ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
ГЕРБ поздрави жителите на Съединение за празника
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:32 / 06.09.2010Коментари (2)1365
С детска изложба, посветена на героите на Съединението, ГЕРБ Пловдив Област започна отбелязването на 125 години от историческата дата. Инициативата, която се организира от общинската структура на ГЕРБ Съединение, събра във фоайето на градското читалище "Съгласие" 13 деца от началните училища и общинските съветници от местния парламент. Благодаря ви, че се отзовахте на поканата на ГЕРБ Съединение да нарисувате вашата представа за героите на Съединението, обърна се към най-малките жители на градчето общинският ръководител на ГЕРБ Лазаринка Йочкова и допълни - Аз съм горда, че съм потомка на 2 рода активни участници в това велико събитие - Чобанови и Средеви. Пра-прадядото на Йочкова по бащина линия Стоян Средев е бил секретар на легендарната Чардафонова чета. А по майчина линия - братята Тодор, Никола и Петко Чобанови - са били четници. Вярвам, че вие също носите в себе си гордостта на славното минало на нашите деди, отбеляза още Йочкова и обяви, че ГЕРБ Съединение ще превърне детската изложба в традиция като към нея още догодина ще привлече за участие деца от цяла пловдивска област.

Празничното честване на Съединението продължи с тържествен молебен в храма "Свети Атанасаий", на който свещ за здраве на жителите на градчето запалиха народните представители от ГЕРБ от 17 МИР Пловдив Област Димитър Лазаров, Силвия Хубенова и Илия Пашев и областният управител на Пловдив Иван Тотев. Те се преклониха пред паметта на местните герои, положени в двора на църквата, веднага след панихидата там и положиха цветя пред гробовете им. За кулминацията на честванията към тях се присъединиха още депутатът от ГЕРБ от Карлово Николай Петков и заместник областният управител Розалин Петков.

От името на Парламентарната група на ПП ГЕРБ и от ГЕРБ Съединение венци пред монумента на Съединението на централния площад бяха положени и по време на възстановката на септември 1876-та и тържествената заря-проверка. Тя завърши с празнични илюминации в небето над бившето село Голямо Конаре, откъдето е тръгнало Съединението на България.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Бе те по-добре да дадат парите за софйиския боклук,та да понаправи Славчо някоя и друга улица и да довърши бул. България.Ко се праат на ущипани госпойци...Не им щем поздравите.Толкова фалшиво звучи...даже и Тато не смееше да прави такива работи.Как не ги е срам?И Бойко и оня малоумник Дедянков,дето ще ни вкара в Бойковата зима.Че и децата вкарали в пъклените си планове...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Аматьорски футбол
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: