ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът изгони фирмата, която разкопа дворовете на детските градини
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:42 / 03.09.2010Коментари (14)5206
След много кратка и бурна среща кметът изгони управителката на пазарджишката фирма "Термикс" Шенка Илиева, която трябваше да е готова до 31 август с изпълнението на проект по европейска програма за разкрасяването на дворовете на 10 детски градини, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Хора от общинската администрация признаха, че никога не са виждали своя началник чак толкова бесен.

"Безподобна наглост не бях виждал и аз в досегашната си 7-годишна кметска кариера. Изгоних ги! Още днес прекратявам договора, ще ги съдя. Веднага изпращам писма до всички мои колеги кметове на други градове, за да ги предупредя що за фирма е тази", гневно коментира Славчо Атанасов пред журналисти.

Юристите вече подготвяли прекратяването на договора, имало и 5 дни предизвестие. След това щяло да се мине към директно договаряне с нов изпълнител след консултации с Агенцията за обществени поръчки, тъй като в случая става въпрос за европейски пари - целият проект е за 12 градини и е на стойност 662 хиляди евро. Градоначалникът предпочитал да се намери нова коректна фирма, а въпросната "Термикс" никога повече нямало да стъпи на пловдивска територия.

Изгонената управителка показваше пред общината в какво състояние били заварили  дворовете, каква огромна маса бетонни блокове били изнесли хората й оттам, какви нечувани изненади им била поднесла подземната инфраструктура и колко късно били допуснати до детските градини.

"Глупости на търкалета. Как другата фирма "Чинар" перфектно ремонтира двата двора в "Източен" до 17 август, а при тези се появиха чутовни проблеми", още повече се вбеси кметът. Той заяви, че вярва на своите районни кметове, че на обектите са работели по един-двама души, които дори повече се били подпирали на лопатите. Предупреди, че няма да приеме никакви ходатайства за фирмата и напомни как единствен в България преди около две години прекрати договор за рекордните 9,5 млн. лв. с "Пи Си Ай" заради некачествена пътна реконструкция.

Издънката с дворовете на детските градини била изключително жестока и неслучайно заместник-кметицата Петя Гогова получила последно предупреждение за уволнение.

"Простете, скъпи родители, но за жалост законът за обществените поръчки е безпощаден. Той налага на първо място да бъде избрана фирмата, предложила най-ниска цена. Законът избра тази нагла и пиратска фирма", помоли за извинение чрез медиите Атанасов.

Дворовете на 10-те градини щели спешно да бъдат заравнени и обезопасени, но заради големия гаф децата ще трябва да останат най-рано до края на октомври вътре по сградите.



(C) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 54
11.11.2014 »
20.08.2013 »
25.07.2012 »
01.12.2011 »
28.06.2011 »
27.01.2011 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
До колкото знам, ремонтите са трябвало да започнат в началото на юни, а фирмата е допусната едва през август. Така че в момента кмета търси някой да си измие ръцете.... нали му е последна година
-1
 
 
Щото е пазарджишка фирма и кмета се напъва. Ако беше нашенска, пловдивска, щеше да го е страх от отмъщение.
0
 
 
До сега, защо никой не проверил какво става с ремонтите? Администрацията ни е под всякаква критика, виновните да бъдат наказани!!! Тогава кмета, няма да е виновен!
0
 
 
Дрън ,дрън-ЗОП изобщо не разпорежда да се избира наи-ниската цена/ която винаги е гарaнция за измама/.Друг въпрос е за тоталната некадърност и управленска импотентност в цялата Славчова администрация за което само и единствено тои си е виновен.
+2
 
 
Отдавна съм спряла да се "възхищавам" на първосигналните реакции на слаФчо. Винаги на по- късен етап излизат истини, които представят нещата в доста по- различна светлина. А че контрол на свършената работа напълно е липсвал - това за всички е ясно!
+2
 
 
Най-после! Трябваше ли да чакаш баш последната година от мандата си, че да станеш решителен, кмете?
+1
 
 
Така ако действаше от началото ехеееееее Пловдив щеше да цъфти..
+3
 
 
По принцип не съм фен на кмета , макар че гласувах за него. Тази му постъпка обаче подкрепям с две ръце. Дано да се справи със ситуацията на време ,защото тази година много ни дойдоха суматохите около детските градини : то не беше зимно висене по нощите за прием , не бяха летни ваканции , обжалвания , не бяха ремонти и чудеса. Родителите стояхме цяла ръка с извити ръце и в пълна безисходица къде да си денем децата , за да можем да работим!
-1
 
 
Мъжеството ти липсваше! БРАВО, КМЕТЕ! МЪЖКАРСТВОТО ВИНАГИ СЕ ОЦЕНЯВА!
+3
 
 
Доколкото знам ремонта е трябвало да почне от 01.06.2010 г. със срок на изпълнение 100 дни. Т.е. тези дни да са ремонтирани детските градини. Обаче по ред причини (колко ли са верни обаче) ремонта започва на 01.08.2010. Не коментирам причините - имало ги е, ами Главчо сега ли разбра че няма да се спази срока? Сега ли? Понеже спа повечко това лято и сега ще си излъска имиджа с децата, точно с децата? Срамота Главчо, пи-ар не се гради така. Аз не ти вярвам че си прав.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Футбол - други
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: