ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Студенти бесни заради цените в заведение в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:41 / 13.11.2023Коментари (5)16369
©
Студенти са възмутени от високите цени на артикули, продаващи се в близкото кафене пред Новата сграда на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", разбра Plovdiv24.bg.

Младите хора определят цените там като "умопомрачителни" и дори необосновани за моментната пазарна икономика. Наясно са, че всеки частен бизнес ги определя сам за себе си, но смятат, че ситуацията е не приемлива.

"Вода "Девин" 0.5 литра в "Метро" при закупуване на 6+ стека е 0.52 лв. без ДДС. Заведението получава ежедневно зареждане на едро т.е цените са още по-ниски. Цената е увеличена само 284% или почти 3 пъти, за по-кратко.", казват те.

Студентите смятат, че този ти надценки са неморални за единственото заведение на територията на кампуса и в близост до него.

Според тях липсата на конкуренция не дава право цените на стоките да са безумно увеличени, даже напротив - студентите не разполагат с много средства, само издържат се и би следвало поне цените на водата и кафето да бъдат в разумни граници.

От разказите им разбираме, че в конкретното кафене често младежи стават "мишена" на собствениците и се сблъскват с непристойно, грубо и арогантно отношение.

За тях положителен пример спрямо добро обслужване и обстановка остават кампусът на МУ Пловдив, както и заведенията в близост до сградата на ректората на ПУ.

"Липсващите касови бележки дори няма да коментирам. Това си е норма за този бранш, но пък го намирам за една идея по-нагло, когато се случва в заведение на територията на университетски кампус. В този кампус е мястото, на което бъдещето на нацията ни трябва да получава пример. А това бъдеще какво получава?", заявява студент.

Недоволството на студентите нараства всеки ден и те почти ежечасно споделят преживявания свързани с въпросното кафе в социалните мрежи.

"Отвратена съм от тази пародия на кафене. И съм съгласна с Вас. Надявам се подписката ни, призивите ни, както и уважението към студентите да надделее над неудобството от разтрогване на договора с въпросните собственици.", казва потребител.

"Подкрепям всичко написано и се включвам с една случка, на която станах свидетел. Влизат две момичета и само едно от двете си купи нещо от кафето, другото явно беше влязло само за компания, при което предполагам собственика и се навика да излиза щом нямала да си купува нищо.

Момичето се мръдна 2 метра назад, при което последва едно крещене, как пречила на тяхната работа и как може да се държи толкова нагло да влизала някъде без да купува нищо и само да гледа.", допълва друг.

Студентите са подели подписка, с която да представят на ръководството на Университета мерки свързани с дадения казус.

От социалните мрежа разбираме, че наскоро се е случил инцидент с един от студентите. Момчето е било публично унижено от собственика на заведението, който си е позволил да му крещи, и след това да е изритал стола, на който е седяло момчето. Вследствие на това последният е паднал на земята.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Като ти гледам никнейма,явно си от новите "пловдивчани",т.е. селски цървул
0
 
 
Не оправдавам търговеца,но не защитавам и студентите, особено чуждестраните,такива келемета са ,че който няма допир със тях няма как да знае какви боклуци са.
-2
 
 
Като им е скъпо да си купуват от Метро и да си носят от вкъщи.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: