ти минат за 8 часа 200-230 клиента,което си е на всеки 2 минути клиент на другия ден няма да дойдеш! Тогава едва ли ще продължиш да твърдиш,че да работиш на каса е просто прекарваш едни баркодове!
+1
 
 
Млад и сплотен колектив.Разбирай група от доносници и некадърници.Въжножност за изява.Разбирай крепостен колхозник.Атрактивна заплата.Работиш извънредно без заплащане.Осигоровки на минимум.Очаквания на максимум.Мили родни картинки.А един куриер Тошо от Правец беше казал ,,кадрите решават всичко,,.И за това един негов кадър го свали от власт точно на 10 ноември.
+1
 
 
Ако съм дръпнал няколкостотин хиляди за бизнес за да храня жена си и детето си, и съм си сложил главата в торбата и времето ми с години напред ше е заето да развивам бизнес и ми дойдеш ТИ на интервю, която не можеш НИЩО, ще ти кажа да се спасяваш както намериш за добре :)
+1
 
 
Хората искат 2 езика, не 8 както преувеличавате, а английския се учи още от детската градина 15 думи най вероятно ще са ви достатъчни и ако и това не можете редом с 30 думи от българския, реално не им трябваш като кадър моме, наблегни за образованието си, не само на претенциите.
0
 
 
Ела при мен моме вземам те веднага! На първо време оператор на метла с атрактивно заплащане!
+1
 
 
Монетата има две страни. Първата е страната на работодателите, които искат най-доброто за най-малко пари. Втората е страната на работниците, които искат да работят малко и да получават много, като същевременно имат достатъчно отпуск и облаги на работното място. Всичко се ръководи от пазарните принципи - търсенето и предлагането все някъде се пресичат. Там имаме сделка! Всичко друго са добри очаквания.
+4
 
 
Право е момичето. Почти няма работодатели които искат да обучават млади хора. Всеки търси обучени и с практика. И как да стане? А тези кандидати с огромните очаквания просто няма да ги наемат, какъв е проблема?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Спортен риболов
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Лято 2024
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: