ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивски адвокат: Елате да видите ученичките от Хуманитарната. Дано няма жертви
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:20 / 13.11.2023Коментари (10)80156
© Фейсбук
"Противоконституционно е да се ограничава бройката автомобили, които притежава едно семейство, било чрез законови, било чрез данъчни мерки, но в същото време това е неизбежно и рано или късно държавата и общините ще трябва да предприемат някакви рестрикции.

Ще Ви дам два примера от моето житие-битие. В кооперацията, в която живея, в широкия център на град Пловдив, се намират 10 апартамента и 2 студия, но само аз имам гараж, който използвам, има още два в двора, но те са на практика неизползваеми, поради това, че трябва да си факир, за да вкараш в тях автомобила си, освен ако не е някой от тези миниатюрните.

Нанесох се в апартамента през 2004 г., тогава спокойно се паркираше по улицата, макар да бе двупосочна и никой не ми спираше пред гаража. Сега, почти 20 години по-късно, положението е отчайващо, всичко наоколо се застрои - подземните гаражи са мираж, а надземните тук-там и далеч не отговарят на изискванията на закона, всяко семейство разполага като минимум с по два автомобила, а много съседи карат и служебни, места за паркиране се намират все по-трудно и поради това тротоарите, градинките и междублоковите пространства се превърнаха в импровизирани паркинги, като отчаяните майки с колички, възрастни хора инвалиди, а и обикновените пешеходци слаломират все по трудно измежду МПС-тата.

Същото е положението и около адвокатската ми кантора, която се намира току до Съдебната палата, преди години, като се настаних там, клиентите ме хвалиха какво хубаво място съм си намерил, винаги имало места за паркиране, за съжаление отдавна не е така, въпреки, че наоколо всичко е Синя зона и в Пловдив няма почасови ограничения за нея като в Столицата, в двора на блока, в който е офиса ми, поради причина, че там остана единственото местенце, което е безплатно, колите се паркират почти една върху друга, вярно повечето си оставят телефоните, но кел файда, като ще го чакаш 10-15 минути, докато дойде да я премести.

Паркират всякакви екземпляри, но най-интересни са ученичките от близката Хуманитарна гимназия, които вечно търсят някой да им изкара колата, просто защото нямат никакви умения в шофирането. Ударените и задраните автомобили са ежедневие.

Дълго стана, но така наистина не може да продължава, вината, разбира се, основно е на държавата за калпавите градоустройствени закони, които на всичкото отгоре никой не спазва, на второ място на общината заради ужасния градски транспорт и тоталната липса на контрол по отношение неправилно паркиралите, особено по кварталите и накрая, разбира се, и наша на гражданите, които ставаме все по-големи вещомани и егоисти.

Та рано или късно чашата ще прелее и мерки ще се вземат, макар и неприятни и най-вероятно на ръба на закона, дано дотогава да няма жертви на войната за паркирането, защото в Пловдив престрелките вече започнаха".

Това написа в социалната мрежа Фейсбук известният пловдивски адвокат Стефан Левашки.


Още по темата: общо новини по темата: 2374
26.04.2024 »
23.04.2024 »
22.04.2024 »
21.04.2024 »
21.04.2024 »
13.04.2024 »
предишна страница [ 1/396 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Защо цървулите в БГ като накупят Ауди от 2013 и още една малолитражка за жената , си въобразяват че са станали богати ? Богат си ако не се дрънкаш бричките из БГ, а хванеш самолета за Малдивите, Мексико или Бора Бора. Това са прилично богатите хора /супербогатите не хващат самолетите, щото там живеят/ . Булгаристанците трябва да си променят чипа, както казваше Дедо Цар, и да почнат да разбират кое е критерий да си "богат". Не е да имаш две брички.
+2
 
 
Всички реват колко били бедни,и как градът ни бил мръсен, имало задръствания, нямало къде да се паркира и въздухът не се дишал,а вече рядко има семейство с по една кола.
+2
 
 
Всичко е въпрос на лобизъм и много, ама наистина много пари. Те дирижират процесите в държавата.
+4
 
 
Искам да питам има ли един от коментаторите без кола? Аз също имам . Защо да нямам . Защо който има книжка да няма кола ? Кой според вас е виновен хората който имат коли или кметчето , че дава разрешителни и на всеки завой се строй кооперация на по 12 етажа и града е пълен с К , ПА , СТ и сякви други.
+2
 
 
Стандартното е два автомобила на член от семейството, включително домашните любимци. Имам съсед с ферма за мравки, а останалите събраха пари, за да ми купят още една, че ние 4 души и една котка се мъчим с една кола и разваляме имиджа на панелката
+1
 
 
Ученичките имат кола?!При ненавършени 18 години.
-5
 
 
Сега до г-н Левашки ,не само държавата е виновна ,виновни сме и ние защото толерантността от българския шофьор оценена по скалата от :0- до 10 е кръгла нула.В Истанбул е същия проблем ,но там си даваш ключовете на автомобила даже и бива паркиран или преместван без да чака никой някого!Аз предлагам тук тези който си оставят телефоните чупене на предното стъкло ,акам на седалката му и му е*авам майката!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: