ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Неработещите светофари предизвикаха и катастрофа до площад "Шахбазян"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:12 / 01.09.2010Коментари (29)7602
Катастрофа стана преди минути на кръстовището до площад "Шахбазян" видя репортер на Plovdiv24.bg. Причината е неработещият все още светофар, за когото вече писахме. Катастрофата е станала между два автомобила, като за щастие няма пострадали и сериозни материални щети.

За сега точната причина за инцидента не е ясна, тъй като разбира се кръстовището е сигнализирано и с пътни знаци за случаи като този и се очаква полицаите да изяснят кой е отнел предимството на другия. По непотъврдена информация светофарът днес е бил пуснат за 1 час, но след това отново е спрял да работи. Към момента на нашата проверка след инцидента, светофарите не светеха.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Успял мъж е този, който може да задоволи всички желания на една жена. Успяла жена е тази, която може да си намери такъв мъж.- Жан-Жак Русо
0
 
 
Добре как може на такова кръстовище да няма регулировчик !????? МОЛЯ ВЕДНАГА СИ ОПРАВЕТЕ НЕЩАТА ОТ КАТ !!!!! НЯМА ДА ПОСТРАДВАТ ХОРА И КОЛИ ЗАРАДИ ВАС.....това е вече повече от безобразие чесно!
+1
 
 
Напълно съм съгласен, че не трябва да се спират светофарите в 21.00. Срамота! Големи икономии! И ненормалниците ни блъскат, докато аз си плащам на такси да ме прибере вкъщи. Ми като се пести енергия, да дойде някой да кибичи на кръщовището с един газов фенер. А през деня е задължително да има регулировчик, такива в България не съм виждал. Може би в България няма градове, само села и затова няма нужда да се регулира движението. А катастрофите са просто обичайни, за да не е скучно. А на великите шофьори не им пожелавам някой 20-годишен да им засече пътя нощем и да се търси виновен.
0
 
 
Въпрос на време беше да се случи нещо такова. И освен неработещите светофари на места се създават проблеми и при спирането на светофарите в 21:00 часа.
+1
 
 
Ако се бяха блъснали някои депутати първия ден откакто не работят сфетофарите, тогава за нула време щяха да ги оправят.
0
 
 
Постоянно НЕ РАБОТЯТ секундите на светофарите / където ги има / ... Какво толкова става , че постоянно се развалят ?
+3
 
 
На всички ТАКИВА кръстовища в Пловдив има светофари. Ако светофарът не работи, тъй като е кръстовище в много трафик, трябва да има регулировчик от КАТ, които да регулира движението. Всичко друго е ала-бала.
+1
 
 
Какво като не работят светофарите? Нали си има знаци. Данеби на всички кръстовища в Пловдив да има светофари? Естествено, че не са те причина за ПТП-то.
+1
 
 
Точно така! Но знаем, че сме свикнали да търсим вината у всеки друг, но не и в нас.. Въпреки неработещия светофар има създадена организация по регулирането на кръстовището, а това, че някои не знаят определени правила или не зачитат ЗДП е престъпна небрежност, така както и за тези контролни органи допуснали неправоспособни шофьори по пътищата.
+1
 
 
Предварително искам да се разбере,че не защитавам неработещите светофари,но не те са причина за катастрофата,а чисто и просто отнето предимство или казано по друг начин и при работещи светофари и неспазване на предимство пак са ставали катастрофи.Много правилно се казва в статията,че на кръстовището си има пътни знаци.Реда на важност е известен - регулировчик,светофар,пътни знаци,маркировка.Колкото до регулировчика в много от случаите на които съм бил свидетел,след негова намеса става по-голямо объркване на движението,ама това е друга тема.
на 01.09.2010 г.
+1
 
 
Просто ги погледнете тези светофари,чудно е как изобщо работят! Може би е добре общината да се свърже с японците,може те да проявят интерес към тях за да ги сложат в музей,където малките япончета да видят какво са представлявали светофарите в средата на 20ти век.С парите от продажбата пък може да се подсигури нова светодиодна техника и надеждни кабелни трасета. Албанците ни изпревариха преди години и сега сме 10 години зад тях! Какъв евросъюз,какви европроекти бленуваме като сме още аборигени?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тенис от Пловдив и региона
Аматьорски футбол
Милен Цветков загина в жестока катастрофа в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: