ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Чистота" купува нова техника за над 3.6 млн. лева
Автор: Диана Бикова 16:03 / 13.11.2023Коментари (1)2136
©
Общинско предприятие "Чистота" обяви обществена поръчка за доставка на 9 фабрично нови многофункционални автомобили по две обособени позиции. Машините трябва да са окомплектовани с метачно устройство с всмукател, сметосъбиращ бункер и воден резервоар със система за миене и дезинфекция на улици и тротоари. Обновяването на автопарка на комуналното дружество е във връзка с подобряване качеството на атмосферния въздух чрез намаляване на фините прахови частици в Пловдив, предава Plovdiv24.bg.

Изпълнението на поръчката включва доставка, пускане, обучение и гаранционно поддържане, включително мобилно гаранционно поддържане при нужда, до адрес на възложителя. За срока на договора изпълнителят трябва да осигури оборудвана сервизна база, за осъществяване на бърза гаранционна поддръжка и аварийна помощ при възникване на прекъсвания на нормалната експлоатация на машината. Преди подписване на договор избраният изпълнител трябва да представи документи за наличието на описаното оборудване. Изпълнителят осигурява за своя сметка обучение на минимум по един оператор на доставените автомобили, за да се гарантира тяхното правилното функциониране и поддръжка.

Поръчката е на обща стойност 3 667 544,17 лева без ДДС. Сумата по обособена позиция №1 за три автомобила е 1 503 044.17 лв. без ДДС, а по обособена позиция №2 за шест - 2 164 500 лв. без ДДС. Към момента на откриване на обществената поръчка не е осигурено финансиране, поради което в проекта на договор е предвидена клауза за отложено изпълнение, а самото споразумение ще бъде сключено под условие на основание чл. 114 от Закона за обществените поръчки. 

Сроковете за изпълнение на дейностите започват да текат за изпълнителя от датата на получаване на Възлагателно писмо за осигурено финансиране. 

Към кандидатите има изисквания за минимален общ оборот, изчислен на база годишните обороти, за последните три приключили финансови години. За обособена позиция № 1 – в размер на не по-малко от 3 006 088 лв. без ДДС, за особена позиция № 2 – в размер не по-малко от 4 329 000 лв. без ДДС. В случай, че се подава оферта за повече от една обособена позиция, реализираният общ оборот трябва да отговаря на изискванията за обособената позиция с по-висока стойност, за която подава оферта. 

Участниците трябва да са изпълнили най-малко една дейност с предмет и обем, идентични или сходни с тези на обособената позиция, за която се подава оферта, за последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата.

Ако самият участник не е производител на предлаганата техника, трябва да е оторизиран от производителят/ите на предлаганата техника или техните официални представители за извършване на гаранционно обслужване на територията на Република България. 

Крайният срок за подаване на оферти или на заявления за участие в процедурата изтича в полунощ на 22 ноември 2023 г. Отварянето на предложенията ще бъде на 23 ноември в 14 ч.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
това почна да става практика всяка година тази новина. но така и не я виждаме тази техника в употреба... все си работят със старите изтърбушени машини...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Сериалът "Чернобил" 2019
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: