ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Икономист от Пловдив: Искат да вдигнат данъците на хората, които имат имот в големите градове
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:15 / 07.11.2023Коментари (12)9466
© Plovdiv24.bg
Министерският съвет одобри със свое решение проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за местните данъци и такси.

“Размерът на данъка върху недвижимите имоти се планира да се диференцира по населени места, по зони в тях или по вид на имотите, в границите, определените в закона.

Предвидено е въвеждане на образци на заявления и документи, издавани от общините, за признаване, упражняване или погасяване на права или задължения във връзка с местните данъци."

Мария Капон, която е икономист по образования коментира от страницата си във фейсбик по следния начин тази данъчна промяна:

"Това е всъщност на старите собственици на жилища, особено в центъра да им вдигнат рязко данъците, да му мислят пенсионерите! Мислете, това необходимо ли е за основно жилище?

Актуализиране на базисната данъчна стойност за определяне на данъчната оценка на сгради на две години, както и ежегодно актуализиране на базисната данъчна стойност за определяне на данъчната оценка на земеделски земи, са сред одобрените изменения и допълнения."

Нали сте наясно какво е това, и на две години актуализиране на данъчните оценки на имотите, въпреки, че не ги продаваш! Е това ще е кошмар за всички хора! За семейство пенсионери с апартамент на Докторската градина ще им се наложи над пенсията с годишен размер да са им данъците! Ами ще кажете, да не живеят там! Ама не, това е абсурдно за основно жилище! Без това дали си сам или живеят 6 човека плащаш еднаква такса смет, ако е еднакъв апартамента! Не, Господа, така не се прави реформа!

Е, продължете със земеделските земи и кой има интерес? И после на гъбарите ще сложим специален данък, а на ресторантите пак да няма и нови облекчения! Да живее соца!,", коментира бившия депутат от "Изправи се! Мутри вън".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Глобализация и евроатлантизъм.Асенчо вика: "Ми наще данъци за сгради са едни от най-ниските" давай да ги вдигнем, че да запълним бюджета. Така е с куп други отрасли в държавата. Ама приходите се увеличават със срамни проценти.И не случайно правителството взе това решение ден след изборите. Ако беше преди тях, сега резултатите щяха да са други. Хитрички са, ама и народа е доста простичък!
0
 
 
Хахаха, те брокерите като ви разправяха ,че имотите щели да поскъпват са имали друго в предвид... Хайде сега започва дрането на овчи кожи.... Малко дране падна с колите, сега се започва с имотите. Честито на "инвеститорите" !
0
 
 
Много ли ви е мъчно, че българите имаме имоти и не живеем под наем? Няма да стане тази, дето я мислите. Единственото, което ще постигнете е това, че цените на жилищата и наемите ще се вдигнат, за да се избива данъка.
+2
 
 
Ами нормално данъците трябва да бъдат вдигнати... Кой ще изплаща поредния голям заем на Булгаристан в размер на 2 милиарда... Питам кой ще ни даде париии
0
 
 
За основно жилище данък изобщо не трябва да има, а да се слагат поне тройни данъци на тези с по 5-10 апартамента, и спрямо имотите да се увеличават и повече, които така или иначе окриват приходи от наеми, ами поне да си плащат данъците многоимотните. Другото неправилно нещо е баровеца имащ палат на 10км от града да плаща 50 лв данък, а понсионерите и бедните хорица за 50-100 годишен апартамент в града да плащат 300-400лв.
-1
 
 
Вие няма да имате нищо и ще сте щастливи...Мда...
на 07.11.2023 г.
0
 
 
Данъкът за основно жилище не трябва да се вдига, но за всяко следващо - рязко увеличаване на данък сгради! Само така ще се пресече българската народопсихология имоти да има за деца и внуци. Парите трябва да се инвестират в създаване на БВП, а не да се загробват в имоти. Знам, че не е популярна мярка, но е основен закон на капитализма.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: