ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Внимателно изгледайте тези кадри. Как ще ги коментирате?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:06 / 09.11.2023Коментари (18)23627
© Фейсбук
Грубо нарушение от шофьор на масовия градски транспорт в Пловдив, видя Plovdiv24.bg. Това се случва на така натоварения бул. "Христо Ботев", преди кръстовището с бул. "Найчо Цанов" в пиков час преди дни.

От видеото, направено с видеорегистратор и споделено в социалната мрежа Facebook, се вижда ясно как шофьорът, опитвайки се да се престрои в средната лента на пътното платното, за да направи ляв завой на зелен сигнал, засича пътя на друг автомобил, отнемайки му предимството и му нанася материални щети.

Водачът на автобуса не реагира по никакъв начин за стореното и продължава посоката на движението си.

"Професионално изпълнение"

"Нагъл и изобщо не изчаква някой да го пусне", пишат гневно под видеото.

Съвестни граждани коментират още, че това се случва доста често на шофьорите на градския транспорт в Пловдив и, че трябва да се вземат мерки, за да се избегнат по-сериозни пътни нарушения и инциденти.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Този селтак с джипа беше спрял на зълто и откровенно даде напред за да попречи на рейса!
на 09.11.2023 г.
0
 
 
Това е едно от многото кръстовища които трябва да са на две нива за да се избегнат колкото може конфликтните точки
+3
 
 
Някой може ли да обясни удареният джип, първа кола в колоната, защо е спрял на зелено? Не оправдавам шофьора на автобуса. По никакъв начин. Само че под другите новини има цял куп ядосани, че ГТ не си изпълнявал разписанието, нали така. Как да стане при този трафик, ако всички се лепят броня за броня и се правят, че не виждат овтобуса?
-2
 
 
Ами да-тръгва от спирката след тунела дава мигач и отива в лява лента ,защото ще завива наляво-колите го пускат въпреки че се наместват напред назад.Ама да тарикатее и на всяко кръстовище да сече цялото кръстовище в забранено само защото е голям и другите да се пазят от него-не.Спираш го взимаш книжката и на парченца.
0
 
 
В тази ситуация водача на автобуса е в тотално нарушение.Тези номера са ежедневие и повечето от градския транспорт злоупотребяват с това. Това,че е тръгнал от спирката и е пуснал левия мигач/другите две ленти са на червен светофар и няма как да се "изпарят"/ не му позволява да кара до кръстовището в лента само за на дясно и да започне маневра когато всички са вече потеглили на зелен светофар.За съжаление все по често тази маневра е правят и тарикати,които използват зелената секция за на дясно за да изпреварят всички "леваци",които чинно си чакаме реда.
+3
 
 
Шофьорите от градския транспорт са ненормални.Правят по 20-30 нарушения на курс.Знаят,че са малко и не ги наказвати затова си правят каквото си искат.Като казвам правят-значи удрят пешеходци на пешеходни пътеки,чупят огледалата на съседните коли и всичко такова.Никой не говори за спирка-говорим за ляв завой на кръстовище от лента задължително дясно.
+2
 
 
Според мен в закона е записано,като излиза от спирката,че съм задължен да го пусна.както се вижда колегата го пропусна снимащия,а вече от там нататък автобуса е участник в движението и е като всяко друго превозно средство.срам отново за градския транспорт.а и след спирката никои не е длъжен да го пусне и той не е задължен да блъска и да прави ляв от дясна.
+4
 
 
Не ги ли виждате как всички ганьовци дават плътно броня в броня с мръсна газ само и само да не се навре някои между тях. В случая рейса а тоя дето го забърса какво прави та дава напред и спира за да не пусне рейса страшна картинка. Пътищата вече са тесни за толкова много "дебили" нон стоп все си на червено и в задръстване няма капацитет. Мислете как да разширите пътищата и направете смислено околовръстно. Ако имаше такова много голям процент нямаше да минават през града и щеше да е добре.
+2
 
 
Че повечето от шофьорите от градския транспорт са под всякаква критика е 100% истина, НО в ЗДвП пише изрично, че градския транспорт е с предимство при потегляне от спирка. Всички, които не ги пускат, са в нарушение. А в случая е изключително тъпанарско (меко казано) как завива наляво от дясна лента и е за уволнение направо шофьора на автобуса!
+1
 
 
Дебили са всички които не го пускат да се престрои при пуснат мигач на автобуса още от тръгването от спирката та чак до кръстовището.Как пък един не си спомни кой е спредимство според закона за движение по пътищата?!?Според теб какво трябва да направи шофьора на автобуса след като маршрута му е наляво,да спре в дясна лента и да чака да няма автомобили в средна лента да се престрои ли?Друг е въпроса ,че има Ане малка част от автобусните шофьори които си правят каквото искат ,но тук случая не е такъв.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: