ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
15 дни стигат за довършването на бул. "България"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:39 / 10.09.2010Коментари (6)4252
© Plovdiv24.bg
Ина Филипова се закани на 15 септември да викне КАТ и да отвори движението по булеварда.
За около 15-ина дни северното платно на бул. "България" от "Победа" до колелото на Панаира - според главния инженер на общината Христина Иванова, може да бъде довършено.

От "Победа" до "Васил Левски" оставало да се положи 4-сантиметровият износващ пласт. Трябвало да се доизградят и тротоарите. По проект те били заложени с широчина 3 м, но прилежащото застрояване изисквало метрите на нараснат на 5, защото много грозно било до новите плочки и хубавата велоалея да останат трошляци.

От "Васил Левски" до "Полк. Бонев" - преди Панаира, където свърша този етап от реконструкцията на булеварда, пък предстояло да се доизгради пътното платно с 8 см бетонизирана баластра, да се положат 4 см неплътен асфалто-бетон и още 4 см износващ пласт. За довършване там са и тротоарните настилки и велоалеята.

В момента не се работи, защото ремонтът се оказа с 660 хил. лв. по-скъп от предвиденото и общината трябваше аварийно да търси парите.

"Средствата не стигнаха, защото възникнаха непредвидени обстоятелства. Твърде слаба се оказа основата под пътното платно и на кръстовищата, заради което се наложиха допълнителни изкопни работи, пренасяне на строителни отпадъци. Държим и на тротоарите", обясни инж. Иванова пред репортера на Plovdiv24.bg

Заканата на кметицата на "Северен" Ина Филипова от сряда, че на 15 септември ще викне КАТ и ще пусне движението по опустелия откъм строители булевард, тъй като не е получила отговор на официално писмо за намеренията на общината, инж. Иванова коментира така: "Писменото запитване е входирано в петък, а в първия работен ден тази седмица дойде човек, за да поиска на ръка официалния отговор, който не беше готов. Това ли е общата ни работа за града?"

Обществената поръчка за довършването на булеварда вече била подготвена и процедурата щяла се задейства още в началото на следващата седмица. "Тя ще е много кратка във времето, тъй като имаме всички основания за пряко договаряне с досегашния изпълнител "Пътинженеринг". Проведени са разговори с фирмата, изпращаме мотивите си в Агенцията за обществени поръчки", уточни инж. Иванова.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В момента не се работи, защото ремонтът се оказа с 660 хил. лв. по-скъп от предвиденото и общината трябваше аварийно да търси парите. Хубаво, че фирмата изпълнител спечели търга с най-ниска цена :) Сега добавете 660 хил.лв и да видим, кой е дал по-добра оферта. А и да ви кажа, много сме доволни така, като не е завършено. Кмета ни направи единствената по-голяма площ за децата ни в квартала, играят си на воля на голямото платно ;) та не бързайте моля, ще се радваме и ски д апкараме зимата там!!!
+1
 
 
А дано! Целият квартал ще си отдъхне...
-1
 
 
:) Т'ва маце не може ли малко по-героична поза да заеме... к'во е т'ва? яяяя на някой валяк да се подпре
+3
 
 
да го довършват колкото се може по-бързо защото на 2-рото колело на панаира е някакъв ад попаднеш ли в задръстването няма мърдане
на 10.09.2010 г.
0
 
 
Хайде че обиколните квартални улички се разбиха Ако има пари не се мотайте Кафетата после че избори идват Браво Инче Бъди желязна като хирург със скалпел в ръка Режи гнилото
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
В Пловдив отбелязват 9 май
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: